Vízilabda

2019.05.22. 14:00

Az MVLC lett az EK-induló

A szezon utolsó bajnoki meccsét kedden este hazai környezetben vívta a miskolci együttes.

Molnár István

Bedő (a labdával) két góllal járult hozzá a sikerhez

Fotó: Kozma István

Nemcsak az ötödik helyről, hanem az utolsó nemzetközi kupás helyről is döntött a keddi, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezett összecsapás a PannErgy-MVLC és a BVSC-Zugló alakulatai között. A képlet tiszta volt: amelyik gárda megnyeri ezt a harmadik közös felvonást (a kezdés előtt ugyanis 1–1-re álltak a felek az egyik csapat két sikeréig tartó csatában), az majd készülhet őszre, az Európa Kupa-sorozatra (is). A tét azon is látszódott, hogy sok szurkoló választotta ezen sportprogramot szórakozásul, úgyhogy a hangulatra nem lehetett panasz, elsősorban a kilátogató diósgyőri ultráknak köszönhetően.

Kiváló hazai kezdés

Az első negyed első perceiben a védekezéseké volt a főszerep, mígnem három perc után Nagy Á. lőtte a labdát a rövid sarokba (1–0). Aztán jött Lőrincz beejtett labdája, Bedő pedig centerből a képzeletbeli gólvonalon túlra juttatta a labdát (2–0). Ágh harcolt ki büntetőt, a hazai drukkerek nagy örömére Létay a lécet találta telibe. Stojanovic óriási löketet eresztett el a bal felső sarokba (3–0), úgy nézett ki, hogy nem lehet gond miskolci szempontból, de még azért messze volt a vége. Misicet húzták vissza, ez is ötméteres lett, Bowen azonban szabálytalanul végezte el. A felvonás utolsó támadását a fővárosiak vezették, Czigány próbálkozását Csoma védte.

 

A második játékrész is őrült birkózással kezdődött, ment a kemény egy az egy elleni harc, a házigazda két centert vetett be egyszerre támadása során. Csoma ismét jó helyen „lebegett”, aztán a másik oldalon Bedő szépen becsúsztatta a játékszert Györke mögé (4–0). Szabó B.-től elpattant a labda, a sötét sapkás vendégek voltak idegesebbek, érthetően. Hornyák kapufát lőtt, nem nőtt az előny, ám Létay is pontatlan volt. Előnyt hagyott ki az MVLC, Létay is megtette ezt a „szívességet”, így a csapata továbbra is góltalan volt. Miskolci fórt hatástalanított a budapestiek védelme, majd kimaradt egy újabb Pann­Ergy-lehetőség. Tanári módon tette a dolgát a hazai védelem, így 16 perc után sem rezgett meg a hálójuk.

Felrobbanó uszoda

A harmadik negyedben Csapó törte meg a jeget a vendégeknél, kilőtte a hosszú oldalt előnyben (4–1), aztán az MVLC került fórba: Lőrincz Györkébe tüzelt. Ezután ismét ő próbálkozott elhamarkodottan, és Nagy Á. is blokkot kapott. Csoma bal keze megnyúlt egy BVSC-s lövésnél, Czigány azonban nagyon benézte a jobb felső sarkot (4–2). Érezhető volt a holtpont a miskolciaknál, Vadovics kísérlete is csak Györkéig ment. A kapusok parádéztak, nem kevésbé a védelmek. Újabb és újabb támadást hibázott az MVLC, de a vendégek is. Bowen fejét szinte leszedték a helyéről a látogatók, 23 mp volt még a menetből, melynek végén Nagy Á. az előtte úszó ellenfélbe bombázott.

Nyílt volt a mérkőzés, még minden lehetett, erre nyolc perce volt a két csapatnak. Igaz, az idő a házigazdának dolgozott, és amikor Nagy Á. a bal „ficakba” lőtt, szinte felrobbant az uszoda (5–2). Hátrányban óriásit védett Csoma, aztán megint. Öt perc volt még a dudaszóig, és az MVLC már nyeregben érezhette magát. Főleg akkor, amikor Stojanovic távoli lövése után becsúszott a vendégkapuba a labda (6–2). Ekkor, ezzel minden eldőlt, az utolsó három percben már nem esett találat, így elsősorban kiváló védőmunkájának köszönhetően a PannErgy nyert. Egész éves teljesítménye alapján az MVLC teljesen megérdemelte az ötödik helyet, és ezzel együtt a nemzetközi kuparészvételt, 2017 után másodszor.

Jegyzőkönyv: PannErgy-Miskolci VLC – BVSC-Zugló 6–2 (3–0, 1–0, 0–2, 2–0)

Miskolc, 400 néző. V.: Vogel, ifj. Kenéz.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Nagy Á. (2), Vadovics (–), Bedő (2), Lőrincz (–), Milicic (–), Stojanovic (2). Csere: Bowen (–), Misic (–), Hornyák (–), Banicevic (–). Vezetőedző: dr. Sike József.

BVSC–Zugló: Györke – Czigány (1), Csapó (1), Várnai (–), Kovács P. (–), Pásztor (–), Mészáros (–). Csere: Lajkó (–), Török (–), Létay (–), Ágh (–), Sugár (–), Szabó B. (–). Vezetőedző: Szűcs Levente.

Gól/emberelőnyből: 0/8, ill. 1/10.

Gól/büntetőből: 0/1, ill. 0/1.

Dr. Sike József: – A harmadik évben csaptunk össze az 5. helyért, ez nem véletlen. Ez azt jelenti, hogy a két csapat markánsan ott van a top négy környékén. A BVSC megmutatta, mire képes, drámai küzdelmek után jutott ide, nemes ellenfél volt. Örülök az eredménynek, hiszen azért álltunk össze szeptemberben, hogy visszaszerezzük a nemzetközi kupás jogot. Ma nagyon összeszedetten játszottunk. Nagyon köszönöm a klubnak, a csapatnak a munkát, a városnak a támogatást.

Szűcs Levente: – A Miskolc az elején olyan tempót diktált, ahogyan bele kell kezdeni egy ilyen meccsbe. Nem tudtunk felnőni ehhez a feladathoz, elöl nem nagyon találtuk a rést. Az MVLC idén kiegyensúlyozott volt, mi nem, viszont a semmiből ismét sikerült ide felkapaszkodni, amit köszönök a csapatnak. Itt, ma az ellenfél jobb volt, megérdemlik az Ek-szereplést. Sportszerű meccs volt, a szurkolók jó hangulatot teremtettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!