NB III.

2019.09.11. 20:30

A széljárás gyakran fordul

Eddig nem megy a játék a Putnok FC NB III.-as labdarúgócsapatának.

Kolodzey Tamás

A putnokiak azt várják, hogy a helyzet magaslatára kerüljenek

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Kozma István

Az észak-borsodiaknak eddig nincs okuk az örömre: hat találkozójukból egyet sem nyertek meg, a három döntetlenjükre és a három vereségükre természetesen nem lehetnek büszkék. Mindössze három pontjuk van, ezzel a tizennegyedik helyen szerénykednek, jelenleg vonal alattiak, bár ennek még nincs különösebb jelentősége.

Erősödött a mezőny

– Ilyenkor igazán felesleges azzal foglalkozni, hogy volt-e már ilyen széria a putnoki foci történetében – kezdte Kriston István, az észak-borsodiak edzője, aki Koszta Péter „elárvult” helyét vette át. – Nem „gyufáztunk” be, szó sincs arról, hogy kapkodnánk, a vezetés részéről sem érzek türelmetlenséget. Egyszerűen annyi történt, mint sok más helyen: keretünkben sok változás történt, többen távoztak és ugyancsak többen érkeztek, így időre van szükségünk ahhoz, hogy összerázódjunk, beérjen a munkánk gyümölcse. Becsülettel dolgozunk, a keretünk is jó, az a célunk, hogy gyökeret verjünk a középmezőnyben. Eddig több olyan találkozónk volt, amelyen rosszul jöttünk ki a holtpontokból, vagy a döntő pillanatokban rossz döntéseket hoztunk. A labdarúgás azonban igazságos műfaj, a balszerencse és a szerencse kiegyenlíti egymást, egészen biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan megfordul nálunk a széljárás: ami eddig nem ment be, majd bemegy és így tovább. A munkavégzésünket semmi nem hátráltatja: itt minden feltétel adott, mi pedig szívósan tesszük a dolgunkat, és azt várjuk, hogy előbb vagy utóbb feljebb kapaszkodunk.

Arra a kérdésre, hogy erősödött-e az NB III.-as mezőny, a szakvezető így felelt:

– A saját megítélésem szerint ebben a csoportban legalább húsz százalékkal emelkedett a nívó. Ennek az a magyarázata, hogy sok játékos szorult ki felülről, vagyis többnyire az NB II.-ből, de olyan is előfordul, hogy az élvonalból kikopik valaki, és ebben a vonalban köt ki. Aztán szinte valamennyi klub háza táján arra törekszenek, hogy a választékból kimazsolázzák a minőséget, közben pedig előteremtik a szükséges feltételeket, továbbá egyre nagyobb gondot fordítanak az utánpótlás-nevelésre is. Nézzünk a mezőnyre: a pillanatnyi listavezetőt, a Debreceni EAC-ot a szakmában klasszisnak számító Kondás Elemér edzi, ráadásul a hajdúságiaknak kiváló állománya van. A második helyen tanyázó Cegléd az NB II.-ből érkezett, majd a még „dobogós” Tiszaújvárosnál is minden ötös. Néhány gárda meglépett, kicsit szétszakadt a Keleti csoport, de egy idő után várható a sűrűsödés, és vágyaink szerint mi éppen a sűrűben találhatjuk majd meg a számításunkat.

A mumusukhoz mennek

A putnokiak a soron következő fordulóban régi mumusukhoz, az Erzsébeti SMTK-hoz látogatnak. A fővárosiak arról „híresek”, hogy gyakran megtréfálják a borsodiakat, akiket többször oda-vissza is megvertek már. Ennek fényében így látja a hetedik forduló esélyeit Kriston István:

– A múltból és a papírformából soha nem szabad kiindulni, a mi esélyünk pedig éppen az esélytelenség. Azt nem mondom, hogy a legnagyobb nyugalommal utazunk majd Budapestre, de azt igen, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a győzelemért és a felzárkózásért. Ami eddig hatszor nem sikerült, miért ne sikerülhetne hetedszer, szóval ennek jegyében ülünk majd fel a buszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!