Sportbeharangozó

2020.01.18. 14:30

Pályára lép hétvégén a DVTK-Fux és a Miskolci Vénusz is

Floorball, kosárlabda, röplabda és futsal meccseken is izgulhatunk csapatainkért ezen a hétvégén.

DVTK-Fux vs. MÁV Előre-Bericap női röplabda

Forrás: Illusztráció

Fotó: Vajda János

Kosárlabda: NB I/B

Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 18. forduló

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Soproni MAFC (Tiszaújváros, szombat, 18.00)

Szendrey Zsombor, a Tiszaújvárosi Phoenix KK edzője: – Nehéz bármit is mondani, mert mindig változnak a hetek, az edzésre járás, ugyanis munkahelyi-, iskolai elfoglaltságok, betegség, sérülés miatt szinte sosem ugyanaz a helyzet, nincs olyan, hogy két egymást követő meccs között mindenkire számíthatnék. A múlt hét viszont egész jól sikerült, megfelelő módon tudtunk készülni, ennek a meccsen is volt látszatja játékban, ráadásul nyerni is tudtunk. Megpróbáltuk ugyanazt a forgatókönyvet alkalmazni, ami az előző héten bejött, de az elmúlt napok azért nehezebbek voltak. Nem számítok könnyű meccsre, függetlenül attól, hogy itthon játszunk, és bár ellenfelünk előrébb áll a tabellán, azért nem vagyunk esélytelenek.

Röplabda: NB I. Liga

Női röplabda NB I. Liga, 12. forduló

Szent Benedek RA – DVTK-Fux (Balatonfüred, szombat, 18.00)

Toma Sándor, a DVTK-Fux szakmai igazgatója: – Az elsődleges célkitűzésünk, hogy megpróbáljunk nyerni idegenben. Fordított párosításban, a Balatonfüred elleni hazai rangadót meglepően simán hoztunk, ellenfelünk mindössze 43 pontra volt képes a három szettben. Akkor nagyon jó formában játszottunk, megleptük őket az elején, és végig nagy nyomás alatt tartottuk ellenfelünket, nem hagytuk a kulcsembereiket kibontakozni. Viszont ez egy másik mérkőzés lesz, amire hosszú utazást követően érkezünk majd meg. A Balatonfürednek sok külföldi játékosa van, biztos vagyok abban, hogy edzőjük és a játékosaik is szeretnének visszavágni, megtartani az első helyüket. Nagy csatára számítok, függetlenül attól, hogy eddig feküdt nekünk a a balatoniak játéka. A keretük ugyanaz, mint a legutóbbi meccsen, de történt nálunk szerkezeti módosítás, úgyhogy figyelnünk kell a szélső támadásaikra. Remélem, hogy a nyitásaink, amivel legutóbb megleptük őket, most is sülnek majd. Egy játékosunk bajlódott sérüléssel a héten, de Sitku a meccs előtti napon már velünk edzett.

Labdarúgás: futsal

Női futsal Magyar Kupa 3. forduló (a 4 közé jutásért, 1. mérkőzés)

Budaörsi SC – Miskolci Vénusz (Budaörs, vasárnap, 12.00)

György Gábor, a Vénusz edzője: – Meg kellett nyomni az újratervezés gombot, mert válogatott játékosunk, André Antónia úgy döntött, hogy nem nálunk folytatja a pályafutást, a Debreceni EAC-hoz igazolt. Bízom abban, hogy ez olyannyira pozitívan hat a csapatra, hogy a lányok kettőzött erővel, akarással fognak küzdeni, bebizonyítják, hogy senki sem pótolhatatlan. A Budaörs – amely gyakorlatilag a tavalyi TFSE – jelenleg NB II-es ugyan, de magasan, veretlenül vezetik azt az osztályt, így nagyon figyelnünk kell majd mind védekezésben, mind támadásban.

A visszavágót február 1-jén rendezik Miskolcon.

Floorball: OB I.

Férfi floorball OB I., 12. forduló

Torpedo Justitia SC – Kazincbarcikai Ördögök (Budapest, vasárnap, 17.30)

Szabó Ákos, a Kazincbarcikai Ördögök csapatvezetője: – Nagyon fontos lenne a győzelem megszerzése, főleg azok után, hogy az előző fordulóban, az floorOrigo elleni meccset hozta a csapat. Ugyanis a hazai sikerek mellett idegenből is kell 3 pont ahhoz, hogy a felsőházi rájátszásba bekerüljünk. Mivel ellenfelünk az utolsó helyen áll a tabellán, ezért ez a mostani bajnoki, a kötelező győzelem kategóriába sorolható. Remélhetőleg ezt a terhet elbírja a csapatunk, és utána, a folytatásban, egy jó eredménnyel, az alapszakasz hajrájára mentálisan erősebbek leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!