Helyi sport

2019.03.04. 13:09

MVLC: Egy bajnokkal jobbak voltak

Miskolc – A hét végén idegenben ugrott vízbe a miskolci élvonalbeli pólógárda.

Miskolc – A hét végén idegenben ugrott vízbe a miskolci élvonalbeli pólógárda.

A férfi vízilabda OB I felsőházi (1–8. hely) rájátszásának első fordulójában annak az Egernek az otthonában játszott a PannErgy-Miskolci VLC alakulata, amely az elmúlt tíz bajnokságból hármat megnyert. A vendégeknél egy fővel rövidült a kispad, ugyanis az előző meccsen brutalitás miatt kiállított, és emiatt két találkozóra eltiltott Banicevic nem állt rendelkezésre.

Vezetés a félidőben

A mérkőzés elején előbb Rasovic elhozta a labdát, majd a miskolci kapu elé érve a hálóba bombázott (1–0). Ezután Gyárfást kiállították, az emberelőnyből Stojanovic egyenlített (1–1), míg Bowen az MVLC-t juttatta vezetéshez büntetőből (1–2). A hevesiektől az olimpiai bajnok Hosnyánszky lőtt pontosan (2–2), aztán Nagy Á. következett, aki behúzott egy előnyt a rövid kapufától (2–3). Bedő harcolt ki újabb ötméterest, de Nagy Á. büntetőjét Valics kivédte.

A második negyedben elég sokáig kimaradtak a helyzetek itt is, ott is. Nagy volt a csata, néha forrt a medence, és a következő találat is a borsodiaké volt: Nagy Á. találta meg a rövid felső sarkot (2–4). Gyárfás válaszolt a ZF részéről (3–4), aztán amikor éppen két percen belülre lépett az óra, a miskolciak csapatkapitánya, Misic centerből volt eredményes (3–5).

Tizenhárom találat

Jó MVLC első félidőt követően ki kellett találnia valamit a házigazdának, a meglepetés elkerülése érdekében. Jobban összeállt a védekezésük, és elől is jobb százalékban kezdték kihasználni a lehetőségeiket. Rasovic góljával zárkózott a pályaválasztó (4–5), aztán jött egy újabb Valics bravúr, Bedő eltévesztette az üres kaput, majd Vlachopoulos egyenlített ki (5–5). Lőrincz cserével kipontozódott, a vezetést Rasovic löketével visszavette az Eger (6–5). Aztán 10 másodpercen belül Vadovics és Avramovic is megrázta magát, 7–6 volt az állás a befejező felvonás előtt.

Az utolsó nyolc percben nem tartalékoltak a csapatok a gólokkal: Hosnyánszky (8–6), Nagy Á. (8–7) volt eredményes, majd előbbi a következő egri találatot is vállalta (9–7). Öt perc volt még, Bowen biztosan értékesítette az újabb, harmadik ötméterest (9–8). Vlachopoulos célzott remekül (10–8), korán érkezett a miskolci válasz, Vadovics révén (10–9). A ZF görög válogatottja formában volt, újabb „két fát” tett a felek közé (11–9). 3:06-nál az aznapi borsodi „kiváló”, Nagy Á. vállalta magára a soros vendéggólt (11–10). Emberfórba került az Eger, kimaradt, aztán Vadovics pontozódott ki. Gyárfás kapott kiállítást, de kivédekezte a házigazda, azzal együtt, hogy megizzasztották őket a miskolciak.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv: ZF-Eger – PannErgy-Miskolci VLC 11-10 (2-3, 1-2, 4-1, 4-4)

Eger, 800 néző. V.: Petik, Homonnai.

ZF-Eger: Valics – Rasovic (3), Hosnyánszky (3), Decker (-), Murisic (-), Gyárfás (1), Vlachopoulos (3). Csere: Avramovic (1), Sánta (-), Kürti (-), Sántavy (-), Biros B. (-). Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Nagy Á. (4), Bowen (2), Vadovics (2), Lőrincz (-), Milicic (-), Stojanovic (1). Csere: Misic (1), Bedő (-), Hornyák (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 4/12, ill. 2/9.

Gól/büntetőből: 0, ill. 2/3.

Dabrowski Norbert: – Azt gondolom, hogy amikor az ember rangadót nyer, akkor kell szerénynek maradni. Az egygólos különbség a szurkolóinknak is köszönhető, köszönjük nekik!

dr. Sike József: – Három és fél éves miskolci munkásságom után örülök, hogy ilyen mérkőzést tudtunk játszani az Eger ellen. A hazaiak egy olimpiai bajnokkal jobbak voltak, megérdemelten nyertek. Annak külön örülök, hogy Valics Bence ilyen jó teljesítményt nyújtott.


[related-post post_id="4154300"]

[related-post post_id="4154006"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!