Mezőkövesd Zsóry FC

2020.12.07. 13:00

Felbillent a pálya, de gyötör a gólínség

Szombaton délután vendégként szenvedett vereséget a fürdővárosiak labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

20201205 Zalaegerszeg Labdarúgó nb1 ZTEFC(kék)-Mezőkövesd(sárga) Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 13. fordulója keretében rendezett Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC összecsapást mindkét fél rendkívül fontosnak tartotta, Boér Gábor, a hazaiak vezetőedzője egyenesen az ősz mérkőzésének nevezte a 90 percet.

Nem változtatott

A hazaiak két vereség és egy halasztott találkozó után fogadkoztak, a vendégek pedig a DVTK legyőzését követően mindenképpen gyarapítani akarták pontjaik számát. A ZTE gárdájába több fiatalt állított trénerük, míg kollégája „a győztes együttesen ne változtass” elv alapján a Diósgyőrt verő alakulatát küldte a gyepre. Az otthoniak a 3–5–2-es, a vizitelők pedig a 4–4–2-es hadrendet választották. Az összeállítások érdekessége volt, hogy Barczi, Dragóner, Koszta, Katanec és Szappanos mindkét klubnál szolgált már.

Zimonyi kezdte

Az évszakhoz képest eszményi időben indult útjára a labda, de a 15. percig csak két említésre méltó esemény történt. Könyves már a 2. percben sárga lapot kapott, majd az első negyedóra végén Nagy D. közeli fejesét könnyen fogta Demjén. Aztán a hazaiak szempontjából sorsdöntőnek bizonyult, hogy számukra ritkán látható szerencsés – a sárga-kékek szemszögéből pedig páratlanul szerencsétlen – körülmények között vezetéshez jutottak. Ettől kezdve a középpályán volt a hangsúly, a szokásos sokpasszos játéka után elöl viszont elfogyott az MZSFC tudománya, csupán Nagy D. újabb fejese adott némi munkát Demjénnek. A védekezést feljebb toló kövesdiek párszor letámadtak, akcióikat pedig szélső hátvédjeik is segítették, de a pluszlétszámból nem jött ki semmi. A ZTE szervezetten futballozott, és a szünet előtt – a dél-borsodiak „olvasatában” lélektanilag a lehető legrosszabbkor – sikerült megdupláznia előnyét, igaz, ehhez az is kellett, hogy a szabadrúgást követően a vendégek szinte egész hátsó alakzata jó asszisztens módjára közelről szemlélje az eseményeket.

Harmadik a hajrában

A 0–2-es állás a holtidőben cselekvésre kényszerítette Pintér Attilát, a szakvezető pedig olyat lépett, amely ritka az élvonalban: egyszerre hármat cserélt, közben a védelem tengelyéből kivette Szelest, és helyette is támadót küldött be. Az ismételt kezdés után Serderov közel állt a szépítéshez, a labda pedig állandóan a zalaiak térfelén pattogott. Óriási mezőnyfölényt harcoltak ki Cseriék, akik minden folyosót lezártak a ZTE játékosai előtt. Mivel egyik szakvezető sem ad ki olyan utasítást, hogy fiai arra rúgják a labdát, amerre látnak, a szünetbeli átszervezés Pintér elképzeléseinek helyességét tükrözte. Minden azon múlt, hogy a pályát uraló „matyók” képesek-e bevenni a hálót. Erre több lehetőségük is akadt, de ahogyan a korábbi hetekben, ismét gól­ínséggel küszködtek, és még Serderov ziccerből leadott lövése se ment be. Aztán a hajrában egyszer kiszabadult szorításából a Zalaegerszeg, és a kontráját gólra váltotta, 3–0 után pedig már nem volt miről beszélni. A játék képe nem igazolta ezt a különbséget, és nagy kérdés, hogy ha Pillárék az első fél­időben is azt játsszák, amit a második szakaszban, miként alakult volna a találkozó sorsa. Így azonban tovább főhet a fejük azon, hogy bármelyik támadójuk kap bizalmat, gólképtelenségük következtében egyre komolyabb bajba kerülnek.


Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC 3–0 (2–0)

Zalaegerszeg, zárt ajtók mögött. V.: Bogár (Vígh-Tarsonyi, Huszár; Zierkelbach, Takács J.).

Zalaegerszegi TE FC: Demjén (6) – Lesjak (6), Szépe (6), Bobál (6) – Szánthó (6), Favorov (5), Sankovic (5), Tajti (5), Bedi (5) – Könyves (6), Zimonyi (6). Vezetőedző: Boér Gábor

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (5) – Farkas D. (5), Szeles (5), Pillár (5), Katanec (5) – Besirovic (5), Cseri (5), Berecz (6), Vadnai (5) – Jurina (4), Nagy D. (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Szeles helyett Vutov (4) a 46., Besirovic helyett Serderov (5) a 46., Jurina helyett Martic (5) a 46., Nagy D. helyett Barczi (4) a 60., Tajti helyett Tanasin (–) a 65., Zimonyi helyett Vass P. (–) a 65., Könyves helyett Koszta (–) a 78., Cseri helyett Vajda S. (–) a 83., Szánthó helyett Gergényi (–) a 85. percben.

Sárga lap: Könyves a 2., Zimonyi a 25., Besirovic a 41., Tajti a 42., Farkas D. az 52. percben.

Gólszerző: Zimonyi (1–0) a 19., Szépe (2–0) a 44., Szánthó (3–0) a 80. percben.

Boér Gábor: – Nagyon kellett nekünk ez a siker, most fellélegezhetünk, de ezt csak ideig-óráig tehetjük. Úgy gondolom, hogy a fiúk mindent megvalósítottak a pályán, amit kértem tőlük. Mind mentálisan, mind hozzáállásban maximálisat nyújtott a csapat. Azok is szót kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak, keretünk azonban egyenlő tudású játékosokból áll, a játékosok között csak kis különbségek vannak. Ilyen ez a szakma: ha bejön az elképzelés, akkor az edző jót húzott, ha nem, akkor meg rosszat. Szeretném ezt az egységet megőrizni, hogy mindig a mostani kohézió jellemezze az együttest.

Pintér Attila: – Egyszerűen nem lehet úgy futballozni, ahogyan azt mi az első félidőben tettük. Olyan gólokat kaptunk, amelyek érthetetlenek számomra, hiszen a felállásunkból adódóan sem történhettek volna ilyen szituációk, amelyekre fel voltunk készülve, például arra, hogy a hosszúra rúgják a szabadokat. Mivel negyvenöt perc előnyt adtunk a hazaiaknak, így saját magunkat vertük meg. Az első játékrészt el kell felejtenünk, ugyanis nem akarok lehajtott fejeket látni az öltözőben. Amire mi alapozhatunk, az a második félidő. A cserék sokat tettek hozzá a meccshez és a játékunkhoz, de azért szenvedünk, mert nincs befejező csatárunk. Az 55. és a 60. percben is betalálhattunk volna, és ha 2–1-re alakul az állás, akkor érdekesebb lehetett volna a mérkőzés. A foci azonban ilyen: egyszer ad, egyszer elvesz, most pedig előre kell mennünk, még három találkozónk van az idén, minél több pontot kell összeszednünk.


A gólok története

19. perc: Szánthó labdájával Zimonyi a 16-oson belül csetlett-botlott. Először megszerezte, majd elveszítette, aztán Pillárról visszakerült elé. A fiatal csatár végül Szeles mellett estében 6 méterről, jobbal úgy helyezett a jobb alsó sarokba, hogy a játékszer az elfekvő Szappanost is érintette, 1–0.

44. perc: Tajti jobbról magasan ívelt szabadrúgást a bal oldalra. Lesjak az ötös környékéről középre fejelt, Szépe a védők gyűrűjében mellel levette, majd mielőtt a labda a gyepre esett volna, 5 méterről, ballal, fordulásból, Szappanos mellett

a kapu közepébe bombázott, 2–0.

80. perc: Koszta egyedül futott el a jobb oldalon, majd felnézett, és látta, hogy Szánthó középen háromméteres előnyt szerzett Pillárral szemben. A csereként beállt támadó jobbal pontosan tálalt a középpályás elé, aki jobbal, 12 méterről a vetődő Szappanos mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 3–0.

(A borítóképen: Zimonyi (sötét mezben) Pillár (jobbra) és Szeles között lőtt, a labda pedig Szappanost érintve jutott a jobb sarokba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!