DVTK Jegesmedvék

2020.12.23. 13:30

Újabb Maci-diadal Poprádon

Kedd este idegenben vívta soron következő mérkőzését a diósgyőriek hokicsapata.

Kolodzey Tamás

20190927 Miskolc 2019. szeptember 27-én Miskolcon a népkerti Jégcsarnokban játszották a Tipsport Liga, DVTK Jegesmedvék - HK Poprad jégkorong mérkőzést. A találkozót a Poprád nyerte 3:2 arányban A képen fehér mezben Lövei Dávid látható. Fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A DVTK Jegesmedvék gárdája pár napon belül ismét annál a listavezetőnél vendégeskedett, amelyet a múlt héten nagy meglepetésre megvert és ismét győzelemre készült. A hazaiak négy, a látogató három és fél sorral vonult fel a Tipos Extraliga 23. fordulója keretében

Svitana kezdte

Egymást követték a korong­ejtések, aztán a 3. percben gyorsultak fel az események, Erving és Egle célzásait követően Jordan fogásért kapta

a meccs első kisbüntetését. Hátrányát kihúzta a Diósgyőr, aztán fordított szerep­osztás jött, mert Matus Palocko szabálytalan testjáték miatt részesült két percben. Ez a felállás sem hozott gólt, a korongjáratásból csak lehetőségek adódtak. Közeli lövések érkeztek: Vas balról, Hascak jobbról próbálkozott a háló megzörrentésével. Az óra mutatója 13.42-nél járt, amikor Vast is leküldték a pályáról, és ebből a szituációból már gól született. Svitana jobbról, pár lépésről vette be a ketrecet (1–0). Ez nem szegte a Jegesmacik kedvét, a piros-fehérek szokott játékukat nyújtották, igyekeztek gyorsan járatni a korongot és bátor kiugratásokkal veszélyeztettek. Az első harmad végén az egykori kassai Skokan sorozta meg az egyik miskolcit, és cselekedete után százhúsz másodpercig csak külső szemlélője lehetett a találkozónak. Büntetésének harmada még áthúzódott a középső szakaszra.

Magosi egyenlített

A második húsz percben, 23.30-nál elcserélte magát a borsodi együttes, melynek tagjai közül hatan is a jégre kerültek, így mínuszba jutottak, de ezt kibekkelték. A 29. percben Magosi szemből egyenlített (1–1), majd Flicket buktatásért, Adorjánt pedig a játék késleltetéséért fegyelmezték a bírák. A kritikus pillanatokat túlélte a DVTK, és ez növelte az önbizalmukat. Becsülettel hajtottak Galaniszék, akik két szakasz után kecsegtetően álltak. A 40. percet követő lőlap mutatója (17–12) kissé elmaradt a korábbi találkozókétól.

Kettőt emberelőnyből

Az utolsó felvonásra nagyon nekiveselkedtek a felek. A 44. percben Bjaloncik korcsolyázott le kényszerpihenőre, és ezt Rauhauser révén, közelről kihasználták a látogatók (1–2). A 47. percben Rokaly révén ismét emberelőnyös gólt jegyeztek a pirosak (1–3), így érett a sikerük. Az 54. percben Hascak szépített (2–3). Az 57. percben öt a négy ellen próbálkoztak a tátraiak, Flick ugyanis átmenetileg elköszönt a társaitól, Dalhuisen hasonlóra kényszerült, így egalizálódott a létszám. Az 58. percben Vast is leparancsolták, és ettől kezdve izzadni kellett. Időt kért a HK mestere, majd lehívta kapusát, Szirányi pedig pontot tett a „mondat” végére (2–4). Dave Allison alakulata az újabb bravúrral kezd kilábalni az elmúlt hónapok hullámvölgyéből.

A DVTK Jegesmedvéknek még két hazai mérkőzése van hátra ebben az évben: december 28-án, hétfőn és 30-án szerdán is fellépnek a népkerti jégcsarnokban.


HK Poprad – DVTK Jegesmedvék2–4 (1–0, 0–1, 1–3)

Poprád, nézők nélkül. V.: Zák, Hronsky (J. Konc, D. Konc).

HK Poprad: Vosvrda – Drgon, Brejcak (1), Hascak 1 (1), Skokan, Vandas – Hudec, Dalhuisen (1), Svitana 1 (1), Zagrapan, Handlovsky – Ulrych, Erving, Tavi, Preisinger, Livingston – Cesánek, Hajnik, Matus Palocko, Bjaloncik, Matej Palocko – Rychlik (kapus). Vezetőedző: Peter Mikula.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs (1), Szirányi 1, Jordan (1), Flick (1), Egle – Vas, Vojtkó, Rokaly 1 (2), Galanisz (1), Magosi 1 – Rauhauser 1, Láda B., Csányi, Lövei, Révész – Ritó, Miskolczi, Mattyasovszki – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

(A borítóképen: A piros-fehérek ismét győztek Poprádon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában