DVTK-Fux

2019.08.17. 15:00

Célba veszik az Extraligát

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartottak a Vigadóban, ahol a DVTK-Fux csapata került terítékre.

Kolodzey Tamás

A feljutásért küzd ebben az évadban a piros-fehér gárda

Forrás: ÉM

Felvonult a teljes NB I.-es női együttes, az asztalnál pedig ott ült dr. Barkóczi István, a névadó főszponzor Fux Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója, Szabó Tamás, a Diósgyőr Röplabda Kft. ügyvezetője, Toma Sándor vezetőedző, továbbá megjelent dr. Szabó Éva, a klub sportigazgatója is.

Mindig feljebb

A hozzászólók a múlt megemlítése (a piros-fehérek ötven év után határoztak arról, hogy újra felkarolják a sportágat) után természetesen a jelen került szóba. A diósgyőrieknek immáron minden korosztályban teljes csapatuk van, és mivel támogatójuk jelentősen – mint az érintett vezérigazgatótól megtudtuk –, egyenesen a duplájára emelte hozzájárulását, az elöljárók kimondták azt, amire számítani lehetett: kitűzték célul az Extraligába jutást. Ennek érdekében nem csupán együtt tartották a korábbi társaságot, hanem igazolásaikkal is jelezték komoly szándékukat.

– Mivel cégünk folyamatosan erősödik, kitartunk a csapat mellett – szögezte le dr. Barkóczi István.

Szavait a szakmai munka első számú felelőse, Toma Sándor így toldotta meg:

– Évről évre magasabb szintre törekszünk, szerencsére tehetjük, mert javulnak a feltételeink. Feltett szándékunk, hogy magunkhoz édesgessük a legjobb miskolci játékosokat, akik köré kiváló képességekkel rendelkező sportolókat is hozunk.

Haza akart jönni

Az új lányok is bemutatkoztak, közülük elsőként Leid­geb Noémi kapott szót:

– Kétszeresen is örültem és örülök – hangsúlyozta a válogatott játékos, majd hozzátette: – melengette a szívemet, hogy a DVTK-nál felkarolták a röplabdát, és ugyanígy éreztem, amikor a klubtól megkerestek, ugyanis egyre jobban erősödött bennem az abbéli szándék, hogy hétesztendei távollét után haza akarok térni. A csapat a honi röplabdázás nagy értékévé válhat, hiszen döntő részben az itt élő és sportoló lányokra épül.

Az új játékosként elmondta a „tiszteletkörnek” számító mondatát Alex Donaghy és Julia Topor is. Mindketten a vágyak valóra váltásáról beszéltek, játékukkal ehhez kívánnak hozzájárulni.


Vezetőedzői leltár

Toma Sándor, kérésünkre, címszavakban elmondta a tudnivalókat a hozzájuk került új játékosokról:

– Valamennyien huszonöt esztendősök, és egyelőre az előttünk álló szezonra szerződtek hozzánk. Leidgeb center, és az 1. MCM Kaposvári Egyetem csapatát cserélte a DVTK-Fuxra. A kanadai nemzetiségű Donaghy posztja az univerzál, legutóbb a finn élvonalban szerepelt, míg a szélső ütő-nyitásfogadó Topor lengyel szülők gyerekeként az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot, és az előző szezonban Svédországban röplabdázott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában