MVLC

2020.10.31. 12:30

Végig vezettek, és győztek

Pénteken napközben Debrecenben játszott bajnoki összecsapást a PannErgy-MVLC gárdája.

Molnár István

Forrás: ÉM

Fotó:

A férfi ob I. alapszakasz 9. fordulójában korábban elmaradt mérkőzését pótolta be tegnap Debrecenben a házigazda DVSE, valamint a vendég PannErgy-MVLC. A találkozó előtt a házigazdáknak mindössze 1 pontjuk volt kilenc mérkőzésből, a látogatóknak 7, hat meccsből. A miskolciak kispadján ezúttal sem volt még ott a három, betegségük után még csak edző játékos, Lukács D., Lukács Á. és Seman.

Ötven-ötvenen

Több mint két és fél perc eltelt addig, amíg gólt láthattak a helyszínre ellátogatók, Fried vette be az egykori MVLC-kapus, Kósik ketrecét (0–1). Egy Oltean–Süveges összjáték hozta meg a DVSE egyenlítő találatát, mégpedig emberfór­ban (1–1), majd Birosról állt ki Oltean, és a sértett meg is büntette a pályaválasztót (1–2). Az utolsó perc megkezdése előtt nem sokkal Berki mutatta magát jó helyről, és úgy célzott, hogy a labda a hajdúságiak portása mögé került (1–3). Ekkor mindkét kapus 50-50 százalékon állt, de amíg Kósik hat lövést kapott, Hoferica csak kettőt.

A második negyed elején fórba került a DVSE, időt is kértek, de támadóhibát követtek el. Hoferica jól mozdult a kapujából, akciózhatott csapata, és Magyar szabaddobásból növelte az előnyt (1–4). A miskolciak elgondolásai szerint zajlottak az események, taktikusan pólóztak, és jött az újabb esély, Hornyák megúszása, és máris 1–5 lett az eredmény. Zsilák csupán szabálytalanul tudta fogni Birost, a játékvezető ötméterest ítélt az MVLC-nek, amit Biros lőtt be (1–6). Macsi P. megúszást követően hozta „kettőre” a Debrecent (2–6), de a több bombát továbbra is Kósik kapta, addig tizennégyet.

Piros az edzőnek

A harmadik felvonásban is ott folytatta a vendéggárda, ahol korábban abbahagyta: Biros, valamint Magyar jelentkezett szép akciótalálattal (2–8), akiket Macsi P. és Vismeg B. követett, így maradt a hatgólos különbség a felek között (3–9). Magabiztosan játszottak a látogatók, a győzelem nem forgott veszélyben, igaz, Biros büntetőjét kivédte Kósik. A tízhez Berki megúszásból szerzett góljával ért el a Pann­Ergy (3–10). Krasznai kozmetikázott egy kicsit (4–10), 21 másodperccel a negyed vége előtt pedig Macsi M. (5–10).

Tíz pontjuk van

A befejező játékrészben két percig nem született gól, majd Vismeg Zs., illetve Zsilák lőtt úgy, hogy az ellenfél kapusa nem tudott hárítani (6–11). Fórt hibázott a DVSE, Fried foglalt jól pozíciót, blokkolta Oltean löketét. Az MVLC–nek már nem kellett mindenáron törnie magát a találatért, azonban 2:21 másodperccel az utolsó dudaszó előtt piros lapot kapott – reklamálásért – a borsodiak vezetőedzője. Hornyák még hálót zörgetett (6–12), miként Macsi M. (7–12) és Süveges (8–12) is, ennyi fért bele a meccsbe. Az MVLC így hét mérkőzés után 3 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség mutatóval 10 pontos.

Debreceni VSE – PannErgy-Miskolci VLC 8–12 (1–3, 1–3, 3–4, 3–2)

Debrecen, 150 néző. V.: Kun, Tóth S.

Debrecen: Kósik – Smitula (-), Oltean (-), Süveges (2), Macsi P. (2), Zsilák (1), Macsi M. (2). Csere: Krasznai (1), Takács (-), Nagy N. (-), Stefanidesz (-), Bodorócz­ki (-), Pethe (-). Vezetőedző: Miroslav Bajin.

MVLC: Hoferica – Fried (1), Hornyák (2), Magyar (2), Vismeg B. (1), Vismeg Zs. (1), Biros (3). Csere: Berki (2), Méhész (-), Szilágyi (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 2/9, ill. 1/3

Gól/büntetőből: 0, ill. 1/2

Miroslav Bajin: – A hat a hat elleni játékunk nem működött, semmi nem úgy alakult, ahogyan akartuk. Se védekezni nem védekeztünk megfelelően, se támadni nem támadtunk hatékonyan, mert hiányzott a pontosság. A mai miskolci keret, a három hiányzójával, úgy gondolom, nem volt jobb négy góllal, el vagyok keseredve…

Popovics Miklós másodedző: – Úgy alakult a meccs, ahogyan szerettük volna. Az elején elléptünk a Debrecentől, viszonylag hamar kialakult az a különbség, amit előzetesen elképzeltünk. Voltak ugyan hibák, de ez egy ilyen nap volt, belefért. Örülünk a sikernek, elégedettek vagyunk, készülünk a következő két komoly meccsre.

(Borítóképünk illusztráció, nem a pénteki mérkőzésen készült!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!