DVTK-Fux

2019.10.11. 11:00

Hazai meccsel indul a bajnokság

A legjobbak közé szeretne kerülni a két éve működő diósgyőri női röplabdacsapat.

Berecz Csaba

A legjobbak közé vágynak a piros-fehérek

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

Pénteken megkezdi 2018/19-as évad bajnoki szereplését a DVTK-Fux női NB I. ligás röplabdacsapata. A diósgyőri klubnál 2017 nyarán szerveződött újra – több évtizedes kihagyás után – a női röplabdacsapat: az első évadban, az NB II-ben szerepelt az együttes, tavaly már az NB I-ben, a most kezdődő idény végén pedig a legjobbak közé, az Extraligába szeretnének bekerülni.

A Toma Sándor vezetőedző irányította gárda ebben az évadban már játszott egy tétmeccset, Magyar Kupa-selejtezőt, a 16 közé jutásért, és három szettes sikerrel vették a fővárosi Kistext elleni, idegenbeli összecsapást. Így a kupában, a nyolcaddöntőben, a Békéscsabai RSE ellen játszanak majd október 27-én, és 28-án.

Nyolcból kilenc

– A most kezdődő bajnoki szereplés a legfontosabb számunkra, nyolc hetes felkészülést terveztünk az évad előtt, amiből végül kilenc lett, mert a szövetség úgy döntött, hogy a korábban kiírtaktól eltérően, egy héttel később, vagyis ezen a hét végén rajtoltatja a bajnoki küzdelmeket – mondta Toma Sándor, aki arra a kérdésre, hogy volt-e olyan esemény, ami esetleg nehézséget okozott az elmúlt hetekben, így felelt: – Egy két ember sérülése, ami nem a terheléssel összefüggésben következett be, hanem a korábbi sérülések nem tökéletes rehabilitációja miatt. De ezeket azért nagyjából sikerült orvosolni, így igazából egy függő ügyünk van még, Szabó Barbara esete. Neki a közelmúltban, a gyermeke születési előtt volt egy olyan orvosi esete, ami felülvizsgálatot igényel, és úgy tűnik, hogy csak 1-2 hét múlva tudhatjuk meg, hogy a szervezete kockázatmentesen elbírja-e az élsporttal járó igénybevételt. Ez egyben azt is jelenti, hogy két feladónk helyett csupán egy van, bár Sitku Renáta esetében sem minden tökéletes, hiszen neki a térdével voltak problémái, amin, ha minden igaz, lassan túljutunk, egy térd specialista és egy térdrögzítő segítségével. Ami pedig az edzéseket, felkészülési meccseket, tornákat illeti: folyamatosan javult a játékunk, úgy érzem egyre jobban összeáll a csapat. A tavalyihoz képest erősebb, profibb szemléletű együttest láthatnak majd a nézők, egy olyan gárdát, amelyet minőségi légiósok is segítenek. A nyáron a csapat hátterében is óriási fejlődés történt, a szakmai stáb jelentősen megerősödött. Van már pályaedzőnk, az egykori barcikai röplabdás, Kovács Zoltán személyében, van technikai vezetőnk, Kundrák Gáborné révén, míg fizioterapeutaként Szabó Annamária, masszőrként Kaposvári Zsuzsa, statisztikusként pedig Soltész Bence segíti a munkánkat. Ugyancsak pozitívum, hogy az idei évadban még kedvezőbb az edzés beosztásunk a miskolci városi sportcsarnokban, úgyhogy tulajdonképpen minden feltétel adott ahhoz, hogy elérhessünk a célunkat, az Extraligába jutást.

Az erőviszonyokról

Ehhez a második vonalat jelentő NB I Ligában az első két hely egyikén kellene végezni, a rájátszásban pedig az élvonal alsóházi négy csapathoz csatlakozva, a hat együttes között az első négyben kellene zárni.

– Két csapat kivételével minden NB I ligás együttes ellen játszottunk a felkészülés során, és ennek során körvonalazódott, hogy kik lehetnek a riválisaink a célunk elérése során – mondta Toma Sándor. – A TFSE, a Balatonfüred, és a Budaörs csapatai lehetnek azok, akikkel versenyeznünk kell az első két helyért, a Palota, a Gödöllő, a Debrecen, és a MÁV Előre szerintem más kategóriát képvisel.

Női röplabda NB I Liga, 1. forduló

DVTK-Fux – TFSE (Miskolc, városi sportcsarnok, péntek, 19.30)

Toma Sándor, a DVTK-Fux edzője: – A bajnokság elején az az egyik legfontosabb, hogy összeérjen a csapat játéka, hogy minél összeszokottabb játékot mutassunk már az első fordulóban. A mostani meccsen nagy szerepe lehet a nyitásfogadásnak, továbbá, hogy magas szerkezetű együttesünkkel a blokkjátékban is eredményesek lehetünk. A TFSE-től a felkészülés során ugyan vereséget szenvedtünk, de remélem, most jóval többre leszünk képesek annál, mint amit akkor mutattunk. Taktikusan kell játszanunk, mert ellenfelünk keretét rutinos, technikás játékosok alkotják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában