Kajak-kenu

2019.12.05. 13:30

Aranylapáttal ismerték el az edző munkáját

A tiszaújvárosi kajakos-kenus szakember 43 éve oktatja helyben a sportágat.

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Jancsár László (középen)

Forrás: Magánarchívum

Több évtizedes utánpótlás-nevelői munkájának elismeréseként a tatai Czina László és a tiszaújvárosi Jancsár László kapta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Aranylapát-díját. Mindketten a kajak-kenunak és a gyerekeknek szentelték az életüket, így abszolút kiérdemelték az elismerést – közölte a napokban a szövetség.

A dél-borsodi tréner nem tudta átvenni személyesen az Aranylapát-díjat: „Hatalmas megtiszteltetés, hogy nekem ítélték, nagyon szerettem volna Budapestre utazni, de a kollégám megbetegedett, így edzés nélkül maradt volna 35 gyerek, és én azt választottam, hogy inkább megtartom nekik az edzést” – mondta a 65 éves Jancsár László, aki 43 éve edzősködik.

A Tiszaújvárosi Vízisport Egyesületnek elnöke és edzője volt, a klub 57 év után beleolvadt a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesületben, most itt dolgozik edzőként, számtalan jelenlegi kollégája a tanítványa volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!