Labdarúgás

2020.12.22. 13:30

A megye I.-et február 20-án folytatnák

Ütemtervet már készített az MLSZ megyei igazgatósága az elmaradt megyei focimeccsek pótlására.

20200815 Abaújszántó fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Labdarúgás, Megyei I. osztály, 1. forduló: Abaújszántói VSE – Sárospataki TC.

Fotó: Ádám János

A megyei I., II. és III. osztályú labdarúgó-bajnokokságok folytatásáról adott tájékoztatást a Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatósága. Mint ismert: a koronavírus okozta járvány­ügyi helyzet miatt az ősszel a megyei I. és megyei II. osztály 14-15., a megyei III. osztály 11. fordulójának mérkőzései néhány kivételtől eltekintve elmaradtak, de a korábbi fordulókban is akadt jó néhány le nem játszott találkozó. Az elmaradt mérkőzések pótlása kapcsán a pótlásokról terveket is készített a megyei igazgatóság.

A megye I.-ről

A megyei I. osztályú bajnokság a 14. forduló mérkőzéseivel a február 20–21-i hétvégén folytatódik, és a tervek szerint két hétközi (április 21., május 5.) forduló beiktatásával május 29-én fejeződik be. Azért ekkor, mert az NB III.-as osztályozókra való tekintettel május 30-ig be kell fejezni a küzdelmeket. A megye I. osztályban a 13. és korábbi fordulókban elmaradt mérkőzéseket legkésőbb április 15-ig kell lejátszani, a csapatoknak január 31-ig van lehetőségük a lejátszás időpontjáról megállapodni. Amennyiben a jelzett határidőig nincs mindkét sportszervezet által jóváhagyott megállapodás, a versenybizottság tűzi ki az új időpontot.

Megye II., megye III.

A megyei II. osztály a 14. fordulóval folytatódik a február 27–28-án, és a hétvégi fordulókkal, a 30. játéknappal fejeződnek be a küzdelmek, június 19-én. A 13. és korábbi fordulókban elmaradt mérkőzéseket legkésőbb április 30-ig kell lejátszani, a csapatoknak január 31-ig van lehetőségük a lejátszás időpontjáról megállapodni. Itt is érvényes az, hogy amennyiben a jelzett határidőig nincs mindkét sportszervezet által jóváhagyott megállapodás, a versenybizottság tűzi ki az új időpontot.

A megyei III. osztály 11. fordulója március 13–14-én kerül megrendezésre, az utolsó kör időpontja május 22–23. Az elmaradt mérkőzések pótlására április 30-ig kell, hogy sor kerüljön, erről január 31-ig van lehetőségük megállapodni egymással a csapatoknak.

A pályákról

Mindhárom osztályban a mérkőzések lebonyolításához szükséges megfelelő minőségű játéktér biztosítása a pályaválasztó (hazai) sportszervezet feladata és kötelezettsége. Pálya­alkalmatlanság esetén a versenybizottság engedélyezi a megyében található és a megyei igazgatóság által hitelesített műfüves labdarúgópályák használatát, annak bérleti költségét igény esetén állja.

Az elmaradt meccsek pótlására csak abban az esetben kerül sor a fenti ütemtervek szerint, ha a járványügyi helyzet nem rosszabbodik, és nem születnek a megvalósításukat gátló intézkedések, szabályok.

(A borítóképen: A megyei I.-es Sárospataknak (kékben) két meccset kell pótolnia)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában