labdarúgás

2021.01.20. 14:30

Novothny: van némi alapja

Nem zárható ki, hogy az egykori diósgyőri támadó a német Bochumból visszatér a DVTK-hoz.

Mezőkövesd 20170429 Labdarúgás 2017 Tavasz OTP Bank Liga NB1 NBI Diósgyőri VTK DVTK Vasas Novothny Soma szurkolók Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Forrás: MW

Fotó: Szabó Miklós

Novothny Soma, aki a 2015/16-os és a 2016/17-es évadban volt a Diósgyőri VTK játékosa, jelenleg a német második vonalban szereplő VfL Bochum labdarúgója. Bár szerződése 2022 nyaráig a Bundesliga 2-ben a második helyen található csapathoz köti, lehet, hogy ennek ellenére ezt az időt nem tölti ki a német együttesnél, ugyanis az elmúlt időszakban csak kevés lehetőséghez jutott, és ő pedig játszani szeretne.

– Volt ugyan egy kisebb sérülésem, combizomhúzódásom, de szerencsére ez már a múlté – válaszolta megkeresésünkre a 26 éves támadó. – A csapatnak most volt egy 3 napos szünete, ami alatt én edzettem, a rehabilitációs edző felügyelete mellett a lövéseket, a sprinteket is gyakoroltam. Úgy tűnik, hogy rendben vagyok, mert mindenre jól reagált a lábam, így elviekben szerdán már csatlakozni tudok a kerethez.

Minden rendben

Ám hiába az egészség, ha nincsenek meccsek, márpedig ebből egy ideje kevés jut a támadónak.

– Igazából minden rendben, jól érzem magam Bochumban, nagyon jól indult az itteni szereplésem, hiszen két meccs után a kezdőben találtam magam, ráadásul nyertünk, gólt lőttem, sikerült gólpasszt is adnom. Tényleg nagyon szuper volt minden, egészen addig, amíg a csapat vezetőedzője ki nem talált egy új felállást, amiben kevesebb támadónak jut hely. Az eddig a szélen szerepeltetett rutinos Zoller maradt bent a csapatban, nekem és a kongói Ganvoulának pedig csak a kispadon jutott hely. A csapatnak jól ment, jöttek az eredmények, az edző megmaradt ennél a felállásnál, én pedig azt éreztem, hogy a kongói fiú is előttem van a rangsorában. Azóta mindössze egyszer voltam csere, a Hannover ellen. Lehet, hogy türelmesebbnek kellene lennem, de játszani szeretnék, egy focista akkor érzi magát fontosnak, ha hétről hétre pályára léphet. Ennek érdekében mindent megteszek, hogy az edző látókörébe kerüljek, de bármelyik csapatban tartalék embernek lenni, az nagyon messze van attól, amit szeretnék, még akkor is, ha ez a csapat a Bundesliga elitbe kerülésre hajt.

A támadónak felvetettük, hogy a hírek szerint Diósgyőrben szívesen látnák, és megkérdeztük, hogy visszatérésének van-e realitása.

– Ha egy ilyen hír szárnyra kap, az általában nem a semmiből jön – mondta rejtélyesen Novothny Soma, majd így folytatta: – Nem titok, ezt többször is elmondtam már: a DVTK-tól úgy jöttem el, hogy nagyon jól éreztem magam Miskolcon. Érzésem szerint a drukkerek közül sokak szimpátiáját bírtam, és én olyan labdarúgó vagyok, akiből egy ilyen közeg, ahol elfogadják, kedvelik az embert, többet hoz ki. Nagyon sok üzenetet kaptam a DVTK-drukkerektől, amióta eljöttem onnan, akkor is amikor Koreában játszottam a gólokat rúgtam, és most is, amikor a Bochumban betaláltam, és persze az elmúlt napokban is, többnyire azt, hogy visszavárnak. Az biztos, hogy a Bochum részéről van egyfajta ragaszkodás a személyemhez, de őszintén szólva van némi alapja annak, hogy esetleg klubot váltok, ám ebben egyelőre nincs egyezség.

(A borítóképen: Novothny [balra] szép emlékeket őriz a DVTK-drukkerekről)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában