Jegesmedvék

2019.09.16. 16:00

Az elején úszott el a „hajójuk”

A Tipsport Liga 2. fordulója keretében vasárnap este csaptak össze a magyar együttesek.

Kolodzey Tamás

Illusztráció

Forrás: ÉM-Archívum

A Tüskecsarnokban rendezett találkozó presztízsjelleget öltött, hiszen a két gárda már hosszú ideje rivalizál egymással. A legutóbbi sorozat kvalifikációs szakaszában a fővárosiak kibabráltak a Macikkal, akiket így igencsak fűtött a visszavágás vágya.

Csődöt mondtak

Rémálom vagy hideg zuhany, egyre megy, hiszen 1.18-cal a kezdés után már 2–0 volt a hazaiaknak. Először Langkow jobbról emelt a keresztvas alá, tehette, mert a piros-fehérek védekezési csődöt adtak elő. Még fel sem ocsúdtak, amikor Garát távoli, jobbról küldött lövésébe Klempa belepiszkált, a korong Pitt előtt kötött ki, aki balról, három lépésről az üres kapuba emelt. Az 5. percben Nagy K., aki egykor a miskolciaknál is hokizott, addig erőszakoskodott, amíg kitették, ezzel lehetőséget kaptak a vendégek arra, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe, de alig tudtak felállni. Így ez csak arra volt jó, hogy a MAC százszázalékos helyzetet alakítson ki (hárman korcsolyáztak egy miskolcira), Rajna azonban mentette a már-már menthetetlent. Tíz perc alatt nem tudott érdemi hokit bemutatni a DVTK, sőt Ritó kétpercese rosszat ígért, de Magosiék lábra álltak, megemberelték magukat és kivédekezték hátrányukat. A 12. percben már eljutottak a „kapufáig”, majd 1.20-ig öt a három ellen voltak a jé­gen, így óriási sanszot kaptak a szépítésre. Munkájuk kritikája, hogy csak a cicázásig jutottak, Bálizs hálójáig nem. Ezután gyorsított az Újbuda, a diósgyőrieken pedig látszott a csalódottság. A 17. percben Miskolczi tört ki, szorongatott helyzetből próbálkozott, hátrányt viszont nem faragott. Az első harmad végén megint kettős ember­előnybe kerültek a vendégek (öt-egy volt a kiállítási arány), a gépezet mégsem működött.

Újabb kettő

Az áthúzódó másodpercekből sem tudott tőkét kovácsolni a Jegesmacik gárdája. Arra csak a statisztikusok tudják a választ, hogy mikor passzióztak el egy harmadban két kettős fórt. A sötét felhők pedig nem vonultak el, sőt jött a tornádó. A 23. percben McNally a kék vonal közeléből, balról zúdította a játékszert a bal felső sarokba (3–0), majd Langkow jobbról passzolt a kapu elé, B. Orban pedig addig babusgatta a korongot, amíg Rajna mögé tessékelte (4–0). A 27. percben Tousignant szólót rontott, utána a MAC hálóőre kilökte a kaput, erre Marcel Rodman az öreg Konccal alkudozott 2 percért, de nem tudta kirimánkodni. A 28. percben Részegh szépített, de magas botja gyanút keltett, ezért a videózsűri értékelt, majd Goga megadta a találatot (4–1). Terbócs zúgó bal oldali vasat ütött, és ez jól jött a feltámadásban reménykedő DVTK Jegesmedvék számára. A 31. percben már a hetedik kisbüntetését szedte össze a fővárosi gárda, tehette, mert mindegyiket kibekkelte. A harci kedvre nem lehetett panasz, az iramra sem, az egyénieskedést pedig csapatmunkára váltották a társaságok. A 39. percben Magosi felnyargalt, és Bálizsig ért.

Vandane gyönyörűen

A harmadik szakasz otthoni emberelőnnyel kezdődött, majd fordult a kocka. A DVTK jól láthatóan azzal a szándékkal vetette magát a küzdelembe, hogy feljebb araszol, ennek szellemében óriási sebességre kapcsolt, tagjai állandóan lőttek, csak Bálizst hagyták ki a számításból. A 47. percben Vandane előnyből, balról, a kígyótérről óriási gólt ragasztott a háló bal oldalába (4–2), így éledeztek a Macik. Az 50. percben Pitt szemből félmagas bombát küldött a ketrecbe (5–2), így innen már nem volt visszaút, bár Beauvillier egyet még vágott (5–3), Magosi pedig büntetőt rontott. A végére egészen jó meccs lett, a diósgyőriek számára sok tanulsággal.


A tények

MAC Újbuda – DVTK Jegesmedvék 5–3 (2–0, 2–1, 1–2)

Budapest, 1100 néző. V.: Goga, id. D. Konc (J. Konc, ifj. D. Konc).

MAC Újbuda: Bálizs – Pozsgai, Maculay, Nagy K., Strech, Sofron – McNally 1, Carlisle (1), B. Orban 1, Langkow (1), Bodó (1) – Garát (1), Orbán 1, Klempa (1), Pitt 2, Terbócs (1)– Fejes, Kreisz, Schlekmann, Majoross B., Szigeti. Vezetőedző: Majoross Gergely.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Ross (1), Dudás (1), D. Rodman, Tousignant (1), Beach – Gőz, Vandane 1, Beauvillier 1, Vas J. (2), Magosi – Kiss D., Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Harrison – Láda B., Lövei, Ritó, Részegh 1, Kiss P. – Adorján (kapus). Vezetőedző: Marcel Rodman.

Kiállítások: 22 perc, ill. 14 perc, plusz 10 perc fegyelmi (D. Rodman).

Majoross Gergely: – Nagyon jó a három pont, és kész is. Mi tudunk ennél jobban is játszani, a meccseket kontrollálni. Nem voltunk elég okosak, és a játék sem az volt, amit akarunk nyújtani ebben a ligában.

Marcel Rodman: – Elégedetlen vagyok a teljesítményünkkel, az egész hatvan perccel. Csalódással tölt el a mutatott játékunk, jó, hogy nincs szünet, pár nap múlva bebizonyíthatjuk, hogy ettől jobbak vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában