DVTK

2019.08.31. 10:00

Még mozoghat a DVTK kerete

Miután megismerte a kémügy újabb részleteit, elnézést kért a kövesdiektől a DVTK edzője.

Berecz Csaba

A Kövesd elleni vereséget követően nagy szükségük lenne a sikerélményre

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB I. 5. fordulójának zárómeccsén, vasárnap 18 órától Budapesten, az Üllői úton a Ferencvárosi TC csapatának vendége lesz a Diósgyőri VTK együttese. A vendéglátók csütörtökön bejutottak az Európa Liga csoportkörébe, pénteken pedig még a sorsolással, a főtáblás ellenfeleikkel való ismerkedéssel voltak elfoglalva, de vélhetően a jó erőkből álló csapatnak az egynapos, szombati felkészülés is elég lesz arra, hogy vasárnap a DVTK ellen begyűjtse a győzelemért járó három pontot. A tavalyi évadban a két csapatnak az egymás ellen lejátszott mindhárom meccsén FTC siker született, előbb a fővárosban, majd Diósgyőrben is 4-1-re nyertek a zöld-fehérek, a legutóbbi találkozáskor pedig 7-0 volt a javukra az Üllői úton.

A legfontosabb cél

– Három vesztes meccs után az a legfontosabb cél, hogy megszakítsuk a negatív sorozatot. Ha három pontot tudnánk szerezni, az nagyszerű lenne, ha egyet, az is nagyon jó lenne, a lényeg, hogy érjenek minket olyan pozitívumok, amelyekből lehet majd meríteni a következő mérkőzésekre. Tény, hogy nagyon erős csapat otthonába látogatunk, de úgy érzem, hogy a játékosok készen állnak erre a bajnokira – mondta Fernando Miguel Fernández Escribano, a DVTK vezetőedzője, aki ezután azt a kérdést kapta a klub pénteki sajtótájékoztatóján, hogy mi a véleménye a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok közleményéről, amelyben annak adtak hangot, hogy felfüggesztik a meccsre járást. – Abszolút megértem őket. Amióta a DVTK-nál vagyok, rájuk mindig számíthatott a csapat, mindenhová elkísértek minket, a legtávolabbi helyekre is, még akkor is, ha hét közben játszottunk. Ennek a klubnak három pozitív, erős pillére van. Az egyik a történelme, az hogy két Magyar Kupát tudott nyeri, a másik az akadémia, a fiatal játékosok, akikkel a klub stratégiájának megfelelően kiemelten foglalkozunk, a harmadik pedig a szurkolótábor, ami különlegessé teszi a DVTK-t. Nagyon fognak hiányozni a drukkerek, akik hétről hétre magasabb szintet képviseltek a csapatnál, és egy recept van arra, hogy ez a helyzet változzon: az, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk annak érdekében, hogy visszatérjenek a csapat mögé.

Informálták

A folytatásban az hangzott el kérdésként Fernando Miguel Fernández Escribano felé, hogy kért-e elnézést a mezőkövesdiektől a múlt heti „kémkedős” kijelentése miatt, de ő nem értette, hogy ezt miért kellett volna megtennie. Kiderült, hogy nem tud arról, a szerdán nyilvánosságra került hangfelvételről, amelyben egy DVTK drukker elmondta, hogy őt nézték kövesdi kémnek. A szurkoló bejelentésének tartalmáról a sajtótájékoztatón megjelent újságírók informálták a szakvezetőt, aki miután megismerte a történet, azt mondta, ha ez így van, ha tévedtek, akkor elnézést kér a kövesdiektől, Kuttor Attilától, vezetőedzőjüktől.

Szóba került az is, hogy a legutóbbi két meccsen nyolc gólt kapott a Diósgyőr, ezzel kapcsolatban azt mondta a spanyol edző, hogy Adukor kiesése érzékenyen érintette a csapatot, de az FTC is hatot kapott a legutóbbi két mérkőzésén, vagyis ilyen jellegű gondjai az aktuális ellenfelének is vannak, majd hozzátette: ezúttal is szükség lenne jó védekezésre, de nem csak erre, hanem a hátsó alakzatnak megfelelő kapcsolatra a középpályás sorral, a középpályásoknak pedig a támadókkal.

Két csapatot is

Lapunk kíváncsi volt arra, hogy az FTC-vel az elmúlt egy hétben történtek alapján milyen ellenfélre számít, amire ezt válaszolta a szakvezető:

– Szerintem olyan erős keretük van, hogy két olyan csapatot is ki tudnának állítani, akikkel esélyük lenne megnyerni a bajnokságot. A legjobban az üres területeket támadják, az ellenfél mögötti helyekre jól érkeznek, sok múlik majd azon, hogy ezeket a területeket hogyan fogjuk tudni lezárni előlük. Minél kevesebb helyet kell hagynunk, de fontos az is, hogy játékosaink személyisége, karaktere előjöjjön, ne legyen komfortérzetük az ellenfél játékosainak, amikor nálunk van a labda.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mekkora változást tervez a múlt heti csapatához képest, hiszen akadt több gyenge egyéni teljesítmény is a Kövesd ellen. A vezetőedző azt felelte, hogy a változtatás szükséges, ezt meg lehet tenni úgy is, hogy kivesz játékost, hogy kicseréli, és lehet egy labdarúgó mozgásán, játékán is javítani. Fernando Miguel Fernández Escribano azt is mondta, hogy a Mezőkövesd elleni bajnoki első félideje döntetlen körüli volt, a kevés területről szólt az a játékrész, a második félidőben a gólok hibákból születtek, amelyekbe egyéniek is belejátszottak, és volt olyan gól is, amelynek a kiküszöbölésére készültek, és mégsem jártak sikerrel.

Két nap pihenő

Arról is érdeklődtünk, hogy a DVTK nem túl jó sorozata, a zsinórban elszenvedett három vereség után nem lett volna-e jobb, ha nem két szabadnappal kezdik a hetet, és nem szerdára teszik az FTC elleni felkészülés első napját. A diósgyőri szakvezető erre előbb azt felelte, hogy ő sem kérdezi meg, hogy miért, és hogyan írjuk a cikkeket, de ha már megkapta ezt a kérdést, válaszol rá. Ennek keretében azt kérdezte, hogy tudjuk-e, hogy hány nap pihenőjük volt a felkészülés kezdete óta a játékosoknak, és miután elmondta, hogy 10, azt fűzte hozzá, hogy a Kövesd elleni 3-0-s vereség komoly mentális nyomot hagyott a játékosokban, ezért, mivel a FTC elleni meccs nem szombaton van, hanem vasárnap, úgy gondolta, hogy jobb, ha mindenki kiszellőzteti magát. Arra a megjegyzésünkre, hogy lehet, hogy sok edző e helyett inkább azt választotta volna, hogy nem ad, hanem elvesz, amit a hétvégi bajnokit követően, a válogatott miatti szünetben kompenzálhatott volna, azt felelte, csinálhatott volna show-t a Kövesd elleni mérkőzés után, lehordhatta volna mindennek a játékosokat, kilátásba helyezhetett volna dupla edzéseket, de ő nem akar ilyet. Mert neki egy vesztes meccs után is ugyanazokkal a játékosokkal kell folytatnia a munkát. A szakvezető azt is mondta, hogy bízik a csapatában, és bár van, hogy hibáznak, hibázik ő is, de ebből lehet tanulni. Aztán tréfásan hozzátette: ha az FTC-t megvernék mondjuk 2-0-ra, akkor lehet, hogy át kellene térni a kétnapos pihenőre, mert lehet, hogy ez a kulcs, majd komolyra fordítva kijelentette, úgy látja, hogy a keret tagjai felfrissültek, jobb állapotban vannak.

A DVTK játákosai közül Makrai és Ivánka sérülésből felépülőben van, és változatlanul nem játszhatnak, továbbá Adukor sem bevehető még, viszont eltiltása után Brkovic, és sérülését követően Polgár már pályára küldhető.

A várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Vági – Tóth Barnabás (Ndzoumou), Márkvárt – Shestakov, Prosser, Tajti – Tabakovic.


Az átigazolási időszak hajrájáról

Fernando Miguel Fernández Escribano a sajtótájékoztató keretében annak is hangot adott, hogy több játékosának nem teljesen tiszta a feje, ugyanis az átigazolási időszak még tart (szombat éjfélig) és sok játékosukat keresték, sokan kaptak ajánlatot, jobb anyagi feltételekkel. Hozzátette: megérti a játékosokat, mert mindenkinek van családja, mindenki a pénzből él, de azt is mondta, hogy már várja, hogy lezáruljon az átigazolási időszak, és örülni fog, ha vége lesz. Hogy kiket kerestek meg, arra nem válaszolt, Hasani nevének elhangzásakor sem helyeselt, arra a kérdésre pedig, hogy mi az álláspontja erről a sportigazgatónak, az ügyvezetőnek, a tulajdonosnak, azt felelte, hogy ha vannak távozók, akkor gondolkodni kell azon, hogyan lehet őket pótolni, mert egyébként probléma lehet.

Lapunknak arra a felvetésére, hogy a Kövesd elleni meccset követő sajtótájékoztatón lapunk kérdésére válaszolva arról beszélt, hogy ezt, a jelenlegit tekinti a teljes keretnek, most erről azt mondta a spanyol a szakvezető, hogy akkor ezek voltak az érzései, majd hozzátette: egy nap van még, meglátjuk mi történik. Fernando Miguel Fernández Escribano ehhez a témához kapcsolódva azt is kijelentette, hogy „Tajti József sportigazgató fantasztikus munkát végzett, ugyanis a felkészülés kezdetére itt voltak az új játékosok, Adukor, Vági, Tabakovic és Zsolnai”.

Lapunk információ szerint a DVTK középpályást szeretne még igazolni, ugyanis Hasani maradására kevés az esély.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában