Helyi sport

2019.03.07. 08:58

MVLC: Harmincról harmincháromra

Miskolc - Hétközi bajnoki meccset játszott szerdán a PannErgy-MVLC férfi pólósgárdája.

Miskolc - Hétközi bajnoki meccset játszott szerdán a PannErgy-MVLC férfi pólósgárdája.

A felsőház (1–8. hely) 2. fordulójában szerdán este a Budapest Honvéd Kőér utcai uszodájában ugrott vízbe a miskolci OB I-es csapat. Az első fordulóban mindkét együttes veszített – a Pann­Ergy-MVLC Egerben, a Honvéd az OSC vendégeként –, így mindkettő javítani akart.

Kétszer annyi találat

A nyitó negyed kezdetén Stojanovic lövését védte a hazai portás, míg a házigazdánál Szivós pontosan célzott (1–0). Bowen elrontott egy előnyt, az óra ketyegett, az eredmény nem változott. Egészen 3:13-ig, ekkor Lőrincz volt jó helyen és lőtt pontosan (1–1). A védekezésekkel ekkor nem volt gond, sem itt, sem ott, arról, hogy ne iksszel érjen véget az első felvonás Stojanovic tett, aki az újabb fórt kihasználta (1–2). A kis pihenő után mindössze 24 másodperc csengett le, amikor Nagy Á. is feliratkozott a gólszerzők közé (1–3). Még egy perc sem telt, amikor az MVLC pólósa megismételte korábbi produkcióját, így már három góllal vezetett csapata (1–4). Szirányi centertalálattal szólt bele a meccs menetébe (2–4), ugyanezen posztról Misic nem talált a kapuba. A Honvéd ezután sem tudott hátul igazán hatásos válaszokat adni a borsodi akciókra, ennek következtében Stojanovic és Bowen növelte az előnyt (2–6). Manhercz „fórozott” jól (3–6), ennyi is maradt a félidei állás.

Az utolsó percben

A harmadik negyedben Szivós szabaddobásból szerzett „dugóval” faragott a Honvéd hátrányán (4–6), majd Kiss G. hagyott ki egy megítélt ötméterest. Misic csinált kiállítást, az emberelőny vége felé Vadovics keze „sült el” (4–7). Szivós hozta a második büntetőt a fővárosiaknak, de Simon kísérletét Csoma hárította. Szirányi azért elérte az ötöt a Honvédnak (5–7), Bowen sem maradt adós szabaddobásból (5–8). Stojanovic nyolcadik kísérlete hozta meg harmadik gólját (5–9), aztán az utolsó másodpercekre fórba került a BHSE, a lehetőséggel viszont nem tudtak jól gazdálkodni.

Védés, labdaszerzés, blokk, kihagyott lövés, támadó hiba, ezek történtek a befejező első harmadában. Az már biztos volt, hogy a Honvédban nincs annyi erő és tudás, hogy gondolkozhassanak a pontszerzésen, de azért kellett a koncentráció az MVLC-nél. Stojanovic bomba után pihent a labda a hálóban (5–10), később Shimizu jelentkezett egy remek megmozdulással (6–10). Stojanoviccsal nem tudtak mit kezdeni a hazaiak (6–11), akihez Bowen csatlakozott, így 6–12-re módosult az eredmény. Szirányi húzta ugyan a Honvédot (7–12), de ez kevés volt. Az utolsó percben az utánpótlás-válogatott Vismeg Zs.-nek volt két megmozdulása: egy kihagyott ötös, illetve egy akciógól (7–13). Az MVLC-nek ezzel a sikerrel 33 pontja van a táblázaton, és tartja ötödik helyét.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv: Budapest Honvéd – PannErgy-Miskolci VLC 7–13 (1–2, 2–4, 2–3, 2–4)

Budapest, 300 néző. V.: Vogel, Berki.

Budapest Honvéd: Decker – Kiss B. (–), Kardos (–), Illés (–), Szirányi (3), Szivós (2), Simon R. (–). Csere: Shimizu (1), Kiss G. (–), Gregor (–), Manhercz Á. (1), Simon A. (–), Duvnjak (k). Vezetőedző: Merész András.

MVLC: Csoma – Bowen (3), Vadovics (1), Bedő (–), Lőrincz (1), Milicic (–), Stojanovic (5). Csere: Nagy Á. (2), Misic (–), Hornyák (–), Vismeg Zs. (1), Szőke (–). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 3/10, ill. 3/11.

Gól/büntetőből: 0/2, ill. 0/1

Merész András: – Nem forgott veszélyben a miskolciak győzelme. Jobban játszottak, és megérdemelten nyertek.

dr. Sike József: – Egy erős csapatot sikerült ma magabiztosan megverni. A további céljainkhoz nagy lökést fog adni ez a győzelem.


[related-post post_id="4161282"]

[related-post post_id="4154006"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!