Vegyész RC-Kazincbarcika

2020.12.10. 12:30

Motiváltan a nagy rangadón

Szerdán 18 órától hazai bajnoki összecsapást vívott a Vegyész RC Kazincbarcika együttese.

Molnár István

20200905 Kazincbarcika fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Vegyész Rc - Dunaferr SE röplabda felkészülési mérkőzés. képen: Toronyai Miklós a Vegyész RC vezetőedzője, Árva Milán

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A koronavírus miatt hosszú kihagyás, két hónap után lép pályára újra az Extraligában a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabda csapata. Az észak- borsodiak ugyan már az előző hét végén, szombaton is meccseltek, azonban az egy Magyar Kupa-csata volt, a negyeddöntő első felvonása Budapesten, a Kistext SE vendégeként. Árváék nyertek 3:0-ra, így biztos előnyből várhatják majd a visszavágót.

– Az a siker egy nagyon fontos és értékes győzelem volt a csapat számára – jelentette ki Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Örültem, örültünk annak, hogy újra játszhattunk, méghozzá egy jó kis kompakt Kistext SE ellen, amely tele van az élvonalat is megjárt játékosokkal. Ellenfelünk hiába „csak” NB I.-es, el akartuk kerülni a meglepetést, maximálisan rákészültünk arra a találkozóra. A múlt szombati mérkőzést egyfajta rávezetésnek is szántuk azon rangadóra, amely most következik számunkra.

Ezen a ponton még megkérdeztük a szakvezetőt a VRCK debütáns horvát válogatottjának, Ivan Mihaljnak a Kistext elleni teljesítményéről.

– Jól mutatkozott be, magas százalékkal ütött – tette hozzá a légiós röplabdázóval kapcsolatban Toronyai Miklós. – Mivel még csak nemrég érkezett, természetesen még nem olyan gördülékeny a kapcsolata a feladónkkal, Carlos Páezzel, mint mondjuk másik centerünknek, Juhász Péternek, aki immár negyedik éve dolgozik együtt venezuelai előkészítőnkkel. Mindennap, minden egyes edzésen közelebb kerülnek egymáshoz, szépen haladnak, úgyhogy fog ez működni, Ivannal erősödtünk, ez egyértelmű.

Nem változtak

A trénerrel ezután folytattuk a beszélgetést egyrészt arról, hogy újra bajnokit vívhatnak, ráadásul rögtön egy rangadót.

– Már mindenki nagyon várta ezt a napot, bizseregtek a kezek, hogy csináljuk, játsszunk... – hangoztatta Toronyai Miklós. – Mivel a Kistext vezetőedzője az a Weczera Csaba, aki a Pénzügyőr másodedzője is, így a PSE-nél tudják, látták, hogy hogyan is vagyunk, és a játékunk, de ezt mi is tudjuk róluk. Mostani ellenfelünk egy erős, karakteres csapat, egyben maradt a tavalyi kerete, még a cserékben sem volt változás, illetve egy remek szakember irányítja őket. Ebből eredően nem is játszanak másképpen, mint az előző évadban, ismerjük őket, tisztában vagyunk a játékosaik képességeivel, de mint minden meccshez, ehhez is úgy állunk oda, hogy nyerni szeretnék. Főleg hazai pályán.

Ezen extraligás rangadóra pénteken 20 órától a fővárosiak pályaválasztása mellett került volna sor, ám a televíziós közvetítés miatt a mérkőzés átkerült mára, 18 órás kezdéssel a Don Bosco Sportközpontban.

– Az egy nap változás, módosítás igazából nem jelentett sokat, mindössze annyit, hogy át kellett beszélni, hogy mikor menjenek a játékosok kondicionálni – árulta el Toronyai Miklós. – Nézők a hatályos szabályok miatt nem lehetnek a csarnokban, de a tv-közvetítésnek hála mindenki megnézheti ezt a meccset, amennyiben szereti a röplabdát. A múlt szombaton elég jól mezőnyöztünk a Kistext kis termében, most, a mi nagyobb létesítményünkben azért jobban fel lehet húzni a labdákat. Az előző szezonban is szoros mérkőzéseket játszottunk a Pénzügyőrrel, szerintem ez most is így lesz. A srácok motiváltak, bízom abban, hogy hozni tudjuk azt a játékot, amit akarunk, és remélhetőleg mi nyerünk.

(A borítóképen: Toronyai Miklós (balról) szoros meccsen sikert vár)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!