Sportszavazás

2019.12.29. 11:30

A tizenhetedik szavazás jön

Pár héten belül immár tizenhetedik alkalommal adjuk át az Év sportolója díjakat megyénkben.

Kollégánk, Kolodzey Tamás Daniel Oravecnek adja át az Év edzője díjat tavaly

Forrás: ÉM-Archívum

2003 végén, amikor először meghirdettük az Év sportolója választást, még csak négy kategóriában szavazott az általunk felkért zsűri a megye legjobb sportolóira, edzőjére (felnőtt nők, felnőtt férfiak, felnőtt csapat, edző). Két év múlva tovább bővült a kör az utánpótlás-versenyzőkkel (ekkor még egyben értékeltünk minden utánpótlás-sportolót), majd újabb két év elteltével az „utánpótlásbázis” tovább szélesedett, immár itt is, hasonlóan a felnőttekhez, három kategóriában lehetett voksolni. Vagyis a tizenhárom évvel ezelőtt kialakultak szerint az idén is összesen hét kategóriában (felnőtt női, felnőtt férfi, felnőtt csapat, utánpótlás leány, utánpótlás fiú, utánpótlás csapat, edző) szavaznak a zsűritagok a megye legjobbjaira.

Nem változott

Ami nem változott az első kiírás óta: az Év sportolója díjról, illetve a helyezések sorrendjéről a lapunk által felkért zsűritagok döntenek. Igaz, hogy a zsűri létszáma néhányszor változott, új tagok érkeztek és régiek kerültek ki, de mindennek az volt a fő mozgatórugója, hogy minden évben, minden szavazáskor olyan emberek, többnyire sportújságírók, sportújságírással foglalkozók voksoljanak, akiknek napi munkájuk kötődik a sporthoz.

A mostani szavazás során is tíztagú lesz a zsűri, amelynek tagjai között az írott sajtóban dolgozók mellett az elektronikus médiában és az internetes sajtóban dolgozók is helyet kaptak.

Kikre?

Ahogy a zsűri létszáma nem, így az sem változott tavaly óta, hogy ezúttal is megyebeli sportolókra, megyei csapatokra, a megyében tevékenykedő edzőkre lehet szavazni. Olyanokra, akik a 2019-es esztendőben valamelyik megyebeli sportszervezet színeiben, annak tagjaként értek el elismerésre méltó eredményeket.


A zsűri tagjai

Bódi Krisztián, a Mezőkövesdi Média sportszerkesztője

Martini Emil, a Csillagpont Rádió sportszerkesztője

Juhász István, a Miskolci VTV sportszerkesztője

Marosréti Ervin, a Magyar Rádió sporttudósítója

Sike Gábor, az Európa Rádió főszerkesztője

Szűcs István újságíró

Pásztor Attila újságíró

Kolodzey Tamás, az Észak-Magyarország sportszerkesztője

Molnár István, az Észak-Magyarország sportszerkesztője

Berecz Csaba, az Észak-Magyarország sportszerkesztője


Zsűri és szavazás

A lapunk által idén felkért 10 fős zsűri tagjaitól ezúttal is azt kérjük, hogy mind a hét kategóriában állítsanak dobogós sorrendet. Az így kapott voksokat bepontozzuk, az 1. helyre tett sportolók/csapatok/edző 5-5 pontot, a második helyre állított sportolók/csapatok/edző 3-3 pontot, míg a kategóriák harmadikjai 1-1 pontot kapnak. A pontokat összeadjuk, és azok a sportolók/csapatok/edző végez az élen a kategóriájában, aki a legtöbb pontot kapja a 10 zsűritől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!