PannErgy-MVLC

2020.11.26. 12:30

Parádézott a volt kapusuk

A Vasas vendége volt tegnap Budapesten a miskolci élvonalbeli pólócsapat.

Molnár István

Forrás: ÉM

Az ob I. 13. fordulójában szerdán a fővárosban játszott a PannErgy-Miskolci VLC csapata. A házigazda Vasasból az ezt megelőző meccseken koronavírus miatt hatan hiányoztak, ezen alkalommal azonban már négyen benne voltak a mérkőzés jegyzőkönyvében. A vendégektől Lukács D. nem állt a stáb rendelkezésére.

Elementáris erővel

Az első nyolc perc eleje a miskolciak számára indult jól, merthogy Berki megszerezte a vezetést (0–1). Szatmári viszont már 33 mp. eltelte után, emberelőnyből egyenlített ­(1–1), úgy nézett ki, hogy a Vasas nagyon komolyan „beleszáll” ebbe az összecsapásba. Nem a pontosság volt a fő ismérve egyik alakulatnak sem, ezért az eredmény csupán a 6. perc közepén változott, amikor Bedő centerből beköszönt egykori klubjának (2–1). Volt sanszuk arra a Kis-legényeknek, hogy egalizáljanak, ám a dudaszó előtt nem sokkal Randelovicnak jött össze a Vasas harmadik találata (3–1).

A második negyedben Berki ellen fújtak kontrát a játékvezetők, de Mizsei jól állt a helyén az ellentámadás során. A volt miskolci, Csoma is hárított, majd büntetőhöz jutott az MVLC, de Biros löketét az angyalföldiek portása kifogta. Bátori maradt egyedül a labdajáratás során (4–1), a borsodiak pedig előnyt kaptak, időt kértek, a befejezésbe azonban hiba csúszott. De: D. Brguljan szabálytalan volt, megint ,,ötöst” kapott a PannErgy, de Hornyák a kapufára vágta a labdát. A fehér sapkás házigazda gyorsan kihasznált egy előnyös helyzetet, Randelovic elementáris erővel lőtt a hálóba (5–1). Kihagyott MVLC-lehetőséget követően megúszott a Vasas, a szintén egykori miskolci Vadovics közelről nem rontott (6–1). A felvonást Csoma kilencedik védése zárta.

Vismeg Zs. törte meg

A harmadik felvonásban két percig „csak” küzdés folyt a medencében majd Rande­lovic akciózott remekül (7–1). Szép szerelést mutattak be a miskolciak, de a gólszerzés továbbra sem ment. Mizsei hatástalanította Korbács kísérletét, a változatosság kedvéért Csoma úszkált jó helyen, Biros nem tudta átdobni a testén a játékszert. Vasas-kapufa volt a következő momentum, Bedő szabálytalankodott Semannal, PannErgy-előny jött, de kevéssel ezután már a hazaiaké lett a labda. A negyed utolsó két percébe lépve Biros játszotta meg Vismeg Zs.-t., a fiatal pólós megtörte a hosszú gólcsendet (7–2). Ötméteresből Bátori a kapu bal oldalát választotta (8–2), Bóbis B. pedig kevéssel később a rövid sarkot (9–2). Centerbe betett labdát füleltek le a budapestiek, a felvonásba még Magyar blokkja fért bele.

Eladott labda

Korbács bődületes találata nem volt éppen csúnya a negyedik menetben, jó ütemben engedte el a labdát (10–2). Bátori–Szatmári összjátékot követően utóbbi senkitől sem zavartatva tüzelt a miskolci ketrecbe (11–2), aztán Sisán is megmutatta, hogy van benne spiritusz (11–3). Bedőnél fújtak kontrát a bírók, még szerette volna gyarapítani találatai számát az MVLC, de ott volt Csoma a másik oldalon... Mizsei szerzett játékszert védése után, fór­ban megint vendégmegbeszélés következett – eladott labda lett az egész vége. Magyar hozott előnyt, gyorsan visszakapta a lasztit, és gólt is dobott (11–4). Bóbis B. volt a „soros” (12–4), az utolsó perc pedig Vasas-fórral indult, viszont Pardi elhibázta a lehetőséget. A PannErgy is kapott még egy ilyen alkalmat, azonban nem sikerült betalálni belőle. A kapuban Csoma 78, Mizsei 54 százalékkal zárt, nyert a jobb Vasas, bár a különbség lehetett volna kisebb.


A-Híd VasasPlaket – PannErgy-Miskolci VLC 12-4 (3-1, 3-0, 3-1, 3-2)

Budapest, Komjádi uszoda, zárt ajtók mögött. V.: Marjay, Sándor.

Vasas: Csoma – Vadovics (1), Randelovic (3), Szatmári (2), Bátori (2), Takács (-), Bedő (1). Csere: D. Brguljan (-), Sélley Rauscher (-), Bóbis B. (2), Magyar (-), Korbács (1), Pardi (-). Megbízott edző: Bóbis Máté.

MVLC: Mizsei – Hornyák (-), Seman (-), Berki (1), Magyar (1), Vismeg Zs. (1), Biros (-). Csere: Lukács Á. (-), Fried (-), Méhész (-), Sisán (1), Vismeg B. (-), Szalatyán (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 3/7, ill. 1/9

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 0/2

Bóbis Máté: – Készültünk nagyon erre a meccsre. Úgy gondolom, a blokkjaink szépen összeálltak, és emellett volt egy remek kapusteljesítmény is, Csoma Kristófot naggyá tették a miskolciak. Gratulálok a csapatnak, ki tudtuk használni a vendégek hibáit.

Kis István: – Csalódott vagyok, de nagyon. A védekezés jó volt, volt kapusteljesítmény is, viszont a támadójátékunk impotenssége végett reális eredmény született. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, azonban ebben a meccsben azért több volt a részünkről.

(A borítóképen: Nyolcgólos vereséget szenvedtek a fehér sapkás vendégek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában