Kerékpár

2019.08.23. 18:00

Egymás után dobogós helyeket szereztek

A napokban két versenyen is eredményesen szerepeltek a miskolci kerékpárosok.

A balmazújvárosi hármas országos bajnokságon első helyezést szerzett miskolci nők

A Balmazújvárosban tartott hármascsapat országos bajnokság speciális terület az országúti kerékpározásban, mivel három csaknem egyforma képességű versenyzőt kell egy csapatba tenni, és a szereplőknek összehangoltan kell dolgozniuk. Emellett nagyon fontos a jó tempó és a megfelelő technika, amely eltér a „sima” országúti műfajtól.

– Mindent alá kell rendelni a légellenállás csökkentésének – mondta Somogyi László, a Miskolci Road Cycling Club menedzsere. – Nem minden kerékpáros szereti ezt a típusú versenyt, ezért volt öröm számunkra, hogy három csapatot is ki tudtuk állítani. A három formációból kettő dobogós helyezést ért el, a harmadik különdíját tudhatott magáénak.

Legény a gáton

Augusztus 18-án rendezték a Ki a legény a gáton? elnevezésű versenyt Cigándon, ahol mindenkire 20,7 kilométeres táv várt. A Somogyi László, Nyirkó Attila duó két számban állt rajthoz: egyéni és páros kategóriában is küzdöttek, az utóbbit meg is nyerték. A verseny különlegessége az volt, hogy gáton, az autó- és a személyforgalomtól teljesen elzárva tartották. A Miskolci Road Cycling Club minden tagja elváráson felül teljesített, és négy érmet szereztek.


A tények

Hármascsapat országos bajnokság (Balmazújváros)

  • W nyílt kategória, női csapat: 1. Miskolci Road Cycling Club (Nónay, Szloboda, Gál) 1:07.34 (35,52 km/h átlag).
  • Masters2 kategória, férfi csapat: 2. Miskolci Road Cycling Club I (Nyirkó, Somogyi, Horváth) 57:29 (41,8 km/h átlag), ... 4. Miskolci Road Cycling Club II (Szabó B., Bányai, Boros) 59:20 (40,45 km/h átlag).
  • Ki a legény a gáton? (Cigánd)

    Időfutam egyenkénti és páros kategória

  • Nők masters: 3. Molnár Zoltánné (Miskolci Road Cycling Club) 31,137 km/h átlag.
  • Férfi U15: 2. Molnár Ferenc (Miskolci Road Cycling Club) 30,531 km/h átlag.
  • Szenior férfi: 2. Nemes István (Miskolci Road Cycling Club) 36,383 km/h átlag.
  • Masters2 férfi páros: 1. Nyirkó Attila, Somogyi László (Miskolci Road Cycling Club) 40,803 km/h átlag.
  •  

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában