Mezőkövesd Zsóry FC

2021.01.25. 13:00

Három pont helyett egyet hoztak

Nem született gól a Kelet-Magyarország régió két élvonalbeli futballcsapatának mérkőzésén.

Kolodzey Tamás

Forrás: Mezőkövesdzsoryfc/Gál Péter

Az NB I.-es bajnokság 17. fordulója keretében a Kisvárda Master Good vendégeként szombaton délután lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC együttese. A vendégek összeállítása csak egy helyen tért el a várhatótól: Pintér Attila Marticot is benevezte a kezdők közé. Társai közül Lakvekheliani, Serderov és Karnitski sérülés, Farkas D. pedig öt sárga lapja miatt nem szerepelhetett.

Csatárt igazoltak

A kövesdiek pénteken késő este hozták nyilvánosságra, hogy Jakub Vojtus személyében szlovák támadót igazoltak. A 27 esztendős játékos a Zilina, majd az egyaránt olasz Internazionale és a Chievo gárdájában töltötte utánpótlás éveit, ezután a horvát NK Zagreb, a portugál Olhanense, a szlovák Spartak Trnava csapatában, majd a román Universitatea Clujban szerepelt. Később megfordult a Miedz Legnica és a GKS Tychy együtteseiben, aztán újra Romániában az Academica Clinceni és a CFR Cluj tagja volt. Kontraktusa egyelőre a tavaszi idény végéig szól.

Hasonló felfogásban

A vendéggel a 4–4–2-es hadrendet választották kellemes időben kezdődött a meccsen, melynek elején többnyire a kért 16-os között pattogott a labda. A borsodiak előszeretettel támadtak le, vagy zárták el a labdát felvivő szabolcsiak elől a területet, támadásban pedig többször kísérleteztek hosszú indítással. Sok taktikai szabálytalanságot követően a 11. percben Vutov szabadrúgása kevéssel kerülte el a kaput, aztán Vadnai jutott lövőhelyzethez, de rosszul találta el a labdát. A hasonló felfogásban játszó alakulatok küzdelmes meccset vívtak, a percek múlásával azonban a hálók nem kerültek veszélybe. A 32. percben Eperjesi tört előre a jobb oldalon, beadását Jurina közelről az oldalhálóba perdítette. Az első félidőben a vendégek támadtak többet, ez azonban a helyzetekben nem jutott kifejezésre. Kisvárda egyszer sem célozta meg a kaput, a Mezőkövesd viszont háromszor is, de a ketrecet egyszer sem találta el.

Nesterov ziccere

A szünetben egyik tréner sem változtatott, az 50. percben viszont először lépett pályára a közelmúltban igazolt grúz Kavtaradze, aki Vutovot váltotta. Aktívabbá váltak a csapatok, látszott, hogy mindkét oldal a győzelemre tör. Az 52. percben Camaj lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot, majd Szappanos ütötte ki Simovic kísérletét. A 62. percben Cseri nagyszerű beadását Jurina előre vetődve fejelte kapura, de pont középre, így az egykori mezőkövesdi Dombó hárított. Mintegy tíz perccel később a Dombóról kipattant labdát az érkező Nesterov másfél méterről emelte az égbe, és ezzel a találkozó legnagyobb gólszerzési lehetőségét puskázta el (a televíziós ismétlésekből úgy tűnt, hogy mindezt lesről tette, találatát azonban megadta volna Berke, a partjelző ugyanis nem jelzett). A hajrában egymást érték a sárga lapok és a cserék, a 93. percben még Martic távoli löketét tenyerelte szögletre Dombó, gól azonban nem született, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok a közepes színvonalú és iramú csata során. A látottak és a kínálkozó helyzetek alapján az iksznek inkább a hazaiak örülhettek, a Mezőkövesd kis szerencsével három ponttal gazdagodhatott volna.


Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC 0–0

Kisvárda, zárt kapuk mögött. V.: Berke (Buzás, Csatári Tibor – Bognár T., Csonka).

Kisvárda Master Good: Dombó (6) – Melnyik (6), Ene (6), Ötvös (6), Matheus (5) – Karabelov (5), Simovic (5) – Navratil (5), Bumba (5), Horváth Z. (5) – Camaj (5). Vezetőedző: Supka Attila.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Eperjesi (6), Nesterov (6), Katanec (6), Vadnai (6) – Besirovic (5), Berecz (5), Martic (5), Cseri (5) – Vutov (5), Jurina (6). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Vutov helyett Kavtaradze (–) az 50., Navratil helyett Sassá (–) a 70., Horváth Z. helyett Cirkovic (–) a 70., Cseri helyett Chrien (–) a 70., Kavtaradze helyett Nagy D. (–) a 84., Camaj helyett Kovácsréti (–) a 83., Ötvös helyett Jelene (–) a 91. percben.

Sárga lap: Ötvös a 38., Karabelov a 62., Bumba a 70., Ene a 87., Pintér (a vezetőedző reklamált a kispad előtt) a 88. percben.

Supka Attila: – Az első félidőben nem voltunk elég pontosak, így ritkán értünk el a kapu elé, és távol álltunk a gólszerzéstől. A szünet után mindent elkövettünk a siker érdekében, már lehetőségeink is adódtak, de az utolsó passzaink rendre nem jöttek be. Nem kaptunk gólt, ennek örülhetünk, viszont nem is vettük be a hálót, így pedig nem lehet nyerni.

Pintér Attila: – Jó mérkőzést játszottunk, itt is, ott is voltak lehetőségek a gólszerzésre. Azt gondolom, hogy rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a Kisvárdára, és nekünk voltak nagyobb lehetőségeink a 90 perc során. Egy pontot szereztünk a meccsen, és a teljesítménnyel, valamint a játékosok hozzáállásával is elégedett vagyok, ezen az úton kell haladnunk tovább.

(A borítóképen: Mindkét csapat a védőmunkát tekintette elsődlegesnek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!