Vegyész RC Kazincbarcika

2021.01.20. 12:00

Az első után felébredt a listavezető

Hazai bajnoki meccset játszott kedden a Vegyész RC extraligás férfi röplabdacsapata.

Fotó: Kozma István

A VRCK és a Pénzügyőr már korábban, tavaly decemberben összecsapott volna az észak-borsodiak pályaválasztása mellett, ám a fővárosiakat elérte a koronavírus, így el kellett halasztani az összecsapást. A házigazdánál a horvát légiós, Mihalj, csütörtöki sérülése (a Kistext SE elleni Magyar Kupa negyeddöntő-visszavágón szenvedte el) után újra rendelkezésre állt.

Ahogyan eltervezték

Rövid menetekkel indult a mérkőzés, és ide-oda pontokkal (3-3). 4-4-nél Guilherme levegőben ,,úszása” érdemelte meg a pontot, de jött blokk is a házigazdánál, no meg Ciupa ász szervája (8-4). Időt kért a PSE, de a lengyel légiós továbbra is bombázott (10-4). Minden a Vegyész elképzelései alakult, és 11-4-nél megint pihenőt kért Jókay Zoltán beragadt együttese. Taktikusan, jól röplabdázott a VRCK, úgy nézett ki, nincs ellenszer a másik oldalon (16-6). Szinte semmi nem jött be a veretlen listavezetőnek, az első szettben lejátszották őket a pályáról Páezék (25-13).

A második játszmát jobban kezdte a Pénzügyőr (0-3), aztán 2-4-nél nagy labdamenetet hoztak a sárga-kékek. Páez ász szervája hozta meg a fordítást (5-4), igyekezett az első szettben járt úton haladni a Vegyész. A széleken hatásosan támadott a PSE, Árva meg okosan ejtett (8-7). A vendégek játéka összeszedettebb volt, mint a nyitó szettben (9-11), így komoly küzdelem bontakozott ki. Feliciano hiába bontott reklámtáblát is mentése során, a házigazdáé lett a poén (13-14). Reffattiék belehúztak, Juhász P. helyett jött Csizmadia a pályára, de csak szerválni. Többet hibázott a VRCK, mint az első játékrészben, a hajrá 18-20-as állással indult, de még nem dőlt el semmi. 24-24-nél PSE-idő következett, majd hallatlan izgalmak, és játszmalabdák, a vége Pénzügyőr egyenlítés lett (33-35).

Nem volt különbség

A harmadik felvonásban is folytatódott az óriási harc a pontokért, kár, hogy nem lehetett jelen közönség (5-3). A tudást tekintve nem volt különbség, és az eredményben sem (7-7). Guilherme foghatatlant nyitott, aztán hosszút szervált, majd Árva érkezett kiválóan a feladott labdára (10-8). Lehetetlen helyzetből csinált pontot a házigazda (13-10), meg is állította a játékot a PSE trénere. Egalizáltak is a fővárosiak (14-14), sőt, át is vették a vezetést (15-17). Toronyai Miklós avatkozott közbe, mert el kellett lépni a holtpontról. 17-21-nél jelentősnek mondható volt a VRCK-hátrány, amit, bár nagyon akart, a Vegyésznek nem tudott ledolgozni (20-25).

Kevésbé jöttek be

A folytatás, a minimum egy pont miatt kulcsfontosságú volt a házigazda számára, azonban a maga játékát már hozó PSE vezetett (2-5). Kevésbé jöttek be a VRCK-megoldások, és meg nem értés is mutatkozott (3-8). Látszódott, hogy a maratoni második játszma elvesztése mély nyomot hagyott a hazaiakban, de Guilherme és Páez kölcsönösen buzdította a másikat. A különböző játékelemekben jobb volt a Pénzügyőr (6-13), ám Toronyai-edző még próbált lelket és hitet önteni csapatába. Akart a VRCK, jöttek is pontok, de ez még mindig nem volt elég, mert a fővárosiak is befejezték az akcióikat (9-16). Hét egységnyire nyílt az olló (13-20), ami elégségesnek bizonyult a pénzügyőrök számára, akik mindhárom pontot elvitték Barcikáról (16-25).


Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 1:3 (13, -33, -20, -16)

Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Halász, Horváth M. (Villás, Rácz).

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 3, Juhász P. 9, Guilherme 17, Ciupa 15, Mihalj 8, Árva 16. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

LV Sport Pénzügyőr SE: Magyar 6, Szabó M. 8, Kovács Z. 20, Kiss D. 7, Rása 9, Reffatti 14. Csere: Feliciano (liberó), Tordai, Solti, Pedro. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Toronyai Miklós: – Jó meccset játszott a két csapat, ez kell a magyar férfi röplabda előrelépéséhez. Az első szettben a Pénzügyőr is meglepődött azon, milyen jól nyitottunk, és a második szettet is volt esélyünk lezárni. Ez nem sikerült, a végére szétestünk, de gratulálok a srácoknak a küzdésért, a Pénzügyőrnek pedig a győzelemhez.

Jókay Zoltán: – Az első szettben sokkot kaptunk, mert szétnyitott bennünket a Vegyész, és emiatt elbizonytalanodtunk. A saját magunk által ásott gödörből kellett kimásznunk, ebben kulcs volt a második játszma, mert azt hoztuk és megnyugodtunk.

(A borítóképen: A VRCK [kékben] az első két szettben jól játszott az éllovas ellen)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában