DVTK

2021.04.11. 09:15

Az utolsó diósgyőri szalmaszál

Az is kérdés: véget ér-e a DVTK ötmeccses nyeretlenségi sorozata?

Berecz Csaba

Miskolc Diósgyőr 20210305 DVTK MTK labdarúgás mérkőzés NB1 foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

A labdarúgó NB I. 28. fordulójában vasárnap 14.30-tól Diósgyőri VTK – Paksi FC mérkőzést rendeznek. A sereghajtó diósgyőriek számára létfontosságú a győzelem megszerzése, annak érdekében, hogy maradjon esélyük az élvonalbeli tagságuk megőrzésére. A piros-fehérek az eddigi 27. körből 20-at kieső helyen töltöttek, először tavaly október 3-án, a 6. fordulóban lejátszott DVTK – Paksi FC meccs után kerültek a vonal alá, amikor a Duna-parti együttes a 91. percben szerzett góllal 2–1-re nyerni tudott. A mélyből egyszer még sikerült vonal fölé kapaszkodniuk a diósgyőrieknek, a 10. fordulóban, amikor az Újpest FC ellen, játék nélkül jutottak 3 ponthoz (a lila-fehérek koronavírusos megbetegedések miatt nem álltak ki), ám ez csak két fordulón át tartotta őket bennmaradó helyen. Ugyanis a 12. körben, november 29-én, a Mezőkövesd Zsóry FC-től elszenvedett, idegenbeli, 2–1-es vereséget követően újra vonal alá kerültek, és azóta folyamatosan kieső helyen tanyáznak. Ezen az sem változtatna, ha ma nyernének, de 3 pont megszerzésével esélyük lenne a még bennmaradó, 10. helyen álló Zalaegerszegi TE FC-vel szembeni, jelenlegi 6 pontos hátrányukat csökkenteni.

Igen

A DVTK szakvezetőjétől, Zoran Zekictől a mostani bajnoki előtt elsőként azt kérdeztük, hogy ez a meccs az utolsó szalmaszálnak tekinthető-e, amire a vezetőedző egy szóval felelt, azt válaszolta, hogy igen. A rövid, őszinte felelet után azzal folytattuk, hogy fordulóról fordulóra ismétlődik a talán majd most indul meg a ,,feltámadás” reményhang, de ez előző öt fordulóban nem tudott nyerni a csapat. Azt kérdeztük a szakvezetőtől, hogy miben látja ennek okait?

– Erről sokat beszéltünk már az egyes mérkőzések után is, és most sem tudok újat mondani. Hiába alakítunk ki két-három nagy helyzetet minden meccsen, ha azok közül egyet sem értékesítünk. Mindeközben pedig pontrúgások után gólokat kapunk, vagy éppen az ellenfél játékosa élete gólját lövi. Székesfehérvárott hátrányból felállva nyertünk, sokkal többször kellett volna megmutatni ezt a küzdőszellemet – mondta Zoran Zekic, akinél arról érdeklődtünk, hogy a gólképtelenségre van-e valamilyen gyógyír, az edzéseken milyen ,,kezelést” kapnak erre a játékosok. – Az edzések előtt és után sokat beszélgettünk arról, mit kell másként tenni annak érdekében, hogy a ziccerekből gól szülessen. Magán az edzésen pedig előtérbe kerültek a támadásépítésre, és különösképpen azok befejezésére vonatkozó gyakorlatok. Mindent megteszünk a siker érdekében, azonban a legtöbb azon múlik, a kapu előtti helyzetben ki vállalja fel a gólszerzés felelősségét, és ki tud élni vele.

A gólok

Azt is szóba hoztuk, hogy nagyon sok mindent kipróbált már azzal kapcsolatban, hogy valami színe legyen a csapatnak támadásban, de szinte semmi nem vezetett eredményre, és ezzel kapcsolatban megkérdeztük: van még valami, ami esetleg segíthetne?

– A legnagyobb segítség az lesz, ha végre elkezdjük lőni a gólokat. Meg kell értenie mindenkinek, hogy nem mások, hanem saját magunk miatt kerültünk ebbe a helyzetbe, és nem szabad mások segítségére várni, hanem csak saját magunk tudjuk kimenteni önmagunkat ebből a szakadékból – mondta a horvát tréner, akitől azt is megkérdeztük, hogy kire nem számíthat a Paksi FC ellen. – Nagy örömömre Polgár és Molnár G. hosszú kihagyás után visszatért a csapatba Zalaegerszegen. Ugyanakkor Hegedűs J. sérülése nem javul, rá a Paks ellen sem számíthatok. Karan letöltötte a büntetését, újabb eltiltottunk nincs.

Eljött

Felvetettük a piros-fehérek edzőjének, hogy a Paksi FC ellen ebben az évadban még nem sikerült pontot szerezniük, most viszont nagyon kellene ellenük a győzelemért járó 3 egység. Kérdésként feltettük: hogyan lehetne ezt megszerezni?

– Azért csodálatos játék a labdarúgás, mert az élet néha kevesebb esélyt ad a sikerre, mint a foci. A paksi csapatot csak dicsérni tudom, határozott elképzelésük van a támadófociról, amitől nem tágítanak, ugyanakkor nekik is vannak gyengéik. Azonban hosszasan nem szeretnék beszélni, mert most már semmit nem érnek a szavak, végérvényesen eljött a tettek ideje – mondta Zoran Zekic.

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Malenica – Grgic, Milovic, Soldo, Marin – Max – Roshi, Márkvárt, Molnár G., Drazic – Vanecek.

(A borítóképen: Ha most sem szerez pontot, pontokat a Diósgyőr, akkor...)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában