Jegesmedvék gyorshír

2021.01.15. 20:56

Nagy skalpot gyűjtöttek be a Macik

A DVTK Jegesmedvék 2-0-ra legyőzte az élmezőnyhöz tartozó vendég Slovan Bratislavát a szlovák jégkorongliga pénteki játéknapján.

Fotó: Bujdos Tibor

A miskolciaknál a sok beteg és sérült miatt a Vasastól három kölcsönjátékos, valamint egy 18 és egy 17 éves fiatal is szerepet kapott. A DVTK Jegesmedvék 17 magyar nemzetiségű játékossal felálló csapata bravúros, kapott gól nélküli győzelmet aratott a HC Slovan Bratislava ellen. A két csapat pénteki mérkőzésén Stephen Anderson szerezte meg a vezetést az első harmadban, majd a záró játékrészben Rokaly Szilárd egy szépségdíjas találattal beállította a végeredményt. A nagyhírű riválissal szemben remekül játszott a házigazda. Az első harmadban főleg a védekezéssel foglalkozott a DVTK, ám egy ellentámadás végén szép passzal lépett ki Stephen Anderson, szólója lezárásaként pedig fonákkal a kapuba lőtt. A folytatásban már többet támadtak a Jegesmedvék, ám újabb gól nem esett, pedig mindkét oldalon volt emberelőnyös lehetőség is.

A záró játékrészben is fegyelmezett maradt a Miskolc, majd a harmad derekán létszámfölénybe került, amiből Rokaly Szilárd betalált. A harmadik helyen álló pozsonyiak a végjátékban mindent megpróbáltak Adorján Attila kapujának bevételére, ám nem jártak sikerrel.

DVTK Jegesmedvék – HC Slovan Bratislava 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, zárt kapuk mögött, játékvezetők: Róbert Müllner, Martin Korba, Andrej Bogdan, Matej Janiga

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Tóth) – Bukor, Wehrs, Rokaly, Vas, Osterberg – Kiss D. Láda, Csányi, Lövei, Magosi – Vojtkó, Fazakas, Galanisz, Flick, Anderson – Hadobás, Páterka, Miskolczi, Turbucz, vezetőedző: Dave Allison

HC Slovan Bratislava: Parks – Sersen, Alisauskas, Sisovsky, Kytnar, O'Donnell, Meszaros, Stajnoch, Kundrik, Bortnak, Jasenec, Maier, Valach, Ozvald, Urbanek, Jendek, Beno, Uram, Lukosik, Lepkskii, vezetőedző: Roman Stantien

1-0 11:20 Anderson (Flick, Kiss D.)

2-0 51:47 Rokaly (Osterberg, Wehrs)

Részletes beszámoló hamarosan!

– MTI –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!