Miskolci Vénusz

2020.06.23. 16:30

Négy meccset vívtak Budapesten a lányok

Pillanatnyilag újjáalakulóban van a Miskolci Vénusz, családias közösségben, hangulatban.

Miskolci Vénusz vs. TFSE

Fotó: Ádám János

Szabadtéri kispályás műfüves tornán vett részt a hét végén a Miskolci Vénusz női futsal csapata. A budapesti BME sporttelepen megrendezett eseményen 16 együttes képviseltette magát, a szervezők két ötös-, valamint egy hatcsapatos csoportot alakítottak ki, amelyben mindenki játszott mindenkivel, egyszer 20 perc erejéig. A Vénusz 1–0-ra kikapott a Csepeltől, 2–1-re a Sárkeresztestől, 2–0-ra a Kelen SC-től, míg a Monort 3–0-ra megverte, azonban nem jutott tovább a csoportból.

Van konkurencia

– Hallottuk, hogy van egy ilyen lehetőség, így beneveztünk – mondta György Gábor edző. – Igazából az volt a lényeg, hogy focizzunk, illetve egy kicsit fel is mérjük magunkat. Köszönjük azoknak is a részvételt, akik korábban a klubnál futballoztak, s velünk tartottak, számukra ez egy jó időtöltés, hobi játék volt. Pillanatnyilag újjáalakulóban vagyunk, családias közösségben, hangulatban, keressük a megoldást arra, hogy a megfelelő létszámú keret kialakuljon. Az utóbbi időben egyre nagyobb a konkurencia a női labdarúgásban, helyi szinten is, nagy vonzerőt jelent például az, hogy a kazincbarcikai klub ,,Kiemelt Képzési Központ„ lett, és a nagypályás NB II-ben kíván indulni.

A Vénusz korábbi keretéből Ádám Anna, Tirpák Zsanett, és Bunda-Tóth Panna előreláthatólag máshol folytatja pályafutását. Hogy a korábbi NB I-es bajnok (2012) végül melyik osztályba nevez ebben a nehéz helyzetben, néhány héten belül kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!