Egri Zoltán Emlékverseny

2020.11.13. 17:00

Miskolci győzelmek Szilvásváradról

Jól szerepeltek a miskolci lovasok a hétvégén Szilvásváradon rendezett Egri Zoltán Emlékversenyen.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A háromnapos, kiemelt díjazású versenysorozat fő számát, a 140 centiméteres magasságon rendezett nagydíjat, az Egri Zoltán Emlékversenyt a DVTK versenyzője, ifjabb Szuhai Gyula nyerte, míg mögötte második helyen a Gyula Farm Miskolc lovasa, Szuhai Péter végzett. Szuhai Gyula a negyedik helyen zárt. Utóbbi versenyző ezenkívül számos dobogós helyezést is elért a különböző magasságokon rendezett futamokon, s a többiek is szereztek érmeket, a legfiatalabb Szuhai, Rodrigo (DVTK) pedig 130 centiméteres magasságon győzni is tudott. Az ugyancsak a DVTK színeit képviselő Bandi Zsanett is nyert versenyszámot, Kisgergely Kata legjobb eredménye pedig ezüstérem volt, ezenkívül bronzérmet és más helyezéseket is elértek.

A Miskolc-Bükkalja LK-ban lovagló Rákosi Anna és Porubjánszki Alexandra, a DVTK-s Koltai Zorka, valamint a Gyula Farm Miskolc színeiben versenyző Berkes Máté szintén értek el győzelmet, illetve dobogós helyezéseket.

Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatói feladatokat ellátó állattenyésztési ágazatvezetője elmondta, a háromnapos viadalon 150 lóval vettek részt a versenyzők, és majdnem hatszáz startot láthatott a közönség. Az egyes futamokból minősülni lehetett a márciusi, ugyancsak Szilvásváradon tartandó fedeles díjugrató döntőre.

(A borítóképen: Akadály felett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!