NB II.

2020.06.07. 14:30

Boér Gábor lett a KBSC együttesének új edzője

Pénteken változás történt a másodosztályú észak-borsodi futballcsapat kispadján.

Molnár István

Forrás: NSO

Új trénerrel vág neki a nyáron induló 2020/2021-es évadnak a Kazincbarcikai SC NB II.-es csapata.

Az alakulatot tavaly december 5., az akkori vezetőedző, Gálhidi György távozása óta Dzurják József irányította, az 58 esztendős szakember egyébként 2019 februárjától pályaedzőként segítette kollégáját.

Más szerepkörben

A klubvezetés azonban a napokban közölte a korábbi kétszeres magyar bajnok (Ferencváros, Vác FC Samsung), MK-győztessel (1991) és NB I.-es gólkirállyal (1990), hogy bár köszönik ezt az elvégzett munkáját, de más szerepkörben számítanak rá a klubnál.

Az új vezetőedző pedig az a Boér Gábor lett, aki legutóbb – a szintén NB II.-es – a Győri ETO FC-nél munkálkodott. Az 1982-es, budapesti születésű szakember volt a Békéscsaba 1912 Előre trénere is, a 2017–2018-as NB II.-es bajnokságban a bronzéremig vezette a viharsarkiakat. Boér Gáborral segítője, Makra Zsolt is érkezik a vegyészvárosba.

Hétfőn kezdik a munkát

Az új stáb hétfőn kezdi meg a munkát Kazincbarcikán, ekkor indul ugyanis a gárda nyári felkészülése. Mint ismert, a koronavírus-járvány miatt az MLSZ május 4-én, folytatás nélkül lezártnak nyilvánította a 2019/2020-as NB II.-es bajnokságot, a barcikaiak ekkor a 14. helyen álltak a táblázaton, 33 ponttal. A KBSC egyébként nemrégiben első körben megkapta a másodosztályú induláshoz elengedhetetlen klublicencet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!