Kazincbarcikai SC

2020.07.13. 16:00

Elvesztette edzőjét a Barcika

Nem egészen három héttel a rajt előtt kell új szakvezetőt találnia az NB II.-es klub vezetésének.

20200704 Putnok fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Putnok FC - Kolorcity Kazincbarcika SC (KBSC) felkészülési mérkőzés. képen: Boér Gábor KBSC vezetőedzője

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II. 2020/21-es idényének rajtjára, a nem egészen három hét múlva esedékes, augusztus 2-i nyitányra készülő KolorCity Kazincbarcikai SC labdarúgócsapata elvesztette vezetőedzőjét, Boér Gábort. A fiatal, 37 éves tréner – aki szakvezetőként eddig két NB II.-es gárdánál, a Békéscsaba 1912 Előrénél és a WKW ETO FC Győrnél dolgozott – június 8-án, a felkészülés első napján állt munkába Kazincbarcikán, de öt hét után távozott, ugyanis a Zalaegerszegi TE FC NB I.-es együttesének irányítását bízták rá. Lapunk értesülése szerint azért következhetett be a váltás, mert a zalai klub Boér Gábort kivásárolta élő szerződéséből.

Nem könnyű

– Boér Gábor nemrég jelezte, hogy van érdeklődés a munkája iránt magasabb szintről – válaszolta megkeresésünkre, Wachter Balázs, a KBSC FC Kft. ügyvezetője. – Nagyon gyorsan zajlott le minden, sajnáljuk a távozását, mert hosszabb távon terveztünk vele. Ugyanakkor megértjük, mert nem mindig adódik ilyen lehetőség. Közös megegyezéssel – a szerződésben foglalt feltételeknek megfelelően – bontottuk fel a vele kötött megállapodást, és ezek után sok siker kívánunk neki a továbbiakra. Az biztos, hogy magas színvonalú munkát kezdett el a csapattal, ő és pályaedzője, Makra Zsolt, és azt szeretnénk, ha ez a továbbiakban is folytatódna. Már csak alig három hét van a bajnokság kezdetéig, és bár a jelenlegi helyzetünk nem könnyű, de azon vagyunk, hogy minél gyorsabban megoldjuk, és minél hamarabb megtaláljuk a csapat új szakvezetőjét.

A vezetőedzővel együtt az eddigi pályaedző Makra Zsolt is távozik Kazincbarcikáról, őt szintén az Zalaegerszegi TE FC szerződtette, segédedzőnek.

A KolorCity KBSC csapata a múlt héten két bejelentést tett a játékoskerettel kapcsolatban: azok után, hogy a Békéscsaba 1912 Előre együttesétől megszerezték Dávid Zoltánt, mint az első nyári igazolást, a rutinos védő, Fótyik Dominik szerződését három évvel meghosszabbították, majd azt is közölték, hogy visszatér Barcikára az előző évad előtt a Vasas FC-nek kölcsönadott támadó, Tóth László.


Székfoglaló

„Egy olyan edzőtől, aki még nem dolgozott NB I-ben nyilvánvalóan őszinte első mondatnak számít az, hogy megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú csapat kispadját megkapni az első osztályban. Nem titkolom, mindig erre vágytam, ezért kezdtem edzősködni, ide akartam eljutni. Köszönöm Végh Gábor tulajdonos úrnak és Sallói István sportigazgatónak, hogy rám gondoltak, és bizalmat szavaztak nekem. E helyütt is meg kell köszönnöm a Kazincbarcika tulajdonosának, Sztupák Péter úrnak a nagyvonalú hozzáállását, hiszen ő tette lehetővé, hogy élő szerződésem ellenére a ZTE hívására igent mondhassak” – jelentette ki Boér Gábor tegnap a zalaegerszegi klub honlapjának nyilatkozva.

(A borítóképen: Boér Gábor (elöl) néhány napja még edzőmeccsen dirigálta a barcikai labdarúgócsapatot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!