Kézilabda

2021.04.17. 14:30

„Nagyon kell a győzelem, hogy egy kicsit levegőhöz jussunk”

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 18. forduló

Mezőkövesdi KC – Optimum Solar Békési FKC (Mezőkövesd, szombat 18.00)

Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője: – Ez a meccs már a muszáj kategóriába tartozik. Ha a Békés ellen sem szerzünk pontokat, akkor elveszítjük az eddigi pozícióelőnyünket az osztályozó és a kiesés elkerüléséért küzdő csapatokkal szemben. Nagyon kell a győzelem, hogy egy kicsit levegőhöz jussunk. A két csapat nagyon jól ismeri egymást, kétlem, hogy bármelyikünk bármi újdonságot tudna mutatni a másiknak. Nekünk most tényleg saját magunkkal kell foglalkozni, nem az ellenféllel. Az önbizalmunkat, a hitünket kell megerősíteni, azt kell a pályára kivinni, akik mi vagyunk. Mindenki egészséges, mindenki hadra fogható. Itt már nem lehet sérülésre, betegségre, Covidra fogni semmit, egyszerűen a teljesítmény kell.


Pick Szeged U22 – ÓAM-Ózdi KC (Szeged, vasárnap 18.00)

Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC megbízott edzője: – Két hetünk volt arra, hogy felkészüljünk a soron következő mérkőzésre. Az első héten a fizikális munkára helyeztük a fő hangsúlyt, és a saját taktikai elképzeléseinket igyekeztünk fejleszteni. Ezután pedig kimondottan a szegedi fiatalokra hangolódtunk, mert nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Nagyon szoros a bajnokság, ezért az egyik legjobb formában lévő csapat otthonában is győzelmi szándékkal lépünk pályára. Még akkor is, ha a Szeged egy nagyon hatékony kézilabdát játszó ellenfél. Nem kell mindenáron belemennünk a futóversenybe, de hiba lenne teljes mértékben a felállt fallal szembeni támadójátékra hagyatkozni. A sikeres és gyors visszarendeződéssel igyekszünk lefékezni őket, bízom benne, hogy ez eredményre vezethet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában