PannErgy-MVLC

2020.11.19. 11:00

Csak az utolsó negyedben dőlt el

Hazai mérkőzést játszott szerdán hazai környezetben a PannErgy-MVLC pólócsapata.

Molnár István

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi OB I. 12. fordulójában szerdán, korán, 13 órától játszották a PannErgy-Miskolci VLC – BVSC-Zugló összecsapást a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában. A koronavírus miatt ezúttal is zárt ajtók mellett, nézők nélkül került sor a csatára, érdekesség, hogy az együttest ebben az évadban sem a Magyar Kupában (miután az összes fordulót, annak meccseit Miskolcon kívül vívta meg a gárda), sem a bajnokságban nem láthatták még emiatt a sportág helyi szimpatizánsai. A BVSC ugyanúgy a középmezőny tagja, mint az MVLC, így szoros mérkőzésre volt kilátás.

Hosszú góltalanság

Fried kezdte a gólgyártást egy szép balkezes, rövid sarkos löket révén (1–0), a kék sapkás vendégektől Gyárfás használta ki az első fórjukat (1–1). A BVSC elszórakozta másik emberelőnyét, de védekezésben javítottak, majd kapufát ejtettek. Magyar a blokkba tüzelt, Gyárfás pedig hosszan indította saját magát. Birosnak volt két lövőhelyzete, egyik sem talált célt, míg a miskolciak szépen szerelték centerben Ághot. Első fórját kihagyta a PannErgy, a fővárosiak harmadik előnyében Hoferica hárított remekül. Váltotta gazdáját a labda, Biros kezet lőtt az utolsó pillanatban, így az erős, fizikális nyitónegyed döntetlennel zárult.

Elégedetlen volt

A második felvonás elején Mészáros M. lőtt a bal sarok mellé, de Berki kísérlete sem volt jó. Mészáros M. újra lehetőséghez jutott, ekkor már segített neki a kapufa, a hálóba pattant onnan a labda (1–2). Hosszabb ideje váratott magára a második MVLC-gól, érthetően nem volt elégedett Kis István, legalábbis a támadásokkal. Kovács P. késleltette a játékot, eldugta a labdát a víz alá, járt neki a kiállítás, a házigazda időt kért, de Magyar pattintott próbálkozása elkerülte a BVSC ketrecét.

Ellenben Mészáros M. formában volt, a jobb sarokba tüzelt (1–3), hátul meg szereltek a vasutasok. A budapestiek „előnyözhettek” újra, lejárt az idejük, addig adogattak. Eljött a második miskolci találat pillanata, ezt is Fried jegyezte (2–3), azonban Nagy M. hamar válaszolt (2–4).

Férfias küzdelem

Vendégkéz volt útban egy miskolci támadásnál, Lukács D. és Seman pedig remekül szerelt saját kapuja előtt. Fried óriási kedvvel játszott, kapufás találattal érte el a harmadik gólját (3–4). Az ő jó labdaszerzése is kellett ahhoz, hogy a végén Magyar, egyedül szemben Szakonyival, kiegyenlítsen (4–4). Hetedik emberhátrányát kivédekezte az MVLC, új meccs kezdődött ettől a pillanattól. Nagy M. suhintotta meg a játékszert, amely utat talált a miskolci kapuig

(4–5), a felső léc ekkor a házigazdával volt. Hoferica védett BVSC emberelőnyben, Magyar pedig minden erejét beletéve

a jobb sarokba bombázott (5–5). A kilencedik fórból (a miskolciaknak három volt) Csapó lőtt gólt (5–6), a férfias küzdelem közepette Vismeg Zs. egalizált a vízből kiemelkedve (6–6).

Az utolsó játékrészben Hoferica értetlenkedett, mikor büntetőt kapott a BVSC, Pásztor a jobb oldalt választotta

(6–7). Az utolsón 7 percre fordulva még minden lehetett, Sugár a miskolci kapus feje fölé célzott (6–8). Seman hozott kiállítást, Magyar ki is használta (7–8), a védőmunka pedig határozott volt. Lukács D. szalasztotta el az egyenlítést, Sugár viszont nem hagyta ki a maga esélyét (7–9). Seman megint megtette, amit meg kellett, fórban időt kért vezetőedzője – akció közben a bírók hazai szabálytalanságot láttak. Batizi élesen a hosszúba lőtt, amivel eldöntötte a meccset (7–10), amihez még Csapó is hozzátett (7–11). Az utolsó két és fél percben már csak Hornyák „gólozott” (8–11), így szoros csatában a BVSC elvitte a sikerért járó pontokat.


PannErgy-Miskolci VLC – BVSC-Zugló 8–11 (1–1, 1–3, 4–2, 2–5)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Csizmadia, Kollár.

MVLC: Hoferica – Fried (3), Hornyák (1), Seman (-), Magyar (3), Vismeg Zs. (1), Biros (-). Csere: Lukács Á. (-), Lukács D. (-), Berki (-), Vismeg B. (-), Sisán (-). Vezetőedző: Kis István.

BVSC: Szakonyi – Ágh (-), Mészáros Cs. (-), Gyárfás (1), Pásztor (1), Sugár (2), Nagy M. (2). Csere: Gyenis (-), Csapó (2), Irmes (-), Batizi (1), Kovács P. (-), Mészáros M. (2). Vezetőedző: Szűcs Levente.

Gól/emberelőnyből: 4/9, ill. 3/9.

Gól/büntetőből: 0, ill. 1/1.

Kis István: – Tudtuk, hogy egy nehéz meccs lesz, és azt is tudtuk, hogy a BVSC erőssége a lefordulás és a zóna. Három negyedig pariban voltunk, ki-ki meccset játszottunk, de sok lövésünk volt pontatlan, ezen javítanunk kell. Gratulálok

a BVSC-nek, de gratulálok a saját csapatomnak is, mert méltó ellenfelek voltunk.

Szűcs Levente: – Tudtuk, hogy benne lehet ebben a meccsben az, hogy nehéz lesz. Élvezhető, izgalmas találkozó volt, a pozitívum, hogy rengeteg blokkot tudtunk hozni. Örülök, és köszönöm a srácoknak a három pontot, de gratulálok a Miskolcnak is, mert megnehezítették a dolgunkat.

(A borítóképen: Nagy csatában veszítettek a fehér sapkás hazaiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!