röplabda

2020.11.16. 09:30

Dicséret a második szettért

Vasárnap este hazai bajnoki találkozót vívott a DVTK Extraligás női röplabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Vajda János

Az élvonal 7. fordulójában nyírségi riválisát fogadta vsaárnap este a városi sportcsarnokban a diósgyőri alakulat. A piros-fehérek 8 nap alatt harmadik összecsapásukra melegítettek be, míg a Fatum-Nyíregyháza szombatot követően (amikor 3:1-re megverték az MTK-t) vasárnap is pályára lépett.

Kemény labdák

Az első szettben 1–5-tel nyitott a Nyíregyháza, Sitkut feladóban le is cserélte Toma Sándor edző, aki Mészárost küldte be. Kiss E. nyitása éppen a vonalon belül volt, de a második szerva már hosszúra sikerült (3–7). Kovács E.-t Kundrák váltotta, egy szép hazai blokkról viszont oldalra, outra perdült a labda. A hazaiak trénere időkérésnél igyekezett megnyugtatni hölgyeit, és szakmai tanácsokkal ellátni őket, de kemény labdák érkeztek a másik oldalról. Foghíjasak voltak a sáncok, de igazából az erőteljes bombákat szoros blokkokkal is nehéz lett volna fogni. A nyírségiek haladtak a maguk útján (8–17), és ez bőven elég volt. Kiss E. egyes sánca érdemelt tapsot a hazaiaknál, és szervájáért is járt neki az elismerés. Az igencsak hullámzó diósgyőri fogadások kínálták az esélyt a Fatumnak, amely hamar le is rendezte az első felvonást (11–25).

A második játszmát sokkal odaadóbban kezdték Szajkóék (3–1), Kovács E. vonal mögül érkező bombája kifejezetten szép volt. Kis idővel később átvette a vezetést a Nyíregyháza (4–5), és kezdték azt a játékot nyújtani, mint amit az első szettben (5–7). Horton jól mozgott, megérdemelte az aktuális pontját, és az addigi leghosszabb labdamenetet a nagyon akaró DVTK hozta (8–8). Nem volt egyoldalú a csata, sőt, és ez egyértelműen a Diósgyőrt dicsérte (11–11). Dömsödi egy nagyon messzire pattanó labdát ugyan nem ért el, de ment érte, miközben kissé ellépett a vendégcsapat (11–15). Hibázni azonban ők is tudtak, így maradt nyakukon a Toma-gárda (13–15). Három, zsinórban elért nyíregyházi pont hazai időkérést eredményezett, míg Szajkó megmutatta, hogy életerőseket tud nyitni. 15–21-nél már láthatta a játszma végét Németh Szabolcs együttese, amelynek ezért a részsikert sokkal jobban meg kellett küzdenie (18–25).

Esélyeshez méltóan

A harmadik szett első szakaszában is lelkesen harcoltak a házigazdák, a zsűriasztalnál kellett döntést hozni, ezért picit állt a játék. A kék mezes látogatóknál ,,sültek jobban a dolgok”, így 2–7-nél muszáj volt időzniük a hazaiaknak. Egri váltotta Beddingfieldet, Fatum nyugodtan, izgalom nélkül játszhatta a maga röplabdáját, és ezzel gyűltek a pontjaik (5–13). Kovácsék meg-megmutatták magukat, hogy azért többet tudnak (8–13), ennek nemcsak az edző örült, hanem az egész diósgyőri kispad. A nyírségiek viszont kihasználták a kihagyásokat, és a vezetésük nem forgott veszélyben (9–17). Nem akartak semmilyen meglepetést, esetleges pluszperceket (10–20), és esélyeshez méltóan nyerték ezen felvonást és

a mérkőzést is (14–25).


Diósgyőri VTK – Fatum Nyíregyháza 0:3 (-11, -18, -14)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Jámbor, Suba.

Diósgyőri VTK: Sitku, Kiss E. 6, Szajkó 3, Kovács E. 8, Horton 5, Beddingfield 2. Csere: Bertók (liberó), Dömsödi (liberó), Mészáros, Kundrák 1, Egri 1. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Fatum-Nyíregyháza: Francesco 3, Vasileva 19, Fuchs 5, Pintér 7, Lacombe 15, Ortiz 7. Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D. (liberó). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Toma Sándor: – Gratulálok a Nyíregyházának, komolyan vették ezt a mérkőzést, próbáltak bennünket nyomás alatt tartani. Vegyes érzéseim vannak, mert voltak olyan periódusok, amikor jól játszottunk, a kontratámadások terén még fejlődnünk kell.

Németh Szabolcs: – Örülök, a győzelemnek, mert minden egyes pontnak, minden egyes mérkőzésnek megvan a maga fontossága. Nekünk tapadnunk kell a Békéscsabára, ott kell lennünk a nyakukon. Zsinórban két meccset vívtunk, nem feltétlenül azt a játékot hoztuk, mint amit vártam, de a lényeg, hogy itt is és tegnap is begyűjtöttük a 3 pontot.

(A borítóképen: Szajkó (6) és csapata ezúttal is pont nélkül maradt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!