NB III.

2019.07.03. 11:00

NB III.-as marad a tállyai csapat – szerdán kezdik el a munkát

A harmadik vonal két üres helyéből az egyik a hegyaljaiaknak jut.

Molnár István

A tállyaiak folytatják a harmadik vonalban

Forrás: ÉM-archívum

A Magyar Labdarúgó-szövetségben kedden döntöttek arról, hogy mely két csapat csatlakozhat azután az NB III. 2019/2020-as mezőnyéhez, hogy két klub, a komoly anyagi problémákkal küzdő és meg is szűnő Nyírbátor, valamint a jövőben a kizárólag az utánpótlás-nevelésre koncentráló SZEOL SC nem adott be nevezést a harmadosztályra. A honi szervezet kedden nem közölte a határozatot hivatalos csatornáin, viszont úgy tudjuk, hogy mindez szerdán megtörténik.

Marad Uray Attila

Amint az ismert, a három csoportban továbbra is egyaránt 16-16 csapat versenyez majd, így feltöltés esetén még két csapat számára volt hely. A feltöltési szabályzat alapján az NB III.-as osztályozómeccsek legjobb mérleggel rendelkező vesztese, a Hévíz SK, illetve a legjobb NB III.-as kieső, a Tállya KSE nyer(he)t jogot a harmadik ligás szereplése. A csoportbeosztások mindezek után lesznek ismertek.

– Az MLSZ felkérte egyesületünket, hogy vállaljuk az NB III.-as indulást a SZEOL SC helyén – mondta lapunknak tegnap kora este Mihálszki Norbert, a Tállya KSE elnöke. – Örömmel vettük a megkeresést, a válaszunkat el is küldtük, azt, hogy élünk a lehetőséggel. Tavaly is szerettünk volna benn maradni a bajnokságban, ami sajnos nem sikerült, de így, mint legrosszabb kieső 13. csapat, újabb esélyt kaptunk a további részvételre.

A hegyaljaiak az ötödik NB III.-as szezonjukat kezdhetik majd el augusztus elején (2015/2016: 13. hely, 2016/2017: 7. hely, 2017/2018: 13. hely, 2018/2019: 13. hely).

A TKSE vezetője azt közölte az Észak-Magyarországgal, hogy az edző marad Uray Attila, mivel elégedettek azzal a munkával, amit eddig náluk elvégzett. A felkészülés szerdán kezdődik el a tállyaiaknál.

Egy hónapos hátrányban

– A keretben jelentős változások lesznek, mivel elérkezett az idő a játékoskeret megfiatalítására – árulta el Mihálszki Norbert. – De: miután a felkérést csak most kaptuk meg, ezért további információkkal ezzel kapcsolatban csupán a jövő héten tudok majd szolgálni. A többi csapattal szemben egy hónapos hátrányban vagyunk, mivel szinte mindenkinek kialakult már a játékoskerete, ám ezzel együtt is igyekszünk elvégezni azt a munkát, ami az augusztus 3-i vagy 4-i bajnoki rajtig szükséges.

A sportvezető arra a felvetésre, hogy mikor térhetnek haza az ibrányi „albérletből”, mikor lesz kész a pályájuk, azt felelte, hogy legkésőbb szeptemberben.

Az NB III.-as mezőny

Az eddigiek (46): Balassagyarmati VSE, Balatonlelle SE, Bicskei TC, BKV Előre SC, Ceglédi VSE, Dabas-Gyón FC, Debreceni EAC, Diósgyőri VTK II, Dunaharaszti MTK, Dunaújváros PASE, Debreceni VSC II, Eger SE, Érd VSE, ESMTK, FC Dabas, FC Hatvan, FC Nagykanizsa, FC Tiszaújváros, MOL Fehérvár FC II, Füzesgyarmati SK, Kozármisleny SE, Gyöngyösi AK, Budapest Honvéd II, Iváncsa KSE, Jászberényi FC, Kecskeméti LC, Kelen SC, Komárom VSE, Ménfőcsanaki KSK, Monori FC, MTE 1904, Ózdi Kohász SK, Pápai Perutz FC, Pécsi MFC, PSK Lipót, Puskás Akadémia FC II, Putnok FC, Rákosmente KSK, Sárvár FC, Sényő-Carnifex SE, Szabadkikötő SE, Szekszárdi UFC, Szentlőrinc SE, Taksony SE, III. Kerületi TVE, VLS Veszprém.

Valamint (szerdán lehet hivatalos, 2): Hévíz SK, Tállya KSE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!