Jegesmedvék

2019.11.23. 11:00

Elkaszálták a listavezetőt

A listavezető Slovan Bratislavát fogadta pénteken a DVTK Jegesmedvék Tipsport-ligás hokicsapata.

Kolodzey Tamás

Diósgyőri ünnep Beach (fehérben) gólja után

Fotó: Bujdos Tibor

A hazaiaknál Gőz, Magosi és Ritó sérülés miatt hagyta ki a 23. forduló mérkőzését. Sok rossz passz után Urbánek jobbról, közelről engedte el az első lövést, Rajna pedig jól zárta a szöget. A túloldalon Vas távolról, balról célzott, a korong Habalról kipattant. A 4. percben az első szép hazai akció gólt hozott. D. Rodman korcsolyázott el a bal szélen, megkerülte a kaput, majd a fedezetlenül maradt Beach elé tálalt, a csatár meg kapásból, négy méterről a jobb alsó sarokba tenyerelt (1-0).

Eladott korong után

Nagyobb sebességre kapcsoltak a pozsonyiak, játékuk azonban nem jelentett veszélyt a diósgyőriek ketrecére, sőt egymás után tilos felszabadításokat is vétettek. A 8. percben Beach hozta ziccerbe D. Rodmant, aki a bal felső sarkot vette célba, de tévedett, aztán a Macik védői eladták a korongot, Pulis megszerezte, Zigóhoz tette. A szlovákok első sorának centere lekezelte, elfektette Rajnát, majd fonákkal a háló bal oldalába helyezett (1-1). A 13. percben Mészáros a kék vonalról suhintott, a Macik portása magabiztosan ölelt és jól tette, mert gólra éhesen előtte ólálkodtak a kék-feketék.

Mindkét társaság arra törekedett, hogy kiugrassa a vágtató támadókat, az egyik ilyen miskolci roham hozta az első Slovan-kiállítást, ekkor Hudec bottal buktatott. Már csak 3 másodperc volt a fórból, amikor Vandane átadása az egyik HC-védőről pattant be, de Beach-nek adták a találatot (2-1). Az első harmad végén csak néhány hajszál kellett volna a harmadik hazai találathoz, ez azonban nem jött össze.

Megint három

A második harmad elején egy perces tűzijátékkal kezdtek a vendégek, akik addig szívóskodtak a kapu előtt, amíg Pulis révén közelről összehozták az egyenlítést (2-2). Sokszor a kapuk mögötti részen folyt a sportszerű küzdelem, dulakodás féle is csak egy akadt. A védelmek jól zártak, így sokat ígérő akciót, és tiszta lövőhelyzetei is ritkán látott a közönség. A 28. percben csak azt lehetett látni, hogy Rajna mögött a kapuba gurul a korong és ünnepeltek a pozsonyiak, Kalina el is ment videózni, és úgy látta, hogy Stajnoch nem a korcsolyájával volt eredményes (2-3). A 31. percben emberelőnybe került a Jegesmacik együttese, Pulis ugyanis úgy szerzett korongot, hogy előtte buktatott, az egyenlítés azonban nem jött össze. A 35. percben Zitny szembe találta magát Rajnával, becsapnia azonban nem sikerült. Két perccel később szép támadást vezettek a miskolciak: Miskolczi jobbról Harrisonhoz küldte a játékszert, utóbbi pedig balról a bal sarokba bombázott (3-3). A második szakaszt St. Pierre 2 plusz 10 perc fegyelmije zárta.

Szárnyaltak

Az utolsó húsz percet nagy elánnal kezdték a csapatok és a vágtatásból mindenki kivette a részét. Tértölelő átadások, remek párharcok, színvonalas hoki – címszavakban így festett a játék. A 48. percben kavarodás végén a hazaiak reszkettek, de megúszták a szituációt. A győztes gólért ment az öldöklés. Az 50. percben Szirányi szemből, közép távolról betermelte a vezetést és ezzel csapata lépéselőnybe került (4-3).

Részegh is majdnem lámpát gyújtott, majd Jegesmaci-előny következett, és ezt Vandane, miután két védő között kibújt, pompás, bal sarkos lövéssel zárt le (5-3). A hajrában időt kért a Slovan és levitte kapusát, Ross be is termelte a hatodik (6-3). A záró felvonásban szárnyaló DVTK diadala a liga legjobbja ellen igazi bravúr.

Folytatás: vasárnap ugyancsak a miskolci jégcsarnokban, ahol 17 óra 30 perckor kezdik a DVTK Jegesmedvék – HC Nové Zámky találkozót.

Jegyzőkönyv: DVTK Jegesmedvék – HC Slovan Bratislava 6-3 (2-1, 1-2, 3-0)

Miskolc, 1405 néző. V.: Kalina, Adamec (Jobbágy, Kacej).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Láda B., Vandane 1 (1), Beauvillier (1), Vas (1), Részegh – Ross 1, Dudás (1), Beach 2 (1), St. Pierre, D. Rodman (1) – Szirányi B. 1, Kiss D., Harrison 1, Galanisz, Miskolczi (1) – Vojtkó (1), Farkas M., Lövei, Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HC Slovan Bratislava: Habal – Sersen, Bacik, Abdul (2), Zigo 1 (1), Pulis 1 (1) – Mészáros, Hudec, Petrás, Viedensky (1), Zitny (1) – Podlipnik, Sedivy, Matousek, Kukumberg, Pance – Stajnoch 1, Sloboda, Bondra, Urbánek, Jendek – Brust (kapus). Vezetőedző: Roman Stantien.

Kiállítások: 4 perc+10 perc fegyelmi (St. Pierre), ill. 8 perc.

Marcel Rodman: – Jó volt az első harmadunk, a másodikat gyengén kezdtük, de aztán visszaküzdöttük magunkat. Az utolsó felvonásban minden játékelemünket jól adtuk elő. Az egész csapat büszke lehet erre a győzelemre.

Roman Stantien: – Meg kell dicsérnem a DVTK-t, mert jól védekezett, és jól is támadott. A harmadik harmadban két góllal elmentek, az üres kapus találat pedig már különösebben nem számított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!