Sportösszefoglaló

2021.02.19. 10:00

Futsal, kosárlabda, sífutás, labdarúgás

Nem csak a kézilabdában, a röplabdában és a jégkorongban kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Férfi futsal NB II., Keleti csoport, 14. forduló (pótlás)

MEAFC-Miskolc – Mádi FC 3–3 (1–1)

MEAFC: Pallai – Balog, Varga L., Mészáros, Timkó. Csere: Gergely, Málik, Grallert, Polényi, Farkas Cs., Farkas B., Tóth N., Szabó D., Czékus. Játékosedző: Pallai Gábor.

Mád: Czakó – Balogh D., Kramcsák, Szűcs Á., Bodnár. Csere: Koroknai, Farkas, Titkó G., Dorogi, Mirki, Spéder, Titkó K. Csapatvezető: Szűcs Ádám.

Gólszerzők: Farkas B., Polényi, Kramcsák (öngól), ill. Titkó K. (2), Balogh D.


Női kosárlabda NB I/B, 17. forduló

Szolnoki MÁV SE – Aluinvent-DVTK U23 (Szolnok, péntek, 14.00)

Tóth Tamás, az Aluinvent-DVTK U23 edzője: – Fordított párosításban, Miskolcon, szoros meccsen tudtunk nyerni, még az évad elején. Akkor kevésbé összeszokott csapattal álltunk fel, de feltételezem, hogy a Szolnok is így volt ezzel. A mostani mérkőzésre Frindt nem tart velünk, mert az első csapatnál van szükség rá, de mivel a keretünk bő, ez lehetőséget ad arra, hogy azok közül is szóhoz jussanak, akik az előző két, szorosabb eredményt hozó bajnokin keveset voltak a pályán, vagy egyáltalán nem játszottak. Azzal a céllal kelünk útra, hogy a győzelmeink számát gyarapítsuk.

Férfi NB I/B Piros csoport, 20. forduló

MEAFC-Miskolc – Hübner-Nyíregyháza BS (Miskolc, Körcsarnok, péntek, 17.30)

Szollár Gergely, a MEAFC-Miskolc edzője: – Az elmúlt három mérkőzésünket egyaránt sikerrel hoztuk le, emiatt kedvező a hangulat az öltözőn belül. A Nyíregyháza nagyon komoly kalibert képvisel a ligában, a táblázat élén áll, mindössze egy vereséggel. A papírforma tehát nem mellettünk szól, azonban ettől függetlenül minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy nyerni szeretnénk, és ezáltal feljebb kapaszkodni a tabellán. A miskolci, egyetemi katlan már többeket megtréfált az évek során, most is meg fogunk tenni azért mindent, hogy méltó partnerei legyünk nyírségi riválisunknak.

Férfi NB I/B Zöld csoport, 20. forduló

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC (Tiszaújváros, péntek, 18.30)

Szendrey Zsombor, a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK edzője: – Az eddigi győzelmi, vereségmutatók alapján előttünk áll a Győr csapata. A két fél egymás elleni odavágóján sikerült jó meccset játszani ellenük, ezúttal is hasonló teljesítményre lenne szükség, mert ezzel lehet esélyünk a győzelem megszerzésére. Valószínűleg a győriek is nyerni szeretnének, biztosan mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a legjobb nyolc közé kerüljenek vissza. Nálunk, hála Istennek, mindenki hadra fogható, a keret minden tagja végig edzette a hetet, és bízom abban, hogy amit a héten gyakoroltunk, azt fel tudjuk vinni a pályára. Emellett számítok a csapat a maximálisan pozitív hozzáállására is.


Büki Ádám a világbajnokságon

A Miskolci Honvéd SE színeit képviselő Büki Ádám is rajthoz állhat a németországi Oberstdorfban megrendezendő felnőtt sífutó-világbajnokságon. Ádám először február 24-én a 10 kilométeres skating kvalifikációs versenyen áll rajthoz.

– Nehéz célokat megfogalmazni, mert a mezőny elég változatos szokott lenni, de ha sikerülne megjavítani az eddigi legjobb FIS-pontomat, azzal talán lenne esélyem bejutni a legjobb 10 közé, amivel egyúttal kvalifikálnám is magam a március 3-i, 15 kilométeres skating versenyszámra – hangsúlyozta Büki Ádám. – A február 25-i, klasszikus stílusú sprintre is be vagyok nevezve, de ott alapvetően nem tervezem az indulást. Természetesen, ha a körülmények mégis úgy alakulnak, akkor előfordulhat, hogy ebben a számban is rajthoz állok.

A világbajnokság kezdetéig még két biatlonversenyem volt betervezve a Szlovákiában, az IBU Kupán: az egyiken már túl vagyok, a másikra szombaton kerül sor. Ezek leginkább a felkészülésemet szolgálják, hiszen a sífutó vb-n szeretnék a legjobb formában lenni, és az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes eredményt elérni.


Két új játékos érkezését jelentette be a KolorCity Kazincbarcika SC NB II.-es labdarúgócsapata. Az észak-borsodiak közlése szerint Takács Tamás a Mezőkövesd Zsóry FC-től, Kalmár Benedek pedig a Puskás Akadémiától érkezett Barcikára, Kelemen Marko pedig az NB III.-as Putnok FC-nél folytatja pályafutását, kölcsönben. A KBSC így a téli szünetben – a két új labdarúgóval együtt – 7 futballistát igazolt (Auer Ákos, Illés Akadémia), Csősz Richárd (DVSC – kölcsönbe), Korbély Kristóf (DVTK – kölcsönbe), Kovács Máté (MTK – kölcsönbe), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd – kölcsönbe).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!