röplabda

2021.02.07. 11:00

„Bízom abban, hogy tudunk megfelelően figyelni”

A vasárnapi, nyíregyházi fellépéssel zárja az alapszakaszt a DVTK röplabdacsapata.

Molnár István

20210127 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK - UTE női Extraliga röplabda mérkőzés. képen: EGRI KLAUDIA #9 KOUNTOURA ELENI #1 MOJCA PENE #17

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A 14 mérkőzésből álló alapszakasz utolsó meccséhez érkezett a diósgyőri női extraligás együttes. A piros-fehéreket vasárnap 18 órától a Fatum Nyíregyháza alakulata látja vendégül a szabolcsi megyeszékhelyen. A DVTK az előző három körben öt pontot szerzett, hiszen előbb 3:1-re legyőzte a Szent Benedek RA gárdáját, aztán pedig 3:2-re az Újpesti TE-t. Szajkóék az előző szombaton, az MTK Budapest ellen léptek parkettre a fővárosban, és kaptak ki 3:0-ra.

A két meccsen elért bravúros öt pont után azt lehetett esetleg várni, hogy a kék-fehérek ellen is elcsíphet egy egységet a Diósgyőr, ez azonban elmaradt.

– Egy hét alatt volt három mérkőzésünk, az MTK elleni volt a harmadik, és az ezt megelőző két fellépés sokat kivett a csapatból – kezdett bele Toma Sándor, a diósgyőriek szakmai igazgatója. – Természetesen az volt a célunk, hogy ha lehet, akkor hozzunk pontot a kék-fehérektől, de ezúttal – ahogyan a sportág berkein belül szokták mondani – nem úgy pattant nekünk a labda, nem „sültek” azok a dolgok, amiket meg szerettünk volna valósítani. A lányok harcoltak, de az MTK akarata érvényesült, egy olyan fehér, hideg teremben, amit nem igazán szeretünk. Taktikusan játszottak a házigazdák, folyamatosan mi voltunk pontkényszerben, ami egy kissé felőrölte a lányokat.

Jó partnerek lennének

A piros-fehérek vasárnap 18 órától Nyíregyházán vendégszerepelnek, és a bár meccs­re egy korábbi megállapodás értelmében a jövő csütörtökön került volna sor, a két csapat azonban megegyezett abban, hogy korábban lejátsszák.

– Mindezt azért tettük, hogy némileg több időnk legyen a negyeddöntőre való felkészülésre, amely február 18-án kezdődik – tette hozzá Toma Sándor. – A Fatum teljesen más kategóriát képvisel, mint a Balatonfüred, az Újpest vagy az MTK, sok-sok légióssal és sok-sok magas játékossal. Nem a véletlen műve, hogy biztosan vezetik a bajnokságot úgy, hogy mindössze egyszer kaptak ki. Kíváncsi vagyok arra, hogy ebben az új összetételben mire leszünk képesek egy nagy csarnokban. Mint sok minden a sportban, itt is fejben dől el, bízom abban, hogy tudunk megfelelően figyelni, tudunk úgy kezdeni, hogy jó partnerei legyünk a nyírségieknek, és egy jó meccset hozzunk le. Ez a találkozó egyben felmérő is, megmutatja, megmutathatja, hogy hol állunk, tartunk, szóval kíváncsi vagyok, hogy mit, mennyit tudunk magunkból kihozni.

Az Extraliga alapszakaszának utolsó meccsét február 15-én vívja majd a Szent Benedek RA és az Újpesti TE, és ezután alakulnak ki a negyeddöntők. Az első három helyezett választhat majd magának ellenfelet az 5–8. helyen végzők közül, a negyedik pár pedig már adott lesz. Így az is előfordulhat, hogy a Fatum a DVTK-ra „mutat rá”, az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntős csatára.

– Ez benne van. A Fatum szemszögéből ez egy teljesen érthető, logikus választás lenne, ugyanis sokkal kevesebbet kellene utazniuk, nem a fővárosba, nem a Dunántúlra kellene elmenniük – mondta Toma Sándor.


A női Extraliga állása

1. Fatum Nyíregyháza 13 7 5 – – 1 – 37:8 36

2. Swietelsky-Békéscsabai RSE 12 7 2 2 – 1 – 34:9 31

3. 1. MCM-Diamant Kaposvár 12 4 4 – 1 2 1 28:16 25

4. Vasas Óbuda 13 5 2 1 1 3 1 29:19 24

5. Újpesti TE 12 3 1 – 2 2 4 18:25 14

6. MTK Budapest 13 2 1 – – 4 6 13:31 9

7. Szent Benedek RA 12 – 2 – – 3 7 9:32 6

8. Diósgyőri VTK 13 – 1 1 – 2 9 8:36 5

(A borítóképen: Nyíregyházára utazik a DVTK (pirosban))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!