Vegyész RC

2021.02.11. 14:30

Kezükben a sorsuk

A Fino Kaposvár ellen játszik csütörtökön hazai mérkőzést a Vegyész RC Kazincbarcika.

Molnár István

20210119 Kazincbarcika fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika - LV Sport Pénzügyőr SE Extraliga férfi röplabda mérkőzés. képen: Vegyész RC Kazincbarcika csapat

Forrás: ÉM

Fotó: kozma István

A 2021-es esztendőben még adós a győzelemmel a Vegyész RC Kazincbarcika férfi extraligás röplabdacsapata, amely eddigi négy bajnoki találkozóját egyaránt elveszítette: az észak-borsodiak január 19-én, hazai környezetben 3:1-re kikaptak a Pénzügyőrtől, majd január 24-én Kaposvárott a Finótól, szintén 3:1-re. Január 30-án a MAFC-BME 3:2-vel bizonyult jobbnak a VRCK-nál, február 7-én pedig a fővárosban újfent nyert a Pénzügyőr, az eredmény ismét 3:1 lett a javukra. A négy mérkőzésen összeszedett egyetlen pontocska azt eredményezte, hogy a Barcikának most már nem nagyon van hibázási lehetősége a legjobb 4 közé kerülés szempontjából, az alapszakaszból még hátralévő három csatájából a lehető legtöbb egységet be kellene gyűjtenie.

Többet botlottak

– Mondhatjuk, hogy nyomás van rajtunk, de a sport már csak ilyen, többek között ez is a velejárója – mondta Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – A PSE elleni múltkori vereség azért fájt, mert igazából nem tudtak ránk nyomást gyakorolni, mi hagytuk őket visszajönni a meccsbe. Aki járt már ott, abban a teremben, ismeri a körülményeket, a fényviszonyokat, a talajt, a borítást, és nyilván az ellenfél kvalitását, az tudja, hogy ott lehet kalkulálni a vereséget, viszont mi irányítottunk, mi nyomtunk, s ezt nem tudtuk kihasználni. Az eredményeket nézve igen, a kelleténél többet botlottunk idegenben, ha csak 2-3 ponttal többet gyűjtöttünk volna, már beljebb lennénk a legjobb négyet tekintve. Azonban eddig is a saját kezünkben volt a sorsunk, s ez nem változott az utóbbi meccsek után sem.

Fontosak a visszajelzések

A Vegyész RC az első körből még visszalévő három mecscsét kivétel nélkül saját pályáján vívja meg, sorrendben az elsőt csütörtökön 18 órától a Fino Kaposvár ellen.

– Ezeket meg kell nyerni és akkor nincs mit számolgatni – közölte határozottan Toronyai Miklós. – Bízom a srácokban, akikkel hétfőn délután volt – megint – egy beszélgetés. Nem a tudással van a baj, hanem mentálisan vannak problémáink, ezeket próbáltuk kezelni, megoldásokat találni rá. Sok időnk viszont erre nincs, mert vasárnap után megint pályára lépünk, aztán a jövő héten újra, kétszer is. A játékosokat kértem, kértük, legyenek nyíltak, hiszen én és Szabó Dávid másodedzőm is egyaránt kezdők vagyunk az edzői pályán, ezért nagyon fontosak a pontos visszajelzések, hogy azokból mi is tanuljunk. A srácok szerint azok az elemek, taktikák, melyeket kitalálunk, jók, és belül nem érzik úgy, hogy ezeket ne tartanák be. Bebizonyítottuk, hogy igenis tudunk jól röplabdázni, de nem szabad mással, kívülálló dolgokkal foglalkozni, csak az adott szituációra, labdára kell figyelni. A Fino ellen sem lesz könnyű, mert a Kaposvár az Kaposvár, biztos, hogy a győzelemért jönnek. De mint már sokszor elmondtam: nincs könnyű meccs ebben a bajnokságban, ami jót tesz a honi férfiröplabdának. Azt remélem, hogy mint már nem egyszer, át tudjuk lépni a saját árnyékunkat.

Van rá esély

Toronyai Miklós segítője az a Szabó Dávid, aki hónapokkal ezelőtt műtéten esett át, az ő állapotáról is kérdeztük a vezetőedzőt.

– Dávid nagyon elszánt a pályára való visszatérését illetően, és biztosak vagyunk abban, hogy meg is fogja valósítani – jegyezte meg a VRCK szakmai munkájának irányítója. – Komoly beavatkozáson esett át tavaly júliusban, a rehabilitációja szépen halad, de bizonyos érintésekre még oda kell figyelnie. Ő itt kezdte a pályafutását, a Vegyésznek szeretne még majd segíteni, de semmit sem szabad elsietnie, egyelőre nem szabad túlterhelnie a vállát. Mindent összevetve van rá esély, hogy a következő évadtól újra játékosként erősítse a klubunkat.


Az Extraliga állása

1. LV Sport Pénzügyőr SE 10 3 6 1 – – – 30:8 29

2. MAFC-BME 10 2 3 2 1 2 – 25:16 20

3. Fino Kaposvár 8 2 4 – – 1 1 19:10 18

4. Dunaújvárosi KSE 8 1 1 1 2 2 1 15:18 10

5. Vegyész RCK 9 2 – 1 2 3 1 16:20 10

6. Kecskeméti RC 9 2 – 1 1 3 2 14:20 9

7. Debreceni EAC 10 – – – – 3 7 3:30 0

(A borítóképen: Győzni akarnak a sárga-kékek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!