Jegesmedvék

2019.09.14. 17:30

Jól megizzadtak a háromért

Péntek este megkezdte Tipsport ligás szereplését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

DVTK Jegesmedvék vs. HKM Zólyom jégkorong meccs

Fotó: Kozma István

Az első mérkőzés mindig nagy izgalmat vált ki, így volt ez a 2019/20-as idény pénteki kezdésekor. A hét vagy nyolc hónapig tartó menetelés nyitányára az egyik televíziós társaság is felvonult, ezért a remélttől némileg kevesebben voltak a jégcsarnokban.

Vandane kezdte

Tomek három spárgájával indult a nyárban a téli szezon. A Macik többször a leshatáron várták a korongot és ugrottak ki, aztán ahonnan csak tudtak, lőttek. A zólyomiaknak nehézségeik akadtak a tisztázásokkal, sőt a játékszer felvitelével is. Az első emberelőnyéből semmit nem hozott ki a hazai gárda, az adogatás közben D. Rodman például még magát is kicselezte, kevergetés közben elhagyta a korongot. A 10. percben Vandane a kék vonalon kívülről lendült lövésre és tesztelte Tomek éberségét. Mráz testre ütött, újabb két perc, és ami az előbb nem sikerült Vandane számára, a 11. percben emberfórból összejött: elemi erővel bombázott a jobb alsó sarokba (1–0). Nem sokkal később Tousignant akadályozott (az ismétlés után: valójában ütött), ezért kiültették, de a formán kívüli szlovákok még a pozíciójukat sem tudták elfoglalni. Letelt az egyik miskolci kisbüntetés, de máris jött a második, gond azonban egy ,,szál” sem akadt. A 16. percben tömegverekedés tört ki Tomek kapuja mögött, emiatt ketten bűnhődtek. Az első szünet előtt már 10-10 perc kiállítást jegyeztek mindkét oldalon, ezt sokan soknak tartották.

Vas remekül emelt

Négy a négy ellen kezdték a második felvonást a csapatok. A 22. percben Corrin táncolt a kapu elé, és amikor már megoldotta a nehezét, az egyszerűbbet, Rajna mattolását közelről nem tudta megoldani. A túlsó kapu előtt hatalmas tumultus alakult ki, Tomek elfeküdt, az itthoni csatárok nagy erőkkel kapargatták a korongot, aztán elmozdult a kapu, és csak ekkor sípoltak. Mindig csücsült valaki a ,,szégyenpadon”, mert a játékosok nem a játékkal voltak elfoglalva, hanem a vitás ügyeikre összpontosítottak, a szabálykönyv minden paragrafusa ellen vétettek. Hiányzott a gördülékenység, és az együttesek az öltözőben hagyták a gépolajat, a küzdelem helyenként szenvedésbe csapott.

 

Nem ment az ember­előnyök értékesítése sem, az átadások is gyakran elakadtak. Beach produkált egy humoros jelenetet, korongkezelés közben megcsúszott, dobott egy hátast. A találkozó derekán elkezdett hokizni a HKM gárdája, amely percekig nyomás alatt tartotta Rajna ketrecét. A 33. percben érett góllá a vendégek fölénye: Kelemen középről, 6 méterről, Rajna hóna alatt emelt a háló bal oldalába (1–1). Ahogyan csökkent a személyi harc, úgy javult a színvonal. A 37. percben Beauvillier elnyargalt a jobb oldalon, keresztbe gurítására Vas pompásan érkezett, és közelről a keresztvas alá emelt (2–1).

Magosi majdnem

A záró harmadban a Macik kezdtek veszélyesebben, a 45. percben Miskolcziék botjában maradt a harmadik gól, majd Láda B. kiállítása után meleg pillanatokat is átéltek a piros-fehérek, de megúszták a lövéseket. A Zólyom felpörgette magát, hajtott az egyenlítésért, a DVTK pedig a kontrákra rendezkedett be. Az 51. percben előbb Beauvillier, majd Magosi bombázott szemből, de Tomek egyiket sem engedte be. A semleges harmadban alig táncolt a korong, hol az egyik, hol a másik kapu előtti ,,térfélen” zajlott a csata. A diósgyőriek tartották minimális előnyüket, és az idő fogyásával nőttek az esélyeik. Az 55. percben Magosi úgy öt centiméterre volt a mindent eldöntő góltól, a jobb sarok mellett a vas oldalsó élét találta el. A hajrában kettős fórba kerültek a szlovákok, Vasék pedig vért izzadva védték az eredményt. Beach és Handlovsky birkózó-, cselgáncs- és ökölvívómeccsével, továbbá kapuslehozatallal ért véget a találkozó. Folytatás: vasárnap 17.30-tól a Tüskecsarnokban: MAC Újbuda–DVTK Jegesmedvék.


Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)

Miskolc, 1111 néző. V.: Korba, Konc, Soltés, Smrek.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross, Dudás (2), D. Rodman, Tousignant, Beach – Gőz, Vandane 1, Beauvillier (1), Vas J. 1 (1), Magosi – Láda B., Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Harrison – Kiss D., Lövei, Ritó, Részegh, Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

HKM Zvolen: Tomek – Lowney, Svarny, Hansen, Spirko, Thompson – Roman, Corrin (1), McPherson, Trotter, Handlovsky – Drgon, Maier, Bonis, Preisinger, Mráz – Chlepcok, Fatul, Marcinek, Halama, Kelemen 1 – Holly (kapus). Vezetőedző: Andrej Podkonicky.

Kiállítások: 22, illetve 20 perc.

Marcel Rodman: – Az első fele rendben volt a meccsnek, jól játszottunk, de utána átvette a Zólyom az irányítást. Ekkor viszont önfeláldozóan hokiztunk. Nagyon sok kiállítás történt, még gyakorolnunk kell azt, hogy a jövőben ilyen ne történjen meg velünk.

Andrej Podkonicky: – Nem vagyok boldog… Az első 30 perc a hazaiaké volt, aztán felpörögtünk, nyomás alá helyeztük ellenfelünket, de a sok buta kiállítás rendkívüli módon megnehezítette a dolgunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában