Miskolci Vénusz

2020.08.27. 09:00

Átmeneti évnek szánja a Miskolci Vénusz

A miskolci női futsalcsapat az új idényre csak az NB II-re adott be nevezést.

Molnár István

Forrás: ÉM

A 2020/2021-es évadban mindössze hat csapat alkotja majd a női futsal NB I-et (Astra HFC Üllő, Budaörs, Debreceni EAC, Szekszárdi FC, TFSE, Tolna-Mözs), a névsorból hiányzik a Miskolci Vénusz együttese, amely 2012-ben magyar bajnoki címet ünnepelhetett. A gárda az NB II-re adott be nevezést, s a Keleti csoportban a Csorvási SK, a Dévaványai SE, az MVFC Berettyóújfalu, a Reklámpress Bátonyterenyei TC, illetve az SK Tóalmás lesz az ellenfele.

Előkelő pozícióban

– Olyan szituáció adódott, hogy át kellett gondolnunk a jelenlegi helyzetet – kezdte Juhász Viktor, a Vénusz elnöke. – Kezdeném először is azzal: úgy néz ki, hogy jól dolgoztunk, dolgozunk, ugyanis több játékosunk is eligazolt nagypályás klubhoz. Vélhetően azért voltak kapósak ezek a labdarúgók, mert nálunk minőségi munkát kaptak, illetve hogy az adott klubok nem tudtak meríteni a saját utánpótlásukból. Ezeken kívül van még egy faktor, amit meg lehet említeni, ez pedig a barátság, ami érthető, hiszen fiatal lányokról van szó. Létezik egyfajta produktivitási táblázata a szövetségnek, amelyen a 9. helyen állunk, mintegy 200 egyesület közül. Itt pontokat kapnak a klubok, annak alapján, hogy hány olyan futballistát nevel(t), aki pályára lép a felnőtt professzionális labdarúgásban. A mi előkelő helyünk ennek köszönhető, hogy adtunk ilyen játékosokat, többek között az évekig nálunk focizó, jelenleg a DVTK játékosát, a felnőtt válogatott kerettag Boros Kingát, vagy a 2002-es születésű Palakovics Laurát, aki már a Puskás AFC-ben nagypályázik, és korosztályos válogatott. Nemrég szintén elment tőlünk az NB I-be játékos, kapusunk, Ádám Anna Diósgyőrbe.

Inkább megfelelő

A Miskolci Vénusz vezetője így folytatta:

– 2006 óta voltunk folyamatosan résztvevői a női NB I-es futsalbajnokságnak – közölte Juhász Viktor. – 2012-ben már DVTK-Vénuszként nyertünk bajnokságot, 2013 és 2017 között biztosítottuk az utánpótlást a Diósgyőr számára. Nehéz volt meghozni azt a döntést, hogy a 2020/2021-es évadban nem az élvonalban indulunk, de tudomásul vettük, hogy a mostani csapatunk nagyon fiatal, nem lett volna értelme annak, hogy bizonyos meccseken súlyos vereségekbe szaladjunk bele. Nem szerettük volna, ha a lányok kedve elmegy ezáltal a játéktól, a célunk ugyanis az, hogy jöjjön meg a labdarúgáshoz. Úgy ítéltük meg, hogy ennek a gárdának, fejlődése szempontjából pillanatnyilag az NB II inkább megfelelő. Ebben az egy, úgynevezett tanuló évben építkezni akarunk, de a terveink szerint jövőre már szeretnénk ismét az élvonal tagjai lenni, azok után, hogy a parketten kivívtuk a felkerülést. Különben nagypályán továbbra is tart az együttműködésünk a Mezőkövesd Zsóry FC-vel, mi biztosítjuk számukra az U19-es, az U16-os, továbbá az U14-es együttest.

Ukrán sztáredző

A Vénusz irányítója egy új szakember érkezéséről is beszámolt.

– Mindenek előtt köszönjük azt a munkát a felnőtt csapat korábbi vezetőedzőjének, György Gábornak, amit a lányokkal elvégzett, elvégeztetett – jegyezte meg Juhász Viktor. ˜– Nálunk folytatja karrierjét az ukrajnai tréner, az 55 éves Vologyimir Kolok, aki legutóbb Szekszárdon dolgozott, velük nyert Magyar Kupát. Kolok futsalberkekben ismert, elismert szakember, mert korábban ő irányította egyrészt az ukrán sztárcsapatot, az FC Belichanka-NPU-t, valamint az ukrán női futsalválogatottat is. Ő nem csupán a felnőtt és az U19-es gárda munkáját vezeti, hanem a teljes utánpótlás szakmai felügyeletét ellátja. Mivel már egy ideje Magyarországon dolgozik, nyelvi nehézség nincs közte és a csapat, az itt lévők között.


A hetedik helyen

A múlt hét végén a tolnai városi sportcsarnokban, illetve a Bezerédj Szabadidőközpontban rendezték meg a XVII. Magnus Aircraft Thelene Kupa női futsaltornát. Az eseményen 15. alkalommal vett részt a Miskolci Vénusz, amely csoportjában 4-0-ra kikapott a TFSE-től, 2-1-re a Tolna-Mözstől, és 5-0-ra a Tolna-Mözs Senior+U17-től. Az 5-8. helyért a miskolciak előbb 3-0-ra alulmaradtak a Szekszárdi FC-vel szemben, a 7. helyért viszont 5-0-ra győzték le az ASE Paksot. A tornát a TFSE nyerte a DEAC, illetve a Tolna-Mözs előtt.


Futsal: a Vénusz 2020/2021-es kerete

Kapusok: Putnoky Zita, Vajkó Csenge.

Mezőnyjátékosok: Kovács Aliz, Visnyánszki Dalma, Galambvári Gréta, Szunyogh Nikoletta, Sallai Alexandra, Gyarmathy Fanni, Varga Noémi, Varga Eszter, Lamos Lotti, Gáspár Fanni, Végh Kata, Szabó Kata, Miliczki Noémi.

(A borítóképen: A Miskolci Vénusz újjáalakult gárdája)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!