MVLC beharangozó

2021.04.14. 09:15

Néhány pontot még gyűjtenének

A fővárosban ugrik medencébe a miskolci ob I-es férfi pólócsapat.

Molnár István

Forrás: ÉM

Jó formában van manapság a PannErgy-Miskolci VLC együttese az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokságban. A gárda az előző hét végén, a Kaposvári VK ellen is begyűjtötte a sikerért járó három pontot, és így, az eddig megszerzett 35 egységével biztosan áll a táblázat 9. helyén.

– Egy igencsak brusztolós meccs volt a somogyiak elleni összecsapás – mondta Kis István, a miskolciak szakvezetője. – A kaposvári találkozón nagyon kikaptunk – igaz, nem voltunk teljes csapattal, és volt, aki alig játszott –, s szerettünk volna mindenképpen visszavágni. Akkor légiós centerünk, Lukas Seman egy percet volt vízben, ezúttal sokkal többet, meghatározó volt a személyisége a medencében. Úgy kezdtünk, ahogyan terveztük, elléptünk tőlük 7–3-ra, azonban utólag is úgy érzem, hogy túl sok kontrafaultot ítéltek ellenünk a játékvezetők. Nem csak ennek tudjuk be, hogy a KVK feljött, sőt fordított is 8–9-re, de egy-egy ilyen döntés vissza tud vetni egy olyan csapatot, amely szépen halad, csinálja a dolgát, gólokat lő, biztosan vezet. Azonban ebből is vissza tudtunk kapaszkodni, a játékosok küzdésből jelesre vizsgáztak, s a végén óriási szívvel ki tudták védekezni a kaposváriak emberelőnyét. Összességében megdolgoztunk azért a győzelemért, a három pontért egy olyan ellenféllel szemben, amely talán a legkeményebben védekezik a honi mezőnyben.

Az utolsó ötben

A 27. forduló keretében szerdán 20 órától a Szőnyi úton BVSC Zugló – PannErgy-MVLC összecsapást rendeznek.

– A BVSC kerete évek óta együtt van, csak egy-két helyen változtattak tavaly, egy-két pozícióba igazoltak – tette hozzá Kis István. – Ők is jó szériában vannak, szombaton 10–7-re győzték le a Vasast, ezzel megelőzték őket, s pillanatnyilag a rájátszást érő negyedik helyen állnak. Hirtelen nem is tudom, hogy utoljára mikor voltak a négyben az ob I-ben, jó pár évet vissza kellene lapozni az évkönyvekben… Nemrég edzőváltás volt náluk, Szűcs Levente posztját dr. Kemény Dénes egykori szövetségi kapitány fia, Kemény Kristóf vette át. Dabrowski Norbert szakmai igazgató jó irányt szabott meg a stábnak, a csapatnak, ennek nagy szerepe van a sikereikben. Itthon 11–8-ra kaptunk ki tőlük, de a csata csupán az utolsó 5 percben dőlt el a javukra. Ők szeretnének benn maradni a négyben, rajtunk teher nincs, a cél az, hogy vívjunk egy jó mérkőzést, aztán meglátjuk, mi jön ki belőle. Örülünk annak, hogy mostanában megy a szekér, de nem akarunk „belepunnyadni” az elmúlt hetek sikereibe, a bajnokság végéig jó lenne még gyűjteni pár pontot…

A PannErgy-MVLC csapatának a 2020/2021-es bajnokságból hátralévő további mérkőzései

(zárójelben a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezés):

28. forduló:

Április 17., szombat 20.00: PannErgy-MVLC (9.) – A-Híd VasasPlaket (5.)

29. forduló:

Április 28., szerda 19.00: Metalcom Szentes (12.) – PannErgy-MVLC (9.)

30. forduló:

Május 1., szombat 12.30: UVSE Hunguest Hotels (7.) – PannErgy-MVLC (9.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!