Labdarúgás

2020.11.12. 18:00

Zárt kapuk mögött mégis játszhatnak az amatőrök

A MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve döntött a bajnokságok folytatásáról.

20200822 Hernadnemeti fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Megyei II. osztály Közép csoport, 2. forduló: Hernádnémeti SE – KELE SE Mezőcsát labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Vajda János

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden késő este honlapján jelezte, hogy továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti. Utalt a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépett intézkedéseket részletezi.

Nézők nélkül

Ebben az áll, hogy általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet ugyanakkor lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke Orbán Viktor miniszterelnök korlátozásokra vonatkozó hétfői bejelentése után azt mondta, hogy a férfi NB I. és NB II., valamint a női NB I. folytatódik, a férfi NB III. és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II., valamint az utánpótlás-sorozatok viszont nem kerülnek lebonyolításra. A kormányhatározat alapján azonban a többi bajnokság is folytatódhat. A kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés.

– A versenykiírást nem kell megváltoztatni, minden érvényben marad – mondta Sajti Viktor, az MLSZ megyei igazgatója. – Vagyis folytatódhatnak a megyei I. és II. osztályú bajnokságok, nézők viszont sehol nem lehetnek, a zárt kapuk betartását és betartatását a hatóságok ellenőrzik. Viszont csak azokat a meccseket tartjuk meg, illetve játsszuk le, amelyeken mindkét sportszervezet csapata részt kíván venni. Amennyiben valamelyik fél halasztást kér – ezt indoklás nélkül akár a hazai, akár a vendég sportszervezet megteheti – akkor ehhez automatikusan hozzájárulunk.

(A borítóképen: Elvi akadálya nincs, hogy a szombaton, a megyei II. osztály Közép csoport rangadóján a Mezőcsát [fehérben] az Ónodot vendégül lássa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában