Vegyész RC

2020.02.03. 12:00

Négyben vesztettek rangadót

A férfi röplabda Extraligában vasárnap hazai meccset játszott a Vegyész RC Kazincbarcika csapata.

Molnár István

Nagy csatát vívott a két együttes

Fotó: Ádám János

Az elmúlt két évtized leginkább meghatározó két klubja, a Vegyész RC, illetve a Fino Kaposvár a 2019/2020-as bajnokságban először találkozott egymással vasárnap, lévén az első körben külön csoportban küzdöttek. A rangadóhoz, a minőséghez illő volt a nézőszám és a hangulat is csarnokban.

Mind a két csapat erősen kezdett, igyekeztek hozni a saját pontokat (4–4), egyértelműen azt keresték, hogy hol bontható meg az ellenfél. Két hazai hiba után a Kaposvár vezetett, de a látogató is rontott szervát (6–6). Árva középről ért el remek pontot, de jól is kapta a labdát feladó csapattársától. Blázsovics és Moraes blokkja „szólt”, majd Moraes Bragával is összeállt egy sáncra (9–7). Páez kiválóan nyitott és osztogatott, 10–7-nél kellett a somogyi idő. A pontosan nyitók közé Blázsovics is beszállt (13–8), jelentősnek mondható előnyt hozott össze a VRCK (16–10). A következő szakasz a vendégeknek „sült”, 17–14-nél a hazai szakvezető kérte magához a csapatot. Kruzhkov nyitásait nem tudták fogadni a borsodiak, így kemény, szoros hajrára volt kilátás. 20–17-nél jött a következő kaposvári időzés, aztán a Vegyésznek is kellett a pihenő 24–22-nél, visszaérkezve a vendégek a hálóba nyitottak (25–22).

Kettőt a látogatók

A második játékrészt összeszedettebb röplabdával indította a Barcika (5–2), de természetesen a Kaposvár is igyekezett megmutatni képességeit. Páez hozott fineszes pontot, a somogyiak hiába nyitottak arra, akire gondolták, a részsiker a házigazdáé lett. A VRCK technikai hibája után egalizált a Fino (10–10), aztán 13–13 is volt a táblán. Az ínyenceknek is tetszett a meccs, szép pontok születtek, egy-egy rontás mellett. Braga volt az egyik főszereplő a Vegyésznél, azonban 16–17-nél már bele kellett szólnia Marek Kardosnak. Nagy munkát végeztek a csapatok a mezőnyben, 19–19-nél még nem lehetett tudni, milyen lesz a játszma végjátéka. 20–22-nél megint a borsodiak trénere érezte úgy, hogy tenni kell valamit, de Horváth kiszerválta Vitkóékat (20–25).

A harmadik menetre igyekezett átmenteni formáját a Kaposvár, a házigazda meg vissza akart térni a korábban mutatott arcához. Marek Kardos folyamatosan adta a tanácsokat az oldalvonal mellől, Kruzhkov ász nyitásával lett az állás 3–5. Meg nem értés miatt bosszankodott Páez, kellett a dolgok tisztázása a kispadnál (4–7). Jól védekezett a Fino, nem jöttek be a hazai számítások (5–11), de még nem volt veszve semmi. Csizmadia váltotta Páezt az előkészítő szerepben, aztán Efraimidis is pályára lépett, Blázsovics ült le. Életjeleket adtak Bragáék, Árva szervált kiválóan, 12–16-nál kaposvári „időzés” volt soron. Remek Vegyész-sánc hozta tűzbe a barcikai közönséget (16–18), és innen kezdődött a ki-ki csata, három Moraes-­ponttal (20–20). Amely megint apró momentumokon dőlt el, a vendégek javára (24–26).

Sok volt a hátrány

A negyedik játszma mindkét együttes számára különös jelentőséggel bírt, a Vegyésznek a minimálisan egy pont megszerzése miatt. A csata intenzitása nem csökkent (4–4), a somogyiak jól nyitottak ekkor, és meg is „ölték” a labdát (4–7). Jobbára az ő elgondolásaik valósultak meg, de Moraes bejelentkezett egy gyönyörű centerponttal. Továbbra sem volt elveszett labda egyik csapatnál sem, de sok rontás már nem fért bele a házigazdánál (9–12). 10–14-nél kellett a szünet Bragáéknak, ám a folytatásban is hozta a pontokat a Fino, néha barcikai segédlettel. Egy nagyon hosszú labdamenet végén a Kaposvár örülhetett (14–20), és ez a hátrány már sok volt a VRCK-nak.


Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 1:3 (22, -20, -24, -17)

Kazincbarcika, 600 néző. V.: Adler, Tillmann

Vegyész RC: Páez 2, Juhász 5, Blázsovics 11, Moraes 12, Braga 23, Árva 10. Csere: Vitko (liberó), Dudás (liberó), Budai, Csizmadia, Efraimidis 3, Péter. Vezetőedző: Marek Kardos

Kaposvár: Keen 4, Nagy J. 9, Makarov 14, Bögöly 13, Horváth K. 11, Kruzhkov 23. Csere: Bozóki (liberó), Martinez, Kiss M., Kalmár. Vezetőedző: Ruben Wolochin

Marek Kardos: – Negatív fogadás után nem tudtunk kellő hatékonysággal támadni, de ez a mezőnyre is igaz. A távolról feltett labdákból való befejezéseket kell az edzéseken gyakorolni, a fogadással és a mezőnymunkával együtt. Akkor támadásban könnyebb dolgunk lesz.

Ruben Wolochin: – Nagyon fontos volt számunkra ez a siker, a csapat az egész mérkőzés során türelmesen játszott. Megvolt ma a megfelelő egyensúly, örülök annak, hogy a játékosok bebizonyították, igenis meg tudják csinálni, amit szeretnénk, amit akarunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában