Szendrő

2019.07.24. 16:00

Aktívan telnek a természetjárók napjai Szendrőn

Minden korosztály számára szerveztek színes programokat.

Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak számtalan program zajlott le az elmúlt időszakban Szendrőn. A helyi sportkör természetjáró szakosztálya több programot is megvalósított különböző korosztályok számára a nyár folyamán. A Múzeumok Éjszakáján pincejáró expedíciós túrát rendeztek a Közművelődési Központ és a Szendrői Várbarátok Egyesületével karöltve. A délután induló éjszakába nyúló kiránduláson először Szendrő nevezetes pincéit nézték meg a résztvevők, majd a Csehi tanyára látogattak ki a csillagfényes rövid nyári éjszakán. Szendrő testvérvárosa Torna település, ezen kapcsolatok erősítése érdekében kerékpáros és veterán autós túrát szerveztek a nyáron a két település között. Torna város látta a két és négy keréken érkező magyarokat vendégül. Mindenkinek – a legfiatalabbtól a legidősebbig – remek programokat tudtak biztosítani a vendéglátók. Volt a tornai várhoz gyalogtúra, és Torna nevezetességeinek megtekintése után az Áj-patak vízeséséhez látogattak a résztvevők. A nyáron ezenkívül labdarúgó- és vízitúratábort szervez a legfiatalabbaknak a Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub. Az idősebb korosztály számára pedig év végéig folyamatosan gyalogló klubokat. Újabb nagyszabású Az ősz folyamán pedig újabb nagyszabású, saját szervezésű teljesítménytúra a Szendrő körül gyalogszerrel lesz a fő esemény, szeptember 28-án. Bővebb információkat a programokról a www.szendroitura.hu weboldalon olvashatnak.

Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak számtalan program zajlott le az elmúlt időszakban Szendrőn. A helyi sportkör természetjáró szakosztálya több programot is megvalósított különböző korosztályok számára a nyár folyamán.

A Múzeumok Éjszakáján pincejáró expedíciós túrát rendeztek a Közművelődési Központ és a Szendrői Várbarátok Egyesületével karöltve. A délután induló éjszakába nyúló kiránduláson először Szendrő nevezetes pincéit nézték meg a résztvevők, majd a Csehi tanyára látogattak ki a csillagfényes rövid nyári éjszakán.

Szendrő testvérvárosa Torna település, ezen kapcsolatok erősítése érdekében kerékpáros és veterán autós túrát szerveztek a nyáron a két település között. Torna város látta a két és négy keréken érkező magyarokat vendégül. Mindenkinek – a legfiatalabbtól a legidősebbig – remek programokat tudtak biztosítani a vendéglátók. Volt a tornai várhoz gyalogtúra, és Torna nevezetességeinek megtekintése után az Áj-patak vízeséséhez látogattak a résztvevők.

A nyáron ezenkívül labdarúgó- és vízitúratábort szervez a legfiatalabbaknak a Szendrő Városi Sport és Szabadidő Klub. Az idősebb korosztály számára pedig év végéig folyamatosan gyalogló klubokat.

Újabb nagyszabású

Az ősz folyamán pedig újabb nagyszabású, saját szervezésű teljesítménytúra a Szendrő körül gyalogszerrel lesz a fő esemény, szeptember 28-án. Bővebb információkat a programokról a www.szendroitura.hu weboldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!