VRCK

2021.04.16. 09:46

Jöhet az ötödik, a mindent eldöntő

Egyelőre nem hibáztak a hazai csapatok, a férfi röplabda bronzcsata 2–2-re áll négy mérkőzés után.

Marosréti Ervin

Fotó: Kozma István

Közvetlenül a két csapat negyedik összecsapása előtt a Vegyész RC kulcs­emberének állapota foglalkoztatta a szakvezetést, és természetesen a barcikai drukkereket. Mineiro – aki a kék-sárgák legeredményesebb játékosa volt az elmúlt két találkozón – ott volt a keretben. Melegített, mi több a kezdőben kapott helyet, azt viszont nem lehetett tudni, hogy a sérült válla meddig bírja a terhelést.

Nagy fölényben

A pontokra mindenesetre nagy szüksége volt a Barcikának, hiszen a bronzcsatában újabb botlás már nem fért bele. A vendégek kezdtek jobban, de 1–3 után zsinórban öt Vegyész-pont érkezett, így 6–3-nál Nagy Péter, a vendégek mestere időt kért. Nagyszerűen működött a Mihalj–Guilherme sánc, aminek komoly hasznát látta a Vegyész. Négy-öt ponttal léptek meg a kék-sárgák, sőt 12–6-nál jött az újabb MAFC-BME időkérés. Ez azonban semmit nem változtatott a játék képén, a barcikai csapat robogott. Mihalj nyitásaiból rengeteget profitáltak, a MAFC pedig mély gödörbe került (18–8). Innen pedig nem volt visszaút. Csomáék egyszer-egyszer ugyan közbe tudtak szólni, de a Barcika így is alig húsz perc alatt hozta az első játszmát.

Drámai végjáték

A folytatásban is lendületben maradt a Vegyész, Árváék semmit nem akartak a véletlenre bízni az ötödik meccs lehetőségével kapcsolatban. A MAFC 4–0 után tudott először pontot szerezni, de ezt a különbséget a vendéglátók a továbbiakban is tartani tudták. 8–3-nál jött a menetrend szerinti időkérés, mert a fővárosi együttes mélyen a tudása alatt játszott. Ehhez persze kellett a rendkívül motivált, bátor és kevés hibával röplabdázó barcikai gárda. Ezúttal a nyitások is rendben voltak, alig rontottak Juhászék, ami megalapozta a biztos vezetést (11–6). Az előny azonban elolvadt, nyitásban és blokkban is feljavult a MAFC, akik előbb egyenlítettek, ezután pedig a vezetést is átvették (13–14). Ezután mindkét együttes magas hőfokon röplabdázott, nagy különbség már nem alakult ki, így izgalmas végjáték következett. Két ponttal is jobban állt a Vegyész, de 23–23 után fordított a MAFC, Mihalj azonban nagyszerűen sáncolt, jött a rövidítés. 27–26-nál Páez bombaerős szerváját Bene nem tudta fogadni, a labda mennyezetet ért, így majd’ egy óra játék után a Toronyai csapat a második szettet is hozni tudta.

Tovább, tovább

Ott folytatták a csapatok, ahol az előző játszma végén abbahagyták. Egy pont előny az egyik, majd a másik oldalon, de 6–3-nál először a hárommal álltak jobban Ciupáék. Páez felugrásos, bátran megütött szerváira a másik oldalon nem volt ellenszer. Olyan sorozatot tudott ekkor produkálni a Vegyész, ami meghatározta a folyatást. 12–5-nél magabiztos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, hátradőlni azonban nem lehetett, mert a MAFC korábban is bebizonyította, hogy képes a fordításra. De nem ezúttal. Páezt egyszerűen nem tudták a látogatók „kivenni” a nyitó helyről, ő pedig nem hibázott. Mint ahogyan csapata sem. A jelentős előny birtokában a látogatók elengedték a hajrát, a találkozót Budai keresztütése zárta le.

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:0 (14, 26, 13)

Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. Vezette: Adler, Jámbor T. (Villás, Rácz G.)

Vegyész RC Kazincbarcika: PÁEZ 4 , Juhász P. 7, CIUPA 21 , MIHALJ 8, Árva 5, GUILHERME 10. Csere: Dudás (liberó), Budai 4, Bibók 1, Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

MAFC-BME: Kovács S., Csoma 6, GEORGIEV 13, Eke 3, Dimitrov, Mihalev 4. Csere: Bene (liberó), Bakóczy 1, Szabó Balázs 1, Szabó Barna, Benkő 1. Vezetőedző: Nagy Péter.

Toronyai Miklós: – Úgy mentünk bele ebbe a meccsbe, ahogy az alapszakasz végén, amikor muszáj volt nyerni. Jó teljesítményt nyújtottunk, és igazából nem forgott veszélyben a győzelmünk. A tét nagysága jól hatott a csapatra, a középső szettben a saját hibáinkból tudott a MAFC visszajönni a találkozóba, egyébként végig kézben tartottuk az irányítást. Tudtuk, hogy legalább egyet nyerni kell idegenben az éremhez, ennek vasárnap jön el az ideje.

Nagy Péter: – Ismét jóval gyengébben játszottunk idegenben, mint hazai pályán. Számít a közeg és csarnok, de ilyen kontrasztnak nem kellene lennie. Ettől függetlenül bízom benne, hogy vasárnap a saját otthonunkban be tudjuk gyűjteni a harmadik sikert, és ezzel együtt a bronzérmet. Ezúttal jobb volt a Vegyész RC, gratulálok a győzelmükhöz.

A három nyert meccsig tartó párharc állása: 2-2. A két csapat az ötödik találkozót vasárnap, 18.00-tól játssza a fővárosban.

https://boon.hu/sport/helyi-sport/nincs-tobb-hibazasi-lehetosege-a-vegyesznek-5365720/

https://boon.hu/sport/helyi-sport/negy-jatszmaban-kaptak-ki-5359453/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!