Megyei II

2019.10.23. 09:00

Nem méltóak a múlthoz

Az elnök azt szeretné, ha pár éven belül megyei I. osztályú csapat lenne Szikszón.

Molnár István

Parázsó Gábor

A megyei II. osztály egyik újonca, a Szikszó FC a hét végén – az Észak csoport 11. fordulójában – 4-2-re kikapott ,,hazai pályán„, Ongán, Szendrőtől. A Miskolchoz közeli kisváros csapata a nyáron tért vissza erre a szintre, bár ,,csak” másodikként zárt a bajnok Taktaszada mögött a megyei III. osztály Kelet-Borsod csoportjában.

– Úgy lettünk másodikok, hogy a 20 mérkőzésünkből egyet sem veszítettünk el, tizenháromszor nyertünk, hétszer döntetlenre végeztünk – közölte Parázsó Gábor, a szikszóiak elnöke, edzője, játékosa, aki így folytatta: – A szadaiak is jó szezont produkáltak, ám velük szemben négy ellenfelük nem állt ki, így meccs nélkül jutottak 12 ponthoz. Végül nem vállalták az osztályváltást, s bennünket kért fel az igazgatóság, igaz, ha vállalták volna, akkor is feljutunk a megyei II-be, mint legjobb megyei III-as második. A célkitűzésünk különben ez volt, mikor elkezdődött a 2018/2019-es bajnokság.

Muszájból játszik

A szikszóiaknak nem megy túl jól, hiszen pillanatnyilag az utolsó előtti, 15. helyen állnak a csoportban, 1-1-9-es mutatóval, 4 ponttal, 12-44-es gólkülönbséggel.

– Az indulás előtt úgy gondoltuk, éreztük, hogy ott lehetünk az 5-10. hely környékén – árulta el Parázsó Gábor. – Szomorúak vagyunk, hogy eddig ennyire futotta, egyértelműen csalódás az őszi szezon, a jelenlegi eredménysor nem méltó a szikszói foci múltjához. A sorozatos rossz eredmények a fejekben pszichésen is problémát okoznak, zilálják a csapatot. Ez megnehezíti a dolgunkat, hogy a közösség, a csapat ennek ellenére is egyben maradjon. Igazából a Sajósenye elleni meccsünk alakulhatott volna másképpen, de több akarat kell, és szív, nyílván részemről is. Bár én muszájból játszom, a létszámproblémák miatt. Pedig hónapokkal ezelőtt hat játékost igazoltunk, voltunk huszonketten, de mára sokan kikoptak, így maradtunk 14-en, 15-en... A téli szünet legfontosabb feladata tehát az lesz, hogy igazoljunk, erősítsünk.

Fenntartani a lehetőséget

Ezután az alábbiakról beszélt az SZFC vezetője:

– Rengeteg utánpótlás korú játékosunk van, és ezt nem lenne jó veszni hagyni – hangoztatta Parázsó Gábor. – Éppen ezért nem szabad, hogy felmerüljön a kiesés veszélye, mindenképpen benn kell maradnia a felnőtt csapatnak... A keretben 90 százalékban csak szikszói játékosok vannak, ami becsületes tény, de sajnos az elmúlt 15 év kimaradt az itteni fociban. Nincs 20 és 30 év közötti felnőtt játékos, egy generáció kimaradt a képzésből, akik most vannak, azok nem biztos, hogy megütik a megyei II-es szintet. A fiatalok ígéretesek, annak ellenére, hogy csak az éven álltak össze. Pár éven belül viszont a felnőtt csapat tagjaivá válhatnak, addig azonban kompromisszumos megoldást kell találnunk arra, hogy fenntartsuk nekik a lehetőséget. Az én vágyam tulajdonképpen az, hogy néhány szezon múlva legyen újra megyei I. osztályú csapat a városban, nagyon örülnék annak, ha ez az elképzelés találkozna a városvezetés terveivel. Köszönjük a korábbi segítséget Szikszó előző polgármesterének, a képviselőknek, reméljük az új városvezetés is támogatni fogja ezt az ügyet. Azért azt tudni kell, hogy most a szikszói önkormányzat az egyetlen támogatónk, nincs vállalkozói háttér, bízunk abban, hogy ez a jövőben változni fog.


Idegenben otthon

A szikszóiaknak pillanatnyilag nincs hazai pályájuk, tavaly Aszalón voltak otthon, míg most Ongán fogadják riválisaikat.

– Ezúton is köszönjük a segítséget az aszalóiaknak, de próbáltunk a létesítmény tekintetében is megfelelni a magasabb elvárásoknak, ezért mentünk át Ongára – árulta el Parázsó Gábor. – Folyamatban van egy 120 millió forintos projektünk, hogy saját pályánk legyen, olyan, amely világítással, lelátóval rendelkezik, jelenleg a labda az MLSZ-nél pattog. Még vannak tisztázandó kérdések ezzel kapcsolatban, ám reméljük, hogy jövőre, 2020 nyarára elkészülhet. Ez a leghamarabbi dátum, amit a befejezésre kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!