DVTK Jegesmedvék

2021.01.01. 15:00

Harmadszorra már nem sikerült

Az év utolsó mérkőzésére a listavezető látogatott a miskolci jégcsarnokba.

Kolodzey Tamás

20201213 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék – MHk 32 Liptovsky Mikulás Tipos Extraliga jégkorong mérkőzés.

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Nagy várakozás előzte meg a szlovákiai alapú Tipos Extraliga 26. fordulóját. Pár nappal ezelőtt ugyanis a DVTK Jegesmedvék kétszer is idegenben verte a HK Popradot, így a kezdéskor mindenki arra volt kíváncsi, hogy a piros-fehérek harmadszor is megverik-e az éllovast. A Macik között már ott volt a napokban igazolt Anderson, a kedden érkezett ­Murphy azonban még kihagyta a „rangadót”.

Az első végén

Vas kiállításáig (ez az ártatlan eset 14.29-nél történt) nem volt játékmegszakítás, folyamatosan gördült a meccs, amelybe a palánkok is gyakran bekapcsolódtak. Hascák bal oldali kapuvasa törte meg a csendet, majd Ulrych a saját kapuja mögül indult, végig korcsolyázott a pályán, aztán középről Adorjánba zúdította a korongot. Anderson válaszolt, majd Osterberg elvitte a ketrecet. Lövőhelyzetek ritkán akadtak, ugyanis mindenki mindenkit fedezett. A szokásos lesek, az eladott korongok és a tilos felszabadítások következtek, a várt nagy izgalmak elmaradtak. Ulryck kétpercese alatt Anderson közelről perdített, a játékszer Vosvrda testéről a sisakjára pattant, így a poprádiak megúszták az esetet. A 19. percben emberelőnyből szerzett vezetést a HK gárdája. Svitana lövése Adorjánról lecsorgott, az éppen ott tanyázó Skokan pedig közvetlen közelről beütötte az ajándékot (0–1).

Kettő a duda előtt

A második szakasz elején fór­ba kerültek a hazaiak. Járatták a korongot, egyik akciójuk végén pedig Osterberg a jobb oldali bedobókörből a háló jobb oldalába bombázott (1–1). Utána két szlovák helyzet alakult ki, Flick viszont bűnhődött, mert a palánkra lökte Matej Palockot: mozdulatáért a 2 perc mellé 10 fegyelmit is kapott. Rokaly is gyűjtött egy kisbüntetést, így kettős hátrányban szenvedett a DVTK, és túlélte a nehéz pillanatokat. A küzdelem és a fizikai erő dominált, a felek érezték, hogy a soron következő vezetés sorsdöntő lehet. A 34. percben Brejcak a levegőben is eltalálta a korongot, ütőjének tollával csépelt, pont Adorjánba. A túloldalon Rokaly úgy cselezett, mint Messi a futballpályán, de magánszámát nem tudta gólra váltani. A semleges jégfelület alig jutott „szóhoz”, a kapuk előtti harmadok váltak főszereplővé. Az újabb dudaszó előtt ismét a tátraiak ünnepeltek, Livingston a kék vonalról talált be (1–2), és még nem volt vége. Már csak 35 másodperc volt hátra, amikor Svitana szemből púposította a cérnát (1–3).

Svitana az üresbe

A 14–24-es lőlap igazolta a vendégek előnyét, de reményt az adott, hogy óriási elánnal kezdte a záró felvonást a Diósgyőr. Élvezetessé vált a csata, a piros-fehérek ugyanis egy lapra tették fel a tudományukat. Számukra a legrosszabbkor jött Galanisz kiültetése, ezt azonban Livingston egálba hozta. Úgy egymásnak estek a csapatok, mintha ligadöntőt vívtak volna; Magosiék állandóan tüzeltek, de célzóvizet nem ittak. A kedélyek az 50. perc körül nyugodtak meg, ekkor szusszantak a felek, majd az iram ismét a régen látott szintre kúszott. Az 53. percben Wehrs egészen Vosvr­dáig „szemtelenkedett”, végül fennakadt a kétméteres kapuson. Óriásit küzdött a miskolci társaság, és amikor 3.05 volt hátra, Dave Allison időt kért és levitte kapusát. A pontot az i-re Svitana üres kapus góllal tette fel.


DVTK Jegesmedvék – HK Poprad 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Miskolc, zárt kapuk mögött. V.: Korba, Adamec (Valo, Bogdan).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – ­Wehrs, Szirányi, Flick, Vas (1), Egle (1) – Láda B., Kiss D., Csányi, Osterberg 1, Anderson – Rauhauser, Vojtkó, Rokaly, Galanisz, Magosi – Révész, Ritó, Lövei, Miskolczi – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HK Poprad: Vosvrda – Drgon (2), Brejcák (1), Hascák, Skokan 1 (1), Svitana 2 (1) – Ulrych, Dalhuisen (1), Vandas, Preisinger, Handlovsky – Kramár, Erving, Tavi, Bjaloncik, Livingston 1 – Hudec, Hajnik, Matus Palocko, Jevos, Matej Palocko – Rychlik (kapus). Vezetőedző: Peter Mikula.

Kiállítások: 14 perc, plusz 2×10 perc fegyelmi (Flick, Osterberg), ill. 14 perc.

Dave Allison: – Ismét egy színvonalas meccset játszottunk a poprádiakkal.

A második harmad végén volt egy üresjárat, ez a mérkőzésünkbe került. Annak örülök, hogy a játékosaink dühösek és mérgesek a vereség miatt, mert ők is érzik, hogy több van bennünk az eredményesség szempontjából. Jónak lenni nem elég ebben a ligában, ezenkívül sok egyéb faktor is befolyásol egy találkozót. 2021-ben ezen változtatnunk kell.

Peter Mikula: – Az összecsapás eleje kiegyenlített volt, majd fokozatosan átvettük az irányítást, és a második harmad végén ez meghozta az eredményét. Jól játszottunk az emberhátrányokat és a kapusunk is kitűnő volt. Kifejezetten örülök, hogy az élen zárjuk a 2020-as évet.

(A borítóképen: Ezúttal pont nélkül maradtak a Jegesmedvék)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!