Helyi sport

2018.11.22. 09:07

MVLC: Tovább tart a veretlenségük

Miskolc - Korábban elmaradt meccsét pótolta be szerdán idegenben a PannErgy-Miskolci VLC csapata.

Miskolc - Korábban elmaradt meccsét pótolta be szerdán idegenben a PannErgy-Miskolci VLC csapata.

A férfi OB I B-csoportjának 5. fordulójában november 10-én rendezték volna meg a Debreceni VSE – PannErgy-MVLC összecsapást, ám ez a csata akkor elmaradt, ugyanis a mérkőzés előtt egy-két nappal a hajdúságiakon betegséghullám söpört végig, s emiatt kérték a találkozó elhalasztását – a megegyezés értelmében a pótlást szerdára írták ki. Mivel a két alakulat a Magyar Kupa negyeddöntőjében is összecsapott, s az a párharc kettős borsodi sikerrel zárult, így a kezdésig négyből négy bajnoki győzelmet begyűjtő vendégek voltak a hétközi 32 perc esélyesei.

Kettővel elléptek

Közel két percig nem történt komolyabb esemény a medencében, majd jött Stojanovic és akciógóllal vezetést szerzett a miskolciaknak (0–1). A házigazdának nem sok kellett az egyenlítéshez, La Rosa talált be Csoma kapujába (1–1), aki ekkor három kísérletből kettőt megfogott. Az MVLC hamarosan válaszolt, Vadovics előnyből, Nagy Á. pedig megúszás révén (1–3). Három percen belülre lépett az óra, amikor Macsi P. 2–3-ra hozta fel a pályaválasztót, viszont 47 másodperc múlva Vadovics visszaírta a kettő különbséget (2–4). Százszázalékos volt lövéseket tekintve a PannErgy (4/4), a Debrecen ötven (4/2), a kispihenőig nem változott az állás.

A második negyedben Lőrincz harcolt ki büntetőt, Bowen belőtte (2–5), három és fél perc telt el ebből a menetből, mikor Nagy Á. érte el aznapi második gólját (2–6). A szlovák center, Durík örvendeztette meg a hazai publikumot (3–6), amit újabb két DVSE-találat követett: La Rosa akcióból, Durík előnyből, így aztán rögtön szoros lett a meccs (5–6). Az utolsó másodpercekben Misicről ítéltek kiállítást a játékvezetők, Vadovics élt az alkalommal (5–7).

Nem volt kérdés

A harmadik játékrészben is kellett egy kis idő, míg megszületett az újabb miskolci gól, Bedővel szemben volt szabálytalan La Rosa, az ötméterest Bowen nem hibázta el (5–8). Az amerikai légiós akcióból sem rontott (5–9), aztán Nagy Á. elérte a triplát (5–10). A volt OSC-s, Kovács G. folytatta a találatok sorát, majd a DVSE is kapott egy büntetőt, egy Vadovics/Fejős eset után, Kovács G.-nek ennél az esetnél sem remegett a keze (7–10).

A befejező felvonásban Nagy Á., valamint Dőry-Farkas vívta meg jól a saját csatáját a másik kapuja előtt (8–11), Stojanovic fórból tartotta a tisztes távolságot a két csapat között (8–12). A mérkőzés már eldőlt, bár nagyon nem volt kérdés, hogy a végig vezető miskolciak ismét begyűjtik a debreceniek skalpját. Misic, illetőleg Vadovics következett a miskolci góllövők sorában (8–14), a második félidőben ismét nem tudott partnere lenni az MVLC-nek a Debrecen.

Önbizalommal

A miskolciak tehát hozták ötödik sikerüket is, így továbbra is százszázalékosak a csoportban, Misicék önbizalommal telve mehetnek bele a Szolnoki Dózsa, és az A-Híd OSC-Újbuda elleni rangadókba.

ÉM-MI


A tények

Debreceni VSE – PannErgy-Miskolci VLC 8–14 (2–4, 3–3, 2–3, 1–4)

Debrecen, 300 néző. V.: Füzesi, Berki.

DVSE: Kósik – Dőry-Farkas (1), Durík (2), Vidovic (-), Kovács G. (2), Macsi P. (1), La Rosa (2). Csere: Smitula (-), Fekete (-), Dienes (-), Fejős (-), Macsi M. (-), Zsilák (-). Edző: Miroslav Bajin.

PannErgy-MVLC: Csoma – Banicevic (-), Bowen (3), Vadovics (4), Bedő (-), Lőrincz (-), Stojanovic (2). Csere: Nagy Á. (4), Misic (1), Milicic (-), Hornyák (-), Szőke (-). Edző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 1/6, ill. 3/7

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 2/2

Miroslav Bajin: – Jobb csapat a Miskolc, jobb állománnyal, ma játszottunk a legjobban a három közös meccs közül.

Dr. Sike József: – Hat nap alatt három meccset játszottunk ugyanazzal az ellenféllel, ez még házasságban is unalmas. Kicsit sok volt, de a feladatot teljesítette a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!