Helyi sport

2016.04.02. 09:43

MVLC: Nem akarnak úgy járni, mint a profi bunyós a ringben

Miskolc - Szombaton 11 órától idegenben, Budapesten száll vízbe az OB I-es miskolci férfi vízilabdacsapat.

Miskolc - Szombaton 11 órától idegenben, Budapesten száll vízbe az OB I-es miskolci férfi vízilabdacsapat.

Az Újpest elleni gyenge teljesítmény után parádés játékkal rukkolt ki a PannErgy-MVLC gárdája múlt szerdán, a 9–16. helyért zajló rájátszás negyedik fordulójában, amikor is idegenben, Debrecenben győzött. Nagy feltámadás volt… – jegyeztük meg dr. Sike Józsefnek, a miskolciak vezetőedzőjének.

Bárhol, bárki ellen

– Az ÚVSE ellen a csúnyábbik arcunkat mutattuk, Debrecenben a szebbiket – válaszolta a tréner. – Már a mérkőzés elején éreztem, hogy fejben teljesen ráhangolódtunk a meccsre, nem foglalkoztunk a külső körülményekkel, azzal, hogy kaptunk tizennégy emberhátrányt, helyette harcoltunk, küzdöttünk, azokat az erényeket csillogtattuk, melyeket a bajnokság első részében. A védekezésünknek nem kedvezett a játékvezetői felfogás, ám ehhez jól tudtunk alkalmazkodni. Az erőnlétünk segített át bennünket ezeken a helyzeteken, köztudott, hogy nem egyenlő létszámban sokkal többet kell dolgozni a vízben. A védekezés szervezettsége példamutató volt, remekül működött a csapat-kapus közti összhang.

A PannErgy-MVLC az alsóházi menet első körében 9 pontot szerzett, mi a terv a második négy fordulóra? – faggattuk erről is a vezetőedzőt.

– A rájátszás kezdete előtt azt mondtam, minimum öt siker kell ahhoz, hogy a célunkat elérjük, ezt tartom, de az elvárás minden találkozón az, hogy nyerjük meg – szögezte le dr. Sike József. – Itt, az alsóházban nincsenek olyan különbségek a csapatok között, mint az alapszakaszban voltak, amikor egy Eger, egy Szolnok ellen úgy mehettünk vízbe, hogy tisztesen helytálljunk, többre igazából nem gondolhattunk. Ebben a csoportban bárhol, bárki ellen van sansz, de persze bejöhet egy gyengébb nap, mint a múltkor, akármilyen külső körülmény vagy éppen az ellenfél rukkol ki valami váratlannal.

Vérszem-effektus

A miskolciak szombat délelőtt 11 órától a KSI SE-vel csapnak össze a fővárosban, a Komjádi uszodában. A két együttes első, február 27-i meccsét a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában Milicicék nyerték biztosan, 14-7-re.

– A teher ilyenkor az esélyesebb csapaton van, rajtunk, hogy mindenképpen meg kell ugrani azt a bizonyos magasságot – tette hozzá dr. Sike József. – Rögtön, már az elején úgy kell odaállni a meccshez, hogy döntsük el, azonnal tudatosítani kell a KSI-ben, hogy csak egy csapat győzhet. Ha ez nem így történik, akkor fennáll a „vérszem-effektus”, ráérez az ellenfél, hogy van keresnivalója, és akkor már nehéz… Hadd éljek egy bunyós hasonlattal: csodálatosan öklözöl hét meneten át, de a nyolcadikban nem figyelsz, kapsz egy nagy ütést, amitől lehet, hogy nem térsz magadhoz… Szóval résen kell lenni… A húsvét előtti pénteken egyébként elmentünk Budapestre az ifjúsági válogatotthoz kétkapuzni, több KSI-s pólós is van a keretben, s mivel fiatalok, egy más jellegű találkozóra kell készülnünk, nem olyanra, mint amilyen a debreceni volt.

- ÉM-MI -


Az állás a 9–16. helyért

9. Debreceni VSE 5 2 2 1 55-46 30

10. PannErgy-MVLC 4 3 – 1 39-33 25

11. Valdor Szentes 4 2 1 1 45-46 21

12. Kaposvári VK 4 2 2 – 39-33 15

13. UVSE Hunguest-Hotels 4 1 2 1 40-39 14

14. PVSK-Mecsek Füszért 4 1 1 2 35-32 13

15. EBP Tatabánya 5 – 3 2 39-50 6

16. KSI SE 4 – 1 3 32-45 4

A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban megszerzett pontjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!