boon.hu video

2024.06.09. 14:49

Meseszigetet varázsolt a belváros szívébe a Bábszínház (fotókkal, videóval)

Június 9-én Zárogatóval búcsúztatta az évadot a Csodamalom bábszínház.

Gárdonyi Edina

Vígan festették a gyerekek a menyasszonyi ruhát különféle eszközökkel

Fotó: Gárdonyi Edina

Az udvarra beérve mesefigurák, lufik, szélforgók és a Kismaszat élményműhely változatos foglalkozásai – többek között ruhafestés, légycsapóval festés valamint egyéb különleges kézműves feladatok – fogadták a kisebbeket és a nagyobbakat is. A babaszínház után a Ziránó színház fergeteges sikerű előadásán tapsolhattak a nyári szünet előtt utoljára a bábszínházrajongó gyerekek és szüleik, nagyszüleik. Az előadás után bábszínház jegyeket sorsoltak, az udvari móka pedig egészen 13 óráig tartott.

Nyárra elköszönnek, de csak az előadások

Mindig nyitogatunk és zárogatunk, ezzel keretet adva az évadnak. Nagyon sikeres évadot tudhatunk magunk mögött. Ebben az is szerepet játszott, hogy idén nem kellett bezárnunk az energiaválság miatt hosszú hetekre

– nyilatkozta a boon.hu-nak az elmúlt szezonnal kapcsolatban Temesvári Éva Rita ügyvezető igazgató. Hozzátette, hogy nyáron sem zárnak be teljesen, hiszen a tavalyi évben újraindított nyári tábor hatalmas sikernek örvendett, mind a négy alkalom telt házas volt. Az idei évben így az igényeknek megfelelően négy tábort és augusztus végén egy három napos kézműves foglalkozást szerveznek.

Szeptember végén nyitogatnak

Már most tudják, hogy szeptember 28-án nyitják a következő évadot többek között Gryllus Vilmos koncertjével – tájékoztatott az ügyvezető.

Nem csak a miskolciak szeretik a bábszínházat

A hét éves Aliz kezében egy színes szélforgóval és ragyogó szemekkel újságolta, hogy életében másodszor volt bábszínházban, és nagyon tetszett neki. A nagymamája, Éva elmondta, hogy a kislány nem Miskolcon lakik, de a hétvégét vele tölti: tegnap strandon és moziban voltak, a mai napot pedig a bábszínházban töltötték. Nagyon tartalmas délelőttjük volt, az előadás és az udvaron tartott foglalkozások után élményekkel telve megy haza a kislány Tétre.

További videós tartalmainkért keresse fel youtube csatornánkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában