Jégkorong

2020.03.02. 18:30

Magyar hoki Québecben

Kanada adott otthont a tizenhárom éves hokisokból álló csapatok világjátékának.

Kolodzey Tamás

Forrás: A Tardi család fotója

Québec tartomány fővárosa, Québec City február 14–25. között adott otthont a nagyszabású eseménynek, amelyen több mint száz csapat vett részt.

Tardiék családostul

– A tizenkét napos viadalon valamennyi földrész képviseltette magát – mondta Tardi Attila egykori miskolci jégkorongozó, aki harminc éve az Egyesült Államok fővárosának egyik elővárosában él. – Máté fiam, aki már a tengerentúlon született, amerikai színekben szerepelt, és természetesen a feleségemmel, Erikával a helyszínen szurkoltunk neki. Washingtonból repülővel tettük meg az 1000 kilométeres – mintegy 620 mérföldes – távolságot. Hangsúlyozom, hogy ezen a tornán senki nem eredményhajhász céllal lép jégre, a játékon, az élményszerzésen és a barátkozáson volt a hangsúly. Ennek szellemében amerikai magyarként jól éreztük magunkat Kanadában, csak a mínusz harminc fokos hőmérséklet zavart minket. Irigyeltük is az otthoniakat, akik öt-tizenöt fokos téli tavaszban sétálgattak az utcákon. Egyébként a világjátékok alatt figyelemmel kísértem a DVTK Jegesmedvék szlovák ligás szereplését, mint egykori Maci-tag nem tudom megtagadni a múltamat.

Québec Cityben egyébként két miskolci fiú, Oravecz Marcell és Trajcsik Dávid is hokizott: a két ügyes csatár a Vasas gárdáját erősítette a juharlevelesek országában.

(A borítóképen: A Washingtonban élő Tardi Máté a torna jégszobra előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!