vitorlázás

2020.12.15. 19:30

A Kanárin át Tokióba

A napokban befejeződött a vitorlázók idei nemzetközi versenysorozata.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Érdi Mária negyedik lett a XXII. Olympic Week elnevezésű nemzetközi viadalon, amelynek a Spanyolország fennhatósága alá tartozó, Marokkó partjaihoz közeli Gran Canaria szigetcsoport és az Atlanti-óceán adott otthont.

Rendhagyó szezont zárt

A mezőkövesdi kiválóság, aki a 2016-os, riói olimpia után a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás viadalon is rajthoz áll majd – az első nap után még éllovas volt a laser radial hajóosztályban, végül a harminckilenc induló közül alig maradt le a dobogóról: a görög Vaszileia Karahaliu, a német Svenja Weger és a litván Viktorija Andrulyte mögött negyedik lett.

– Nagyon sok honi élsportoló nevében mondom: nem ilyen évet terveztem – mondta a huszonkét esztendős sportoló. – A Kanári-szigeteken szerepeltem utoljára az idén, a szezonom pedig rendhagyó és vegyes lett. A matyó városban élő olimpiai kvótás versenyzőt egyébként korábban itthon újra a műfaj legjobbjának választották.

(A borítóképen: Érdi Mária Gran Canaria vizein)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!