PannErgy-Miskolci VLC

2021.02.04. 11:00

Miskolc után Egerben is

A hevesi megyeszékhelyen játszott szerdán bajnoki találkozót a PannErgy-Miskolci VLC együttese.

Molnár István

Fotó: Lénárt Márton

A férfi vízilabda ob I 19. fordulójában Egerben ugrott vízbe a miskolci alakulat szerdán. A vendégektől kézsérülés miatt nem játszhatott Biros, míg a hazaiak bevetettek egy friss igazolást, a Hollandiából Magyarországra visszaérkezett Vogelt.

Kihagyott ötméteres

Az első pár percben kimaradtak a lehetőségek, majd az MVLC került előnybe, amit hamar kihasznált Lukács Á. (0–1). Török próbálkozott, azonban az első egri fórt kivédekezte a vendéggárda, míg Lukács D. a kapufát találta el. Murisic lőtt, Hoferica védett, a második miskolci előnyből, jó bejátszás után Seman talált be (0–2). Vogel labdát kapott, büntetőt harcolt ki, Hoferica érezte, hogy hová céloz Lőrincz B., de erős volt a bombája (1–2). MVLC-megúszásnál Kovács Magyarral szemben szabálytalankodott, miskolci büntető jött, Fried lövését Krémer kivédte. Kivédekezett borsodi hátrány után Baksa a vendégkapu bal oldalába tüzelt (2–2), míg utána Berki úszott el a jobb oldalon, és Krémer mellett belőtte a labdát (2–3).

A második negyedben a montenegrói center, Murisic harcolt ki kiállítást és büntetőt, Lőrincz B. ugyanoda lőtt, ahová korábban (3–3). Miskolci előnyben Seman mozgott el jól oldalra, kapta is a labdát, és nem hibázott (3–4). A szlovák légiós center kiállítást is hozott, szépen kijátszották a helyzetet a vendégek Vismeg Zs.-re, aki remekül lőtt a hálóba (3–5). Lőrincz B. következett ismét, balról suhintott a jobb sarokba (4–5). Rádli a ficakot nézte meg, viszont Hoferica rajta volt, aztán Rádli volt szabálytalan, megint ötöst kaptak a vendégek, de Lukács Á. a kapufára küldte a játékszert.

Az utolsó másodpercben

A nagyszünetet követően Baksa jól ismerte fel a helyzetet, és egy remek ejtéssel egyenlített (5–5).

Sisán sem maradt le, a jobb felső sarkot nézte ki magának, és jól is hajtotta végre a lövést (5–6). Megúszást követően Magyar is jól mérte fel a helyzetet (5–7). Kovács G. szintén nagy gólt ragasztott (6–7), majd Lőrincz B. lökete után a labda megtalálta az utat a miskolci hálóig, a kezek között (7–7). A sötét sapkás vendégek kivédekeztek egy hátrányt, nem tudta átvenni a vezetést a ZF. A vendégek kapták a soron következő előnyt, az időkérést követően, de csak egy nagyon fölé lövésre futotta. A folytatásban Baksa a hosszún jól kapta a labdát, és 8–7-re módosította az állást. Az utolsó másodpercben Lőrincz B. dobott szabaddobást messziről, és Hofericáról becsúszott a labda a kapuba (9–7).

Elvesztett játékszer

A záró felvonásban Magyar távoli bombával hozta fel csapatát 9–8-ra, aztán Baksa újból megcsinálta a pimasz ejtését (10–8). Előnyben blokkot kaptak a látogatók, aztán Murisic egy az egyben Hofericába lőtt, de Hornyák is ott volt mellette. Magyar a bal alsóba küldte a labdát (10–9), amit Hoferica-védés és egy rossz Berki-centerbejátszás követett. Magyar remekül passzolt Vismeg B.-nek, aki kiválóan húzta be a labdát a sarokba (10–10). Krémer védése után léptek a csapatok az utolsó percbe, 29 másodperccel a vége előtt megkapta a labdát az MVLC, és támadhatott az időkérés után, de elvesztették a játékszert. Már csak 4 mp volt, időzött az Eger, Török lőtt, nem ért célt. Az őszi, miskolci 9–9 után tehát ismét döntetlennel zártak a felek.


Tigra-ZF-Eger – PannErgy-Miskolci VLC 10–10 (2–3, 2–2, 5–2, 1–3)

Eger, zárt ajtók mögött. V.: Csizmadia, Tordai.

Tigra-ZF-Eger: Krémer – Török (-), Kovács G. (1), BAKSA (4), LŐRINCZ B. (5), Murisic (-), Sántavy (-). Csere: VOGEL (-), Telegdy (-), Szalai (-), Rádli (-). Vezetőedző: Petrovai Márton.

PannErgy-Miskolci VLC: HOFERICA – Lukács Á. (1), Fried (-), Hornyák (-), SEMAN (2), Magyar (3), Vismeg Zs. (1).

Csere: Lukács D. (-), Berki (1), Vismeg B. (1), SISÁN (1). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 0/6, ill. 4/9.

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 0/2.

Petrovai Márton: – Nem vagyunk egyszerű helyzetben. Olyan az edzésbeosztásunk, hogy este 11 óráig vagyunk vízben, reggel pedig jönnünk kell konditerembe. A regenerálódásra nagyon kevés idő jut. A pontatlanságaink ebből is adódnak.

A mérkőzést tekintve egyetértek a miskolci kollégámmal, bár a végén megnyerhettük volna a meccset.

Kis István: – Kiélezett csatában igazságos döntetlen született. Az első félidőben mi voltunk a jobbak, a szünet után felpörgött az Eger. Gratulálok mindkét csapatnak a döntetlenhez, jó meccset játszottunk.

(A borítóképen: Sisán [feketében] egyik gólszerzési kísérlete)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!